Lumia 920 ehdolla vuoden parhaaksi älypuhelimeksi

14
Sami Koivunen

Lumia 920 ehdolla vuoden parhaaksi älypuhelimeksi
GSMA eli GSM Association on paljastanut palkintoehdokkaat vuosittaiseen Global Mobile Awards 2013 -seremoniaan. Voittajat julkaistaan GSMA:n järjestämissä mobiilialan suurimmassa vuosittaisessa tapahtumassa eli MWC-messuilla. Tänä vuonna messut järjestetään Barcelonassa 26. päivä tätä kuuta. Palkintogaalan juontaa näyttelijänä, koomikkona ja kirjoittajana tunnettu David Walliams.

Ehdolla vuoden parhaaksi älypuhelimeksi ovat Lumian lisäksi Apple iPhone 5, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note 2 ja HTC Droid DNA. Vuoden tabletti-pystistä kisaavat Apple iPad Mini, Apple iPad retina-näytöllä, Asus Transformer Infinity, Google Nexus 7 ja Samsung Galaxy Note 10.1. Parhaasta kuluttajasovelluksesta kisaavat puolestaan Instagram, Facebook, YouTube, Temple Run ja Twitter.

Peruspuhelinten kategoriassa Nokia on valloittanut peräti kolme paikkaa neljästä ehdokkaasta, kun Nokia 103-, Nokia Asha 302- ja Nokia Asha 305 -puhelimien kilpailijana on Samsungin C3312 Duos. Viime vuonna Nokia voitti kategorian C3-00 -puhelimella. Lisäksi Rovio vei viime vuonna parhaan kuluttajasovelluksen palkinnon Angry Birds -pelillä ja Nokia palkinnon parhaasta MWC-messuilla esitellystä laitteesta 808 PureView -puhelimellaan.Kaikki palkintoseremonian 158 ehdokasta näkee tapahtuman kotisivuilta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
464 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 446 €

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
Cola_Olli (vahvistamaton)

3

Lumian on voitettava. Se vain yksinkertaisesti massamurhaa nuo loput ehdokkaat hardwarepuolella. Jos iPhone 5 voittaa niin revin kyllä pelihousuni

Vastaa
jonzee
jonzee

4

Instagram, Facebook, Youtube, TEMBLE RUN,Twitter... mikä ei kuulu joukkoon? Ja sitten asiaan :)
Millä perusteella tuo voittaja valitaan? Äänestyksellä?

Voisin tästä heti väittää, että Samsung Galaxy s3 tai Note2 tuon voiton vie. Eiköhän Lumialla kuitenki jotaki saumoja ole kameran, lataustekniikkan ja näytön ansiosta

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

5

@4
"Voisin tästä heti väittää, että Samsung Galaxy s3 tai Note2 tuon voiton vie. Eiköhän Lumialla kuitenki jotaki saumoja ole kameran, lataustekniikkan ja näytön ansiosta"

Tuo sun kuvaus kuulosta enemmän htc jbutterfly:ta.

Nimittäin tuo kamera kyllä häviää iphonille, näyttö on ihan perus (joka on vain herkempi) ja langatonlataus on ollut jo kauvan puhelimissa, mutta ketään se ei ole kiinnostanut.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

@5 Kamera ainut kännykkäkamera jolla tekee mitään vähänkään hämärässä, tarkempi näyttö kuin esim. iP5 tai SGS3 (eikös se ollut ennen se ainut mittari minkä takia Nokiaa dissattiin..) ja voi käyttää mm. käsineet kädessä tai vaikka toisella puhelimella ja ainut integroitu langaton lataus ilmestyessään(?).

Melkoiset ovat näkökulmasi.

Disclaimer: En omista 920 enkä aio hankkiakkaan lähinnä suuren kokonsa takia.

Saa nähdä mikä voittaa. Jos itse olisin päättämässä, ainoastaan Note 2 heittäisin pois voittotaistelusta suuren kokonsa tuoman puhelinkäytön epäkäytännöllisyyden takia. Toisaalta HTC:lla ei ole niin suurta fanboy-joukkoa takana kuin Samsungilla ja Applella, joten se tod. näk. jää myös ulos. IP5, SGS3 ja L920 pitäisi olla aika tasaväkisiä voittajasuosikkeja. Riippuu tosiaan miten valitaan.

Vastaa
Taeco
Taeco

7

Unohtamatta L920:n näytön korkeampaa virkistystaajuutta, nopeampaa vasteaikaa, polaroivaa suodatinta (joka tosin on vanha ominaisuus, muttei löydy kuitenkaan kilpailijoilta). Täältä käyt lukemassa, oonko näytössä jotain ihmeellistä: cdn.gsmarena.com/pics/12/09/iphone5-screen/gsmarena_002.jpg

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kuulemma (vahvistamaton)

10

> Parhaasta kuluttajasovelluksesta kisaavat puolestaan Instagram, Facebook, YouTube, Temple Run ja Twitter.

Eikö vuoden aikana oikeasti tullut mitään UUTTA sovellusta jonka olisi voinut nimittää ehdolle? Onko noihin tullut jotain niin suuria uudistuksia, että ne voivat olla ehdolla. Lisäksi noihin palveluihin taitaa olla melko monta epävirallistakin sovellusta joista monet on virallista parempia. Ja sitten Temple Run? Just.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yygeri (vahvistamaton)

11

Eiköhän tuo ole aika selvä peli. Lumia 920 vie voiton, sampat ja iphonet on vain vanhan toistoa jota on jo nähty vuosia...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ihkuaihkua @ (vahvistamaton)

13

@11
Eiköhän tuo ole aika selvä peli. Lumia 920 vie voiton, sampat ja iphonet on vain vanhan toistoa jota on jo nähty vuosia...

Hyvä perustelu nyt väitteellesi!?.
Windows Phone 8 ainakin pilaa "kokonaisuuden"!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.