Samsung päivitti kestävän Xcoverin kakkosversioon

23
Teemu Laitila

Samsung päivitti kestävän Xcoverin kakkosversioon
Samsung on julkaissut uuden version ulkokäyttöön tarkoitetusta Xcover-mallistaan. Xcover 2 on edeltäjänsä tapaan IP67-sertifioitu eli se on iskun-, pölyn- sekä vedenkestävä metriin saakka.

Muilta osin Xcover 2 eli GT-S7710 parantaa edeltäjänsä ominaisuuksia kaikilla osa-alueilla. Siinä on isompi neljän tuuman näyttö, joka toimii 800 x 480 pikselin resoluutiolla, kaksiytiminen 1 GHz:n taajuudella toimiva prosessori sekä viiden megapikselin kamera. Laitteessa on kameraa varten erillinen näppäin, joka Samsungin mukaan mahdollistaa myös veden alla kuvaamisen. Myös etupuolella on kamera videopuhelukäyttöön.

Laitteen fyysiset mitat ovat 130,5 x 67,7 x 12 mm ja painoa on 149 grammaa. Erikoisvahvan ja erillisellä lukkomekanismilla kiinnitetyn suojakuoren alta löytyy 1700 mAh akku.

Käyttöjärjestelmänä toimii Androidin tuorein 4.1 Jelly Bean, joka on luonnollisesti kuorrutettu Samsungin omalla TouchWiz-käyttöliittymällä. Puhelimen ulkoilullisen hengen mukaisesti laitteeseen on Samsungin omien sovellusten lisäksi esiasennettu Cardio Trainer Pro -sovellus urheilusuoritusten seurantaan.



Samsung ei kerro laitteen hintaa, mutta ainakin CDON-verkkokauppa tarjoaa Xcover 2 -puhelinta ennakkotilattavaksi runsaan 300 euron hinnalla. Toimitusajankohdaksi kerrotaan helmikuun loppupuoli.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (23)

jonir21
jonir21

4

@3: Niin mutta se onkin aosp, touchwiz-frameworkilla varustetusta androidista ei ole vielä millään puhelimella uudempaa kuin 4.1.2, tosin 4.2.x touchwiz firmis taitaa olla jo työn alla ainakin sgs3:selle.

Vastaa
jonir21
jonir21

5

Tosin onhan tuo vähän harhaanjohtavasti kirjoitettu kun annetaan ymmärtää että androidista ei olisi tuoreempaa kuin 4.1 olemassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
macconen11 (vahvistamaton)

6

Jos on yhtä lagaava kuin aikaisempi XCover niin puhelin jää kaupan hyllyyn. Samsung kusetti kuluttajia tuolla b-laatuisella puhelimella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CTRL_ALT_DEL (vahvistamaton)

7

Onhan tuo hyvä parannus sampan IP luokan puhelimiin, mutta sonyn acro s vie tuota 6-0

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CTRL_ALT_DEL (vahvistamaton)

8

Onhan tuo hyvä parannus sampan IP luokan puhelimiin, mutta sonyn acro s vie tuota 6-0

Vastaa
TheMeII
TheMeII

9

4.1 ei välttämättä ole se uusin, mutta jellybean on.

Edellinen xcover oli lagaava siksi että ulkoilupuhelimen kuuluu olla jonkin verran akkukestäväkin. Toivottavasti myös tämä kestää hieman pitempään kuin useimmat älypuhelimet.

Tätä ei ole suunniteltu pelipuhelimeksi, eikä välttämättä edes ensisijaiseksi puhelimeksi sellaiselle joka tykkää käyttää uusinta ja hienointa, vaan käytettäväksi sellaisissa oloissa missä uusinta ja hienointa ei ehkä kannata ottaa edes esille.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

10

En ymmärrä miksei isompikapasiteettista akkua laitettu kun kuten @9 jo sanoi, tällaisen puhelimen odottaisi omaavan mielellään sen kolmisen päivääkin akkukestoa? E2370 esim. on 2000mAh akku.

Edellinen xcover oli todella susi oikeastaan kaikilta osin, ja asiakkailta kuulemani mukaan ei kestävämpikään kuin perus vaikka nokialainen. Myinpä 113 Nokialaisen eräällä asiakkaalle jolla oli hajonnut jo kolme edellisen sukupolven xcoveria ja ei kuulemma kelvannut enää. Toivotaan että tämä on parempi ja ottaa paikan "kestävien" puhelimien suunnannäyttäjänä.

Vastaa
TheMeII
TheMeII

13

Ulkonäkö ei ole se pääasia silloin kun tehdään kestävää. Ja itseasiassa yuo ulkonäkö viestii juuri kestävästä joten se edesauttaa puhelimen myyntiä ei-metroseksuualeille joille puhelin onkin suunnattu.

Teille muille joiden mielestä puhelin on liian ruma siihen että sitä voisi käyttää, esim burberry ja marimekko tekee tosi söpöjä kännykkäpusseja jossa sitä voi kuljettaa mukana ja kivasti piilossa muiden katseilta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JellyBean @ (vahvistamaton)

14

@13
Totta,ulkonäkö ei ole se pääasia silloin kun tehdään kestävää!.Toimintavarma ja kestävyys menevät edelle!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

15

@15

Jos tässä todella haettaisiin survivor puhelinta niin ei siihen kyllä Andoid 4.1 asennettaisi ja akun pitäisi kestää päiviä. Vertaan tätä city maasturiin, "maasturi" joka vastaa maastossa tavallista henkilöautoa (+5-10cm) maavarralla varustettuna ei tee tosiaan autosta maastoautoa vielä vaikka se siltä näyttää.

Jos joku tämän ostaa niin voitaisiin tehdä testi kestääkö tämä kovempaa kohtelua kuin minun 2 puhelin Nokia 1100 joka ei ole xcover malli vaan ihan perus kestävä Nokia.

Samsungilla ei muotoilua ole oli sitten kyse mistä mallista, partakone tulee tästä ensimmäisenä mieleen, mutta tuskin tähän saa mitään shave sovellusta?

Vastaa
himpo
himpo

16

Olen merkkiuskollinen.

Kun Nokia 3720 classic tuli myyntiin ostin sen innoissani vanhan Nokia 5500 sport tilalle.
Mutta siirtyminen s60 -> s40 ei ollut mieleeni ja jäinkin innolla odottamaan nokian seuraavaa iskunkestävää puhelinta jossa vamasti taas s60...

Pari viikkoa sitten lopetin odottamisen ja ostin Nokia C5-00 5MP jossa metallireunus edessä ja metallinen takakansi, jos se vaikka kestäisi pudottamisen.

Ehkä tulevaisuudessa Nokialta tulee windows luuri joka kestää, mutta en pidätä hengitystäni!

Vastaa
mcmopo
mcmopo

17

Voisin ostaa jos olisi hieman pienempi. En ymmärrä miksei miltään valmistajalta meinaa tulla mitään taskuun mahtuvaa versiota työpuhelimesta. Vaihtoehtona on joko tuollainen hervoton näyttö tai sitten perusluuri numeronäppäimistöllä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Youtoh (vahvistamaton)

19

Mulla ollut xcover vuodenverran eikä ole mitään valittamista. Näytössä ei naarmun naarmua. Ei ole bugitellut kun ei lataile mitään shaiboja luuriinsa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wusti (vahvistamaton)

21

Itselläni ollut xcover2 nyt 3 viikkoa ja tullut 4 pientä naarmua näyttöön

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hohotin (vahvistamaton)

22

itselläkin ollut 3 viikkoa xcover2 ja 3 pientä naarmua ja yksi 3mm naarmu. ihan normaalissa käytössä ollut ei ole edes tippunut maahan.. riittääköhän pelkät naarmut takuuseen? puhelinta on kuitenkin markkinoitu naarmuuntamattomana!

Vastaa
Digipiggy
Digipiggy

23

Viikon tätä on nyt tullut käytettyä ja sain vihdoin suojakalvot tähän. 2 pientä naarmua ehti tulla näytttöön kalvoa odotellessa - olisin olettanut paketissa olevan edes yhden kalvon ns. vakiona.

Positiivista:
- Nopsa käyttää, ei lagaa ei jumi.
- NAPIT alareunassa, eikä mitkään hipaisuhimmelit.
- Saa taskuun, mahtuu koon 10 käteen.
- Kamera parempi kuin pelkäsin. Vähän ehkä polttaa valkoista päätä mutta.. parempi kuin luulin.
- Kestänee sitä ekaa kohtalokasta tiputtamista mikä jossain kohtaa tulee vastaan.
- DLNA, vaikkakin toimii toisin päin kuin olisin toivonut.
- Koko on hyvä, pysyy hyvin kätösessä.
- Syö sisäänsä 32Gt nopean muistikortin joka onkin kovassa käytössä.
- Netin selaaminen näppärää ja jouhevaa (vs Nokian symbianit). Taidan jopa vaivautua tekemään tähän suosikkeja.

Negatiivista:
- Sisäinen muisti 4Gt = rapsa 1 Gt oikeasti tyhjää tilaa.
- Akku ei pidättele itseään täyttä päivää, ainakaan minun käytössä. (Whatsapp, 2 spostia synkattuna, toisesta kaikilla ominaisuuksilla, satunnaista sään katsomista ja 2-10 valokuvaa tai videoa päivässä). 60min pelaamista max.
- Näyttö reagoi roiskeveteen kuin kosketukseen.
- Exchange kalenteriin ei saa tehtyä merkintöjä?!? ( <- SAA tehtyä, pitää vaan valita uuttta merkintää tehdessä mihinkä tiliin sen merkinnän tekee )
- Lataa hitaasti akkunsa. +2h sanoisin kestävän lataamiseen. Edelliset symbian nokiat olivat rajustin nopeampia, tunnissa oli täyttä (n8, 700, c7, 500) jotta napsahti.

Neutraalia:
- nappien paikat pitää vielä opetella. Haen zoomia virtanapista edelleen (N8/700/C7 trauma).
- Taustavalo riittävä, mutta tarttee säätöä kelin mukaan. Ja säätö on helposti saatavilla eli onnistuu vaivatta.
- Laturin johtoon ei ole sijoitettu yhtään ylimääräistä senttiä.
- Monikosketus jutut vielä pimennossa mitä ihmeellistä niissä on.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.