Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:lla kuohuu, kehitystiimit tekevät ylitöitä ilman palkkaa

11
Matti Vähäkainu

HTC:lla kuohuu, kehitystiimit tekevät ylitöitä ilman palkkaa
HTC:n ongelmat ovat jatkuneet nyt toista vuotta eikä toistaiseksi näy loppua heikkenevään tulokseen. Yhtiön tulos oli viime neljänneksellä huonoin noin kahdeksaan vuoteen ja voitto pieneni edellisvuodesta peräti 91 prosenttia.

Ongelmiin syynä on yksinkertaisesti puhelinten kysyntä -- tai siihen johtanut heikko markkinointi. Android-leirissä Samsung on vienyt taiwanilaisyhtiötä kuin sikaa narussa ja Windows Phone -puolella Nokia on kaapannut suuren osan myynnistä.

Mielenkiintoista tapauksessa on, ettei HTC ole syöksykierteen aikana tehnyt massiivisia leikkauksia työvoimasta. UnwiredView'n huomioiden mukaan jotain epäilyttävää on kuitenkin tapahtunut yhtiön tutkimus ja kehitys -osastolla, jonka kustannukset romahtivat 2011 lopulla peräti 60 prosenttia. Vuonna 2012 kustannukset ovat pienentyneet entisestään.Yhtiön työntekijöiden joukosta on lähetetty tilanteesta huolestuneena nimetön kirje toimitusjohtaja Peter Choulle. Siinä kerrotaan, että yrityksen poistamat ylityökorvaukset ovat erittäin kohtuuton tapa kohdella työvoimaa. Yli 5000 insinööriä työskentelee 12 tunnin päiviä ilman minkäänlaisia korvauksia ylimääräisistä työtunneista.

Ilmeisesti tätä "yhteisen vastuun järjestelmää" käyttäen HTC on paikannut myynnissä menetetyt tulot. Jopa miljoonia työtunteja vuositasolla on siten jäänyt korvauksetta, joten on selvää, että yhtiö pysyy pinnalla helpommin. Tällä tavoin on vältytty myös suuremmilta lomautuksilta ja irtisanomisilta.

HTC:n johdon mukaan kyse on täysin maan työlakeja noudattavasta käytännöstä. Yhtiön onni kuitenkin on, että työntekijät ovat ilmeisen uskollisia yritykselleen. Ajoittain loistavia puhelimia valmistavan HTC:n insinööreille löytyisi varmasti käyttöä lukuisten muiden aasialaisten puhelinvalmistajien leivistä.

Työntekijöiden -- tai ainakin osan niistä -- mitta alkaa täyttyä, joten jotain HTC:n on todennäköisesti tehtävä. Ehkäpä tulevan M7-lippulaivamallin myynti saa HTC:n pitkästä aikaa nousuun.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

2

Minusta tuntuu että jutun kirjoittaja poika ei ole nyt ajan tasalla.Se on tosi kyllä että tuolla maassa ei päästetä töitä vieraaseen maahan ja ruveta lakkoilemaan ja marssimaan ulos ja uhomaan lisää palkkaa niin kuin täällä Suomessa ja kaikki ammattiliitot vauhdittamassa alas ajoa.

Vastaa
Robustus
Robustus

3

Erittäin oireellista, jos joutuu t&k:ta kuristamaan tuolla tavalla. Siellä on kadonnut valo tunnelin päästä. Mutta sellaista se on, kun joudutaan kaksilla rattailla kilpailemaan. Samppa on suosiolla jättänyt winukkapuhelimet lapsipuolen rooliin, koska se tietää joka tapauksessa häviävänsä Nokialle. HTC on altavastaajana sekä Androidin että WP8-leirissä; ei oo kivaa.

Vastaa
tonttila
tonttila

4

HTC tekee kuitenkin hyviä puhelimia, ne ei vaan oo iphoneja tai S3:ia. Pitäähän jokaisella olla trendin mukainen luuri tai alkaa kaverit pitää pellenä. Heh heh..

Toivottavasti pysyy pulju pystyssä tai itsekin joutuu vaihtaan kilpailijaan, vaik motorolaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tuntematon9342 (vahvistamaton)

5

Hyvin kirjoitettu! Puhelin teollisuus on jo ollut syntymästään lähtien läpimätää, mutta lobbaavat yritykset ovat pitäneet arkaluontoiset asiat piilossa. Lisää tälläisiä juttuja kiitos.

Vastaa
simsim4
simsim4

6

Tosiasia on se että Nokia on ykkönen känny kameroissa (ja toisena tulee samppa, ainakin oman kokemuksen mukaan). HTC on aina testeissä hävinnyt sampalle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

7

"Android-leirissä Samsung on vienyt taiwanilaisyhtiötä kuin sikaa narussa"

Kielikuva "viedä kuin sikaa narussa" ei taida tarkoittaa sitä, että jollakulla menee paremmin kuin toisella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hihihiih (vahvistamaton)

8

@7 ei ellet tahdo olla jutun sika mieluummin ,kuin sian vetelijä?

Vastaa
Tuomo1
Tuomo1

9

HTc:stä täytyy sanoa, kun nyt on reilu 2 vuotta vanha HTC desire Z niin seuraava puhelin tulee olemaan ihan jokin muu, luultavasti samsung. Kamera ei koskaan ole ollut sellainen jolla olisi saanut hyviä kuvia, HTC sense ei toiminut kuten on luvattu, päivitys jäi android 2.3.3:een puolen vuoden jälkeen. Ei se huono ole, on vaan olemassa parempiakin samalla rahalla, miksi siis tyytyä keskivertoon.

Vastaa
Eriol
Eriol

11

Yhteisön vastuu on tuttua huttua Korealaisissa ja Japanilaisissa firmoissa. Jos puljulla menee huonosti, otetaan se pois työntekijöiden selkänahasta. Vaihtoehtona on toki fudut, mutta se ei luultavasti ole kovin monelle järkevä vaihtoehto kyseisissä maissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja