Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalaisyritys julkaisi oman älypuhelimen ja tabletin

11
Sami Koivunen

Suomalaisyritys julkaisi oman älypuhelimen ja tabletin
Yle uutisten mukaan oululainen langattomaan tietoliikenteeseen ja auto-ohjelmistoihin keskittyvä Elektrobit on julkaissut oman älypuhelimen ja tabletin Yhdysvalloissa. Älypuhelin tunnetaan nimellä H3 ja tabletti nimellä T1. Laitteet toimivat Androidin Jelly Bean -käyttöjärjestelmällä ja niiden lisäksi julkaistiin yhteysmoduuli M1. Laitteissa on panostettu kestävyyteen ja muokattavuuteen.

Elektrobitin uutuuslaitteet on suunnattu esimerkiksi turvallisuus-, puolustus- ja teollisuuskäyttöön ja niitä voidaan räätälöidä vaatimusten mukaan. Ylen tietojen mukaan laitteisiin voi liittää satelliittipiirisarjoja, radioyhteyksiä ja biometrisiä tunnistimia. Älypuhelin sisältää 4,3 tuuman qHD-näytön ja sen käyttöjärjestelmä on tabletin tavoin päivitettävissä Androidin Key Lime Pie -versioon. Puhelin on tavallista älypuhelinta kestävämpi ja vedenpitävä.

Tabletin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa seitsemän tuuman WXGA-näyttö resoluutiolla 1280x800, HDMI-ulostulo, Gorilla Glass, 14000 milliampeeritunnin akku ja viiden megapikselin kamera. Elektrobit on jo aiemmin valmistanut erikoisvalmisteisia puhelimia ja käyttää nyt samoja tekniikoita uusissa laitteissa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

_kooma_
_kooma_

1

Doddiih. Kerrankin kivalta kuulostavia uutisia känny rintamalta. Olisikin mukavaa tietää että onkohan noita tulossa myyntiin suomessa ja ihan perus kuluttajille, voisi meinaan olla menekkiä..
Hienoa on ehdottomasti se että muitakin luuri firmoja suomesta löytyy/nousee kuin Nokia (Jollan tuotoksia odotellessa). Tämä voi ihan hyvinkin menestyä hyvin.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

5

"Älypuhelin sisältää 4,3 tuuman qHD-näytön ja sen käyttöjärjestelmä on tabletin tavoin päivitettävissä Androidin Key Lime Pie -versioon."
Key Lime Pie?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mulpero (vahvistamaton)

7

@1 Eiköhän näiden hinta ole jo jotain ihan muuta ku perus sampat ja lumiat eli tavalliset kuluttajat ei todella näitä ostele.Tuossa jutussakin on jo kerrottu keille laitteet on suunnattu.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

8

@7
Meinasitko ettei firma meinaa myydä laitteita tavallisille kuluttajille? Tai ettei näitä laitteita olisi mitenkään mahdollista hankkia ellei ole jonkin ison organisaation (puolustusvoimat, poliisi, pelastuslaitos jne) jäsen? Itselle tulee runsaasti henkilöitä ja paikkoja mieleen joissa tälläisille laitteille on käyttöä. Esimerkiksi vaikkapa retkeilijät, heille ei oikeastaan ole tällä hetkellä olemassa muita laitteita kuin joko hyvin vanhat perusluurit (jotka hoitavat sen yhteydenpidon kyllä) tai sitten hieman uudemmista laitteista esim Catepillarin valmistamat luurit, nekin ollaan suunnattu isoksi osaksi työkäyttöön, kuitenkin niitä on mahdollista ostaa myös peruskuluttajat.
En näe mitään syytä miksi näitä ei voisi ostaa kukatahansa, lisäksi, pelkästään yrityksille/yhteisöille kaupitellessa jätetään se suurin osto potentiaali täysin huomiotta, toisekseen ulkomaalaiset armeijat helposti haluavat paikallisten toimijoiden tuotteita (ellei sellaista ole, niin se teetetään, esim Motorola jenkeille).
Mutta kuitenkin, tulevaisuus näyttää että koska näitä nähdään netin syövereissä. Ellei suoraan liikkeisiin tule myyntiin, niin eBay/Amazon on jossakin kohdin melko varma paikka näillekin :)

Vastaa
LigHtX
LigHtX

9

@8
Kuvitellaanpa Elektorbit:iä hieman. Kyseessä on pieni firma jolla on alle 200 meur liikevaihto. Kännykkämarkkinoilla on jo kaikenmaailman kiinalaista yrittäjää, puhumattakaan isoista sampasta, nokiasta, applesta... Haluavatko he mennä markkinoille missä kuluttajat ostavat halvalla heidän tuotteitansa kytkysopimuksilla. Vai rahastaakko isoilta instituutioilta selvästi ylihintaa noista laitteista. Tuo kuitenkaan ei käsittääkseni ole heidän ydinbisnestään ja muutenkaan ei ole kuluttajabisneksessä suoranaisesti mukana. Olisihan Applellakin varaa alkaa valmistamaan vaikka autoja, mutta he eivät sitä tee...

Vastaa
Sefriol
Sefriol

10

@9 Älä anna applelle lisää ideoita rahastukseen. Muuuten iMove romuttaa koko auto-, laiva- ja lentokoneteollisuuden, kun Apple keksii polkupyörän.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

11

Ei varmaan ole kyse siitä, etteikö noita tuotteita haluttaisi myydä kelle tahansa, mutta nuo laitteet vaan eivät ole samanlaisia valmiita massatuotteita kuin mitä ns. kännykkäjättien tuotteet, eikä noiden hintaa varmaankaan pystytä painamaan sille tasolle, mihin kuluttajat ovat massatuotteiden kohdalla tottuneet, kun joka ainoasta yksityiskohdasta viilataan viimeisiäkin sentin osia pois ennen valmistusta. Nokian tapaisella massavalmistajalla on myös pakko olla ihan viimeisen päälle optimoitu verkosto tuotteiden markkinointiin, myyntiin ja muuhun logistiikkaan, pienempiä määriä myyvä firma taas ei samanlaista verkostoa mitenkään voi rakentaa tai ylläpitää. Siksi tuollaisen kännyn tai tabletin omakustannushinta kuluttajalle asti toimitettuna olisi varmaan ainakin pari kolme kertaa enemmän, kuin mitä suunnilleen samoista osista tehdyn Nokian.

Siksi noiden kohderyhmä onkin taho, joka haluaa itselleen sopivasti raudan, koteloinnin ja/tai softan osalta kustomoituja laitteita, ja on siitä valmis maksamaan, koska samanlaista laitetta ei halvemmallakaan saa. Samaa noista kertovat firman webbisivutkin, vaikkapa
http://www.elektrobit.com/what_we_deliv...device_platform

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja