Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen toimitusjohtaja OLED-näytöistä: "Kamalia"

21
Teemu Laitila

Applen toimitusjohtaja OLED-näytöistä: Kamalia
Applen toimitusjohtajan Tim Cookin mielestä OLED-näyttöjen värintoistoon ei voi luottaa. Sijoittajille puhunut Cook kuvaili OLED-näyttöjä sanalla "kamala".

Cook esitti myös tosimaailman esimerkin, jossa OLED-näyttöjen epätarkasta värintoistosta on todellista haittaa.
- Jos olet ostamassa jotain netin kautta ja haluat tietää minkä värinen tuote oikeasti on, kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin teet päätöksen OLED-näytön värin perusteella, Cook kommentoi.

Cookin mukaan Applen omat Retina-näytöt ovat huomattavasti parempia ja myös kaksi kertaa kirkkaampia. Kommentti on suora piikki nimenomaan Applen suurimman kilpailijan Samsungin suuntaan. Samsung käyttää AMOLED-näyttöjä käytännössä kaikissa lippulaivamalleissaan.

Vaikka Cookin kommenteissa on lievää liioittelun makua, Anandtechin viime syksynä tekemissä mittauksissa paljastui, että iPhone 5:n näyttö kattaa lähes koko sRGB-väriavaruuden ja värintoisto on tosiaan erittäin tarkkaa.

Kommentit (21)

tataka
tataka

1

pitää paikkansa mutta tavalliselle käyttäjälle se on yks ja sama: kun tulee galaxy s4 full hd näytöllä niin pentile ei ole haittaa, mutta esim oman nexus 4 näytön parantaminen full hd ei olisi mitään hyötyä, ainakaan tavalliselle ihmiselle.

ja kun mulla oli galaxy s2 niin yllätyin kuinka hyvin näyttö näkyi kirkkaassa auringonpaisteessa vs iphone 4 ja alempi kirkkaus parantaa akunkestoa, ehkä siksi samsungin puhelimet pärjää niin hyvin niissä akkutesteissä joissa kirkkaus laitetaan 100% ;)

Vastaa
jgnfytfi (vahvistamaton)

2

"että iPhone 5:n näyttö kattaa lähes koko sRGB-väriavaruuden ja värintoisto on tosiaan erittäin tarkkaa."

Hienoa jos näin on, mutta silti netissä olevat tuotteet eivät koskaan ole saman värisiä luonnossa. Tämän nyt varmaan kaikki muut paitsi kova kundi Cook tiesivätkin...

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

4

Kirkkaus testiä iphone ei kyllä voita!

Pakko sanoa että oled-näytöt kyllä "yli toistaa" monia värejä, joskus se näyttää hienolta, mutta usein on rumaa ja käy silmiin.

Vastaa
helples
helples

5

Tuo esim. S3:ssa hyvin selvästi näkyvä värien ylikorostus ei johdu mitenkään käytetystä näyttötekniikasta (AMODLED) vaan näytön asetuksista ja kalibroinnista. Se näyttö on vain kalibroitu näyttämään puhelinostoksilla olevan asiakkaan silmissä erittäin kirkkaalta ja tarkalta.

Vastaa
jopoo (vahvistamaton)

6

Mr Cook on näemmä perinteinen ifanipoika. Kun omat laitteet ei enää oikein kiinnosta ketään aletaan haukkumaan muita.

Kesittyisi tämäkin herra vaikka tuomaan sen ios:n tälle vuosikymmenelle.

Vastaa
ak72
ak72

7

Täällä taas "asiantuntijat" haukkuu kateellisena Applea, noh minkäs teet kun köyhällä ei ole varaa kunnon luuriin vaan pitää tyytyä muihin merkkeihin :D Voisitte joskus hommata sen Iphonen ja huomata kuinka hyvä se on käyttää ja kuinka tarkka näyttö on. Mitäs sitte jos käyttis on hieman vanhanaikainen kun se toimii eikä kaatuile/takkua niinkuin Android, Lumiasta puhumattakaan.

Vastaa
Miikkaa
Miikkaa

8

Noh tuo peruste että

Lainaus:

Jos olet ostamassa jotain netin kautta ja haluat tietää minkä värinen tuote oikeasti on, kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin teet päätöksen OLED-näytön värin perusteella, Cook kommentoi.

on huono, koska monet tuotteet saattavat näyttää liikkeen loisteputki valaistuksessa eriväriseltä kuin kotona hehkulampun valossa vaikka tuotetta pääsisi ihan paikanpäälle hiplaamaan.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

11

@7 köyhät ostaa iPhonen osamaksulla, oikeasti rikkaat laittavat rahansa Vertuun tai vastaavaan.

Eli menes wannabe rikas johonkin muualla huutelemaan.

Vastaa
delic
delic

12

@11 näyttää noilla rikkailla olevan iha normiluureja, kai rikkaatki oikeasti haluaa käytettävän laitteen eikä mitään saakelin rumaa vertua. Itse en voi käsittää kuka menisi ostamaan jonkun vertun.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

@12 Niitä käyttävät ne oikeasti rikkaat, jotka haluavat statussymbolin. iPhone taas on statussymboli niille hölmöille jotka haluavat uskotella olevansa rikkaita.

Järkeville ihmisille puhelin on puhelin, mutta järkevät ihmiset eivät perustele asiaansa toteamalla "köyhällä ei ole varaa kunnon luuriin vaan pitää tyytyä muihin merkkeihin".

Vastaa
delic
delic

14

@13 iPhone timanteilla taitaa olla markkinoiden kallein luuri, siinä sitä on status symbolia, en nyt usko että juuri kukaan jotain vertua ostaa status symboliksi, sillenhän vain nauretaan.

Ja eihän noita olla 10:ssä vuodessa myyty kuin 326 000 kpl tms niin jo sekin kertoo, että ei ole edes mitenkään rikkaiden suosiossa, ehkä joskus aikoinaan oli, kun nokia oli vielä kova sana!

Ei kuitenkaan tarvi kovin rikas olla ostaakseen vertun :D

http://technorati.com/technology/gadget...one-4s-now-the/ tossa alkaa olla jo status symbolia :D

Vastaa
3rd_party
3rd_party

15

@14
1) Vertu ei ole missään historiansa vaiheessa julkaissut ensimmäistäkään myyntilukua, kaikki sitä koskevat arviot ovat hatusta repäistyjä
2) Jos myynti olisikin vaikka tuon 30 000 vuodessa, olisi se erittäin hyvä ottaen huomioon kohdemarkkinan koon. Luksusvalmistajat, kuten Vertu, eivät tavoittele massoja vaan sitä rikkainta promillea
3) Vertulle nauretaan tietyissä piireissä ihan yhtä paljon kuin timanttikoristeiselle iPhonelle
4) Vertua ostetaan nimenomaan statussymboliksi, sillä ei ole mitään muuta käyttötarkoitusta. Sitä ostelevat ihmiset nyt eivät vain satu liikkumaan samoissa piireissä sinun kanssasi
5) Ei tarvitse olla rikas ostaakseen iPhonen, mutta silti joku vetoaa siihen että joku olisi ostamatta iPhonea vain koska siihen ei riitä rahat. Kehäpäätelmänä: ainoa syy olla ostamatta Vertu on koska siihen ei riitä rahat. Köyhät vain narisevat muuta

Vastaa
_kooma_
_kooma_

16

Heh, jos olisi tarpeeksi rikas niin kait sitä voisi tilata joltain valmistajalta ihan kustomi luurin, niillä spekseillä ja ominaissuksilla kuin haluaa :) Vertusta hieman, tuo lienee puhelinten Rolls Royce tai Maybach. Halvemmalla saisi Mersun, mutta Rolls on Rolls..

Mitä tulee näyttöjen tarkkuuteen, niin hienoa että Apple on tyytyväinen omaansa, mitä itse luureihin tulee... Noh tuossa duuni kaverin iPhonea hypistelleenä ymmärrän heitä jotka laitteesta pitävät, toimii sulavasti ja on nätti. Pitempää kokemusta luurista en omaa, joten en hirveästi pysty omiin kokemuksiin perustuen kommentoida.
Itse pidän puhelimessa (samoin kuin tietokoneessa, kotona, autossa ja muissa henkilökohtaisissa asioissa) tärkeänä kustomoitavuutta ja siitä että se tuntuu ja näyttää omalta eikä vain kopiolta miljoonista muista.
Samasta syystä voisin myös nähdä itseni Vertun asiakkaana...

Vastaa
MarkoKiv1nen (vahvistamaton)

17

@13

iPhone on jo menettänyt statussymboli-arvon. Nykyään iPhonen ostavat köyhät luuserit osamaksulla ja uskottelevat itselleen olevansa ns. parempaa sakkia.

Edelläkävijät eivät enää osta iPhonea, koska eivät halua leimautua tuohon luuserisakkiin.

Vastaa
tataka
tataka

18

Usassahan iPhonen saa jopa ilmaiseksi kytkyllä, ja kyllä suomessakin oli joillakin kauhea poru kun työttömillä vanhemmilla molemmilla iPhone 4(s?).

Ei älypuhelin tai tabletti ole enään statussymboli ainakaan suomessa siis ei mitkään vertut yms mutta kyllä melkein kaikilla voisi jos on töissä tai saa tukia niin se iPhone tai joku muu alle tonnin puhelin. Jotkut polttaa askin tupakkaa päivässä ja sitten on kateellinen toisille kun ne ei polta ja niillä on iPhone tai joku muu heh.

Aijon sanoa tämän vaikka jotkut suuttuu: vaikka lumia 920 monia ongelmia niin näyttö on omasta mielestäni paras mitä älypuhelimessa olen nähnyt. Ja siinä hän ei ole amoled, mutta kyllä siinä Galaxy s4 tulee olemaan parhaimpien älypuhelien joukon näyttö. Ei varmasti paras mutta suurinosa pitää sitä tarpeeksi hyvänä.

Vastaa
joopas.... (vahvistamaton)

19

Hirveä poru taas näytöistä.... Itselläni puhelimia työn puolesta tullu hivellettyä enemmän ku tarpeeks, en jaksa edes väitellä, esitän vain kysymyksen. Moniko teistä niitä näyttöjä kattoo siltä 1cm etäisyydeltä ? Itselläni siviili luurina S3, kyllä ostettu 2kk julkasusta, en mene kastiin @7 " ei varaa hankkia iPhonea" ja itselle ainakin tuo näytön tarkkuus riittäny aina, leffojakin tullu katottuu aika lailla, Elisa "V***N" viihteen tallennukset puhelimesta yms ja en valita näytön tarkkuudesta. Arvostan ennemminkin Androidia käyttiksenä juuri muokattavuuden ansiosta, jota tarvitsen... Ei mulla muuta, haters gonna hate.
Ja ei, en kuulu minkään merkin faneihin, vaan puhelin tulee aina ominaisuuksien perusteella hankittua.

Vastaa
tataka
tataka

20

@19 samaa mieltä tavallisille ihmisille myös galaxy s3 näyttö on tarpeeksi hyvä, joillei katso vieressä toista jossa rgb asettelulla sama resoluutio/full hd pentile näyttö.

mutta amoled on vähän erilainen kuin lcd ips näytöt, mutta se riippuu katsojasta mikä on parempi. mä veikkaan ettei sen galaxy s4 näyttö tule olemaan niin paljon parempi kuin galaxy s3 että tavalliset ihmiset huomaisivat eroa, paitsi tietenkin näytön koko ja puhelimen ulkomuoto. pentile huolimatta reso on kuitenkin tavallisilta katsomaetäisyyksiltä tarpeeksi iso eikä hyötyä full hd ole.

ja ei kannata olla fanipoika, elämä on paljon tylsempää kun pitää olla aina nokia/apple/android laitteita, tottakai joistakin saattaa tykätä enemmän muttei sitä kannata laittaa että nyt en osta muuta merkkiä/käyttöjärjestelmää ikinä.;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja