Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ubuntun mobiiliversion laitetuki laajenee pian reippaasti

4
Teemu Laitila

Ubuntun mobiiliversion laitetuki laajenee pian reippaasti
Ubuntu-Linuxia kehittävä Canonical julkaisi avoimen käyttöjärjestelmänsä mobiiliversiosta kehittäjille tarkoitetun version jo viime viikolla ja nyt tukea ollaan laajentamassa uusimmista Nexus-laitteista lukuisiin muihin älypuhelimiin sekä tabletteihin.

Nyt julkaistu versio on vielä raakile eikä välttämättä sovellu päivittäiseen käyttöön, mutta uteliaimmille kokeilijoille on kohta tarjolla mahdollisuus asentaa mobiili-Ubuntu omaan puhelimeen tai tablettiin, jos oma malli vain sattuu löytymään lähes parinkymmenen tuen piiriin pian saapuvan laitteen listalta.

Koko listalta toimivat Nexus-laitteiden lisäksi vasta HTC:n One X sekä Asuksen Transformer-tableti. Työn alla on kuitenkin tuki Samsungin Galaxy S III:lle sekä vanhemmalle Galaxy S II:lle, Samsungin Nexus S:lle, muutamille Motorolan puhelimille sekä alkuperäiselle Xoom-tabletille, LG:n Optimus 4X HD:lle ja Amazonin Kindle Fire-tableteille.Tuettujen laitteiden lista laajenee jatkuvasti ja Canonical järjestelmä elää päivittäin uusien versioiden muodossa, mikä tarkoittaa tietysti myös suurella todennäköisyydellä mukaan eksyviä bugeja sekä toimimattomia ominaisuuksia. Ensimmäinen vakaammaksi aiottu ja kuluttajien testattavaksi tarkoitettu versio saapuu ensi syksynä. Virallisia Ubuntulla varustettuja puhelimia odotetaan markkinoille vasta vuoden 2014 puolella.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

akse
akse

3

Melkein kiinnostais ostaa joku käytetty sgs2 ja pistää toi siihen :) Noita saa varmaan aika halvalla nykyään

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja