>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft myi taas lisenssin Android-valmistajalle

8
Teemu Laitila

Microsoft myi taas lisenssin Android-valmistajalle
Microsoft ja kameravalmistaja Nikon ovat solmineet lisensointisopimuksen, jonka perusteella Nikon maksaa Microsoftille rojalteja yhtiön valmistamista Android-kameroista. Nikon käyttää Androidia suuressa osassa CoolPix-tuoteperheen kameroita.

Kumpikaan yhtiö ei ole julkaissut tarkempia numeroita sopimuksen arvosta eikä myöskään siitä, mitä nimenomaisia Androidin sisältämiä tekniikoita lisensointi koskee.

Nikon on tuorein lisenssisopimuksen solminut valmistaja ja ennen sitä sopimuksen ovat solmineet lukuisat yhtiöt navigaattorivalmistaja TomTomista joukkoliikenteen maksupäätteitä valmistavaan Hoeft & Wesseliin sekä käytännössä kaikkiin suurempiin Androidia puhelimissaan hyödyntäviin puhelinvalmistajiin.

Vaikka kukaan ei tiedä tarkalleen kuinka paljon rahaa Microsoft ansaitsee Android-lisensseistä, arvioiden mukaan kyseessä on jo useamman miljardin dollarin vuosittainen bisnes. Määrä on merkittävästi isompi, kuin mitä Microsoft tienaa omaan käyttöjärjestelmäänsä perustuvien puhelinten myymisellä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
Ms. Block @ (vahvistamaton)

1

Omistaako nykyään Microsoft Android-lisenssit,eli Googlella ei ole mitään osaa eikä arpaa Android-käyttöjärjestelmän kehityksessä???.
EI ..TTU,että millainen ROSVO on Microsoft!!.

Vastaa
ep_
ep_

4

@1
Microsoft perii lisenssimaksuja Androidissa käytetystä tekniikasta, jonka Microsoft on patentoinut. Google ja Open Handset Alliance ovat edelleen Androidin kehittäjät.

Vastaa
Taalen
Taalen

6

Ilmeisesti Android itse ei loukkaa mitään Microsoftin patentteja mutta jotkin valmistajien lisäykset sen päälle niin tekevät. Kyseisten patenttien merkityksellisyyttä on myös epäilty, mutta sopimusten yksityiskohdat ovat olleet salaisia. Näiden seikkojen puolesta puhuu se ettei MS ole yrittänyt lähteä Googlen kimppuun vaan on käynyt pienemmillä resursseilla toimivien valmistajien kimppuun - vaikka joukossa toki on myös suuryrityksiä joilla varmasti lakimiehiä palkkalistoilla riittää.

Barnes & Noble lähti taistelemaan Microsoftia vastaan tässä ja asian tiimoilta saatiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen mistä patenteista yms. asiassa varsinaisesti oli kyse. B&N:ää pidetään jutun voittajana vaikka se sovittiin oikeussalien ulkopuolella Microsoftin tekemällä investoinnilla.

Itse pistin merkille taannoin että uutista uudesta lisenssisopimuksesta seurasi yleensä vähän ajan päästä ilmoitus ko. yrityksen päätöksestä alkaa valmistaa WP-puhelimia, joten en ihmettelisi pätkääkään vaikka taustalla olisi verhottu yritys ostaa tukea omalle kituvalle alustalle. Mutta ken tietää. B&N tapauksen yhteydessä julkaistuista tiedoista voi jotain yrittää päätellä mutta paljon muuta tietoa ei ole.

Vastaa
Taalen
Taalen

7

Ilmeisesti Android itse ei loukkaa mitään Microsoftin patentteja mutta jotkin valmistajien lisäykset sen päälle niin tekevät. Kyseisten patenttien merkityksellisyyttä on myös epäilty, mutta sopimusten yksityiskohdat ovat olleet salaisia. Näiden seikkojen puolesta puhuu se ettei MS ole yrittänyt lähteä Googlen kimppuun vaan on käynyt pienemmillä resursseilla toimivien valmistajien kimppuun - vaikka joukossa toki on myös suuryrityksiä joilla varmasti lakimiehiä palkkalistoilla riittää.

Barnes & Noble lähti taistelemaan Microsoftia vastaan tässä ja asian tiimoilta saatiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen mistä patenteista yms. asiassa varsinaisesti oli kyse. B&N:ää pidetään jutun voittajana vaikka se sovittiin oikeussalien ulkopuolella Microsoftin tekemällä investoinnilla.

Itse pistin merkille taannoin että uutista uudesta lisenssisopimuksesta seurasi yleensä vähän ajan päästä ilmoitus ko. yrityksen päätöksestä alkaa valmistaa WP-puhelimia, joten en ihmettelisi pätkääkään vaikka taustalla olisi verhottu yritys ostaa tukea omalle kituvalle alustalle. Mutta ken tietää. B&N tapauksen yhteydessä julkaistuista tiedoista voi jotain yrittää päätellä mutta paljon muuta tietoa ei ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.