Rähmäkäpälälle luksusta - Sonyn huippumalli saapuu Suomeen tässä kuussa

9
Valtteri Ahonen

Rähmäkäpälälle luksusta - Sonyn huippumalli saapuu Suomeen tässä kuussa
5-tuumaisella Full HD -näytöllä varustettu Sony Xperia Z saapuu Suomeen 28.2.2013. Pöly- ja vesitiiviinä se on mielenkiintoinen vaihtoehto Android-markkinoilla.

Samsungin Xcover ja sittemmin Xcover II ovat olleet raksamiesten tai käsistään varomattomien ainoat suhteellisen turvalliset älypuhelinvaihtoehdot kestävyytensä ansiosta (ainakin paperilla). Sonyn Xperia Z tarjoaa lähes samaa IP-luokitusta, mutta selkeästi paremmat tehot. Valitettavasti se näkyy selkeästi myös hinnassa, joka on lähes kaksinkertainen uuteen Xcoveriin verrattuna - Sonyn puhelimesta pyydetään ainakin ennakkoon yli 700 euroa.

Sonyn uutuus on IP57-sertifioitu, mikä tarkoittaa että se on "pölytiivis" ja "kestää hetkellisen upottamisen veteen". Käytännössä puhelimen luvataan olevan vesitiivis yhteen metriin asti.

Teräväpiirtonäytön lisäksi Xperiassa on neliytiminen 1,5 GHz prosessori, 13 megapikselin kamera sekä 16 GB tallennustilaa, joka on laajennettavissa muistikortilla. RAMia löytyy 2 GB ja käyttöjärjestelmänä on Android 4.1.2 Jelly Bean.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
osjjeifj (vahvistamaton)

1

VARAKKAALLE rähmäkäpälälle luksusta(ei tule näkymään raksamiesten kourissa).

Vastaa
pähkinä
pähkinä

2

Juu, saattaa kyllä olla pöly- ja vesitiivis, mutta tuskin tuo kolhuja paljon tavallisia älyjä paremmin kestää. Xcover selvästi kestävämmän näköinen, eikä sekään loppupeleissä hirveän kestävä ole. Itse en ostotilanteessa noille ominaisuuksille ostotilanteessa antaisi pätkääkään lisäarvoa, en edes remontti-reiskana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tohlo (vahvistamaton)

3

Oma Sony Xperia Acro S (myöskin IP57-sertifioitu), on ollut hyvin kestävä. Puolisen vuoden aikana on lentänyt, pudonnut, kolahtanut, tullut heitettyä auton konepellin kautta asfalttiin.. ja edelleen toimii varsin loistavasti :)

Vastaa
JoniS
JoniS

4

@3

saman käsittelyn on kestänyt oma sgs2 millä ei tosissaan ole mitään kestävyys luokitusta, se on ihan tuurista kiinni miten se tippuu ja sattuuko jäämään pieni kivi näytön kohdalle

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Delitus (vahvistamaton)

5

700 egee on pikkasen suolanen hinta, kun vertaa Xcover kakkoseen, joka maksaa 350 egee. Eikä siellä raksalla paljoa HD näytöllä tai 13megapikselin kameralla tehdä.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

8

Täällä ollut viime kesästä saakka käytössä Sony Ericssonin Xperia Active, ja vaikka tuossa onkin melko pieni näyttö, pienellä resoluutiolla, niin itse olen ollut laitteeseen erittäin tyytyväinen. Puhelin on pudonnut useammankin kerran, kertaalleen myös olut tuoppiin :) Eikä ainakaan vielä ole ollut mitään vikaa.
Ystvällä taas on ollut tuo Galaxy Xcover, jota myös harkitsin. Noita Arc:eja saattaa vielä jostakin saada, eikä hinnatkaan varmasti päätä pakota. Revikkaa löytyy mm. androidsuomi.fi:stä.

Vastaa
gouz
gouz

9

@5

No siis nimenomaan tekee.

Kuten on sanottu yksi kuva vastaa tuhatta sanaa eli ota kuva mahdollisesta ongelmasta lähetä se suunnittelijalle/rakennusmestarille joka sitten korjaa piirustuksiin ja lähettää uudet korjatut takaisin.

Näin homma toimii ja jos siinä on huono kamera ei kuvien yksityiskohdista saa selvää toimistolla ja jos on huono näyttö ei piirustuksista saa selvää työmaalla.

Olen odotellut juuri näitä ominaisuuksi:oikeasti kestävä,hyvä kamera,hyvä näyttö ja nettiselailukin saisi olla enemmän kuin sujuvaa jos jotain tietoa joutuu etsimään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.