Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalaisyritys paljastaa Galaxy S IV:n nopeuden

32
Matti Vähäkainu

Suomalaisyritys paljastaa Galaxy S IV:n nopeuden
Suomalainen benchmark-sovelluksia kehittävä Rightware on julkaissut Samsungin ensi kuussa julkaistavan lippulaivamallin testitulokset, kertoo Androidsuomi.fi.

Rightwaren perustaja Tero Sarkkinen kertoo blogille, että laite ottaa helposti kärkipaikan uusilla Power Board -listoilla.
Power Boardin tulokset päivittyvät vielä myöhemmin tänään, mutta sillä aikaa palvelu kertoo Browsermarkin tuloksen täällä. Androidsuomi julkaisi myös alla olevan tarkemman tulosluettelon.

Samsung julkistaa tulevan Galaxy S IV -lippulaivamallin maaliskuun 14. päivä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (32)

7520G
7520G

1

Galaxy S IV speksejä:
8 ytiminen, 3,5GHz kellotaajuudella toimiva 18nm tekniikkaan perustuva suoritin, yllätyksenä nvidia tegra 4 1000MHz:aan kellotettuna, 1 Gt omaa muistia, 8Gt keskusmuistia, 256Gt flash -muisti, 6,2" SuperHyper AMOLED++ -näyttö, resoluutio 3840x2160 (4k), 4,39mm ohut, 1,5mm reunukset näytön ympärillä, kamera 16MPix kamera fullHD videolla, paskalla yökuvauksella ja kirsikkana tökkivä ja kaatuileva android 4.3.0

Tässä vaan mun veikkauksia :D

Vastaa
ativ @ (vahvistamaton)

2

7520G @
Mitä se menneen talven Lumia omistaja oikein hourii???.
=)

Vastaa
DonZQ
DonZQ

5

@1

Mikäs se Android 4.3 on? Seuraava versio lienee 5.0 ja sekin tulee vasta toukokuussa.

Kateellisen puhetta kenties?

Vastaa
7520G
7520G

8

Ilmeitäsi, enkä puhetyyliäsi "ihan" saanut tuosta tekstistäsi irti mutta kovin niin totiselta kuulostit :)

Vastaa
an_Tero (vahvistamaton)

9

Pakko ollakin kovat hw speksit että pyörii sen android-käyttis edes joten kuten siedettävästi. Ja silloin tietenkin tuollaiset suorituskykymittarit huutavat hoosiannaa ja kantavat kultaa sekä mirhamia Samsungin jalkoihin.
WP:n versiot pyörivät kevyemmälläkin (pun intended) raudalla kuten uusissa Lumioissa. Valitettavasti em. mittarit eivät anna Lumioille kärkisijoja, mutta shorttarit jaksavat ne varmasti kaivaa esiin varmaan vielä monta vuotta.

Vastaa
ativ @ (vahvistamaton)

10

@9.
Yritä ekaksi pelata pelejä alitehoisella tietokoneella tai käyttää ohjelmia,niin tiedät että älypuhelimellakin voi tehdä samoja asioita (toisin,kuin alitehoisella menneen talve Nokia Lumialla). =)

Vastaa
an_Tero (vahvistamaton)

11

@10
Yritä ekaksi käydä koulusi ja etenkin äidinkielenkurssisi hyväksytysti läpi, niin ehkä joku saa joskus selvää tarinoistasi.
Epäilin ensin että olet humalassa, mutta sitten muistin että eihäs alaikäisille myydä alkoholia...

Vastaa
arivesa
arivesa

13

Kovasti näyttää tunteita kuohuttavan tämä. Noksurukalla ei ymmärtääkseni ole mitään eväitä taistella isoja poikia vastaan. Lopetukset ja irtisanomiset tämän todistanee? Ehkäpä -14 sitä ei enää ole. Turhana.

Vastaa
Juke . (vahvistamaton)

14

Mielenkiintoinen kommentti jälleen arivesalta uutiseen. AV pääsi kirjoittamaan jälleen "noksu" tähänkin ketjuun, ja veivaa päälle tumppuun. Voi jeesus mistä näitä vajakkeja tulee!?!

Itse uutiseen: Näyttää siltä että tekniikka harppoo kovaa eteenpäin, ja yhä tehokkaampia malleja tulee jatkuvasti. Herää kysymys, mihin tuota tehoa tarvitaan? Toisaalta jos tarvitaan, niin tarkoittaako se samalla sitä että esim SGS3:ssakaan sitä ei ole tarpeeksi? Itse näkisin välillä mieluummin kehitystä akkutekniikan saralla.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

15

Lainaus:

Herää kysymys, mihin tuota tehoa tarvitaan?


Peleihin. Eli niin kauan kun Google Playn, Apple App Storen jne. listojen kärjessä on runsaasti pelejä (ts. kuluttajat niitä ostavat), pitää kuluttajille/pelaajille tarjota aina vain parempia pelilaitteita.

Tietenkin tuosta laskentatehosta on hyötyä myös muilla osa-alueilla (esim. HTML5-sovellukset), mutta sisällön kulutukseen tarkoitetuissa laitteissa nuo pelit ovat vielä pitkään se rautakehitysjunaa vetävä juttu.

Vastaa
ativ @ (vahvistamaton)

16

@10
Onko korvienväleissä vikaa,vai oletko muuten vittuilunhaluinen (:siis korvienväleissä on kuitenkin vikaa!!)persoona?.

Vastaa
7520G
7520G

19

Jos sillä saadaan asiakkaita niin mikä nottei. Viduttaa vaan se vaikka androidia hehkutetaan, mutta ohjelmat kaatuilee, mitä en wpssä ole vielä nähnyt....

Vastaa
arivesa
arivesa

22

@14 Juke.
Näyttää sinulle olevan tuo tumputus arkea.Muuten tuskin tulisi mieleen.

Saatko provikaa Noksun puolustelemisesta saiteilla? Jos,hukkaan heitettyä.
Mennyt on menemässä,väistämättä.Koetapa seivata,jotenkin. No can doo.

Vastaa
Juke . (vahvistamaton)

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti :

arivesa@14 Juke.
Näyttää sinulle olevan tuo tumputus arkea.Muuten tuskin tulisi mieleen.

Saatko provikaa Noksun puolustelemisesta saiteilla? Jos,hukkaan heitettyä.
Mennyt on menemässä,väistämättä.Koetapa seivata,jotenkin. No can doo.

Sä oletkin vielä tyhmempi kuin kuvittelin! Missä kohtaa mä jotain puolustelin? Laitanko tavuviivojen kanssa sulle uudestaan? Onko sulla vieläkään uutiseen mitään kommentoitavaa?

Vastaa
arivesa
arivesa

24

@23.
Anna olla.En sinun tyhmyyttä ryhdy tässä arvioimaan.Tumputusjutut kyllä antavat osviittaa.Kuten itsekin totesit,tekniikka harppoo eteenpäin.
Mutta suossa tarpova,hiipuva,ja osia tekemätön Nokia ei.

Android tukee Full HD-kuvaa,sitä käyttävissä luureissa on vähintään 4-core prossu,näköjään.
WP8 ei tue,joten tuplaydintä enemmälle ei ole käyttöä.

No biggie luurin ruudulla,mutta kun video laitetaan näkymään 40" HD-1080 ruudulle tai paremmille,on ero melkoinen.

Ja kuten huomaat,Nokia jo putosi Eurostoxx 50 listalta.Vaikuttaa alamäeltä.

Olipa tässä nyt tyhmä minä tai sinä,ei vaikuta mitään lopputulokseen.
Isot vie potin,pienet kyykkää ja katoaa. Kuten aina ennenkin.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

25

24@
>No biggie luurin ruudulla,mutta kun video laitetaan näkymään 40"
>HD-1080 ruudulle tai paremmille,on ero melkoinen.

Metrin päästä juu, riippuu silloinkin mitä näytetään.

Sovellus prosesorien ytimien määrä ei sellaisenaan riipu korkeimman tuetun näytön tarkkuudesta. Ytimiä lätki kahdesta syystä, tehon tarpeen takia, tehon hallinan takia ja tietenkin markkinoinnin takia.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

26

Ihan hyvä luuri, muttei mitään yllättävää

Jään katselemaan joska Apple sais jotain aikaiseksi
tai
Noksu sen 38Mpix kameran Siniseen Ikkunaan Puhelimessa

Sympatiseeraan keskenään kinastelevia - onhan tuokin sisältöä :-/

Vastaa
H4X0R-X
H4X0R-X

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 7520G:

Galaxy S IV speksejä:
8 ytiminen, 3,5GHz kellotaajuudella toimiva 18nm tekniikkaan perustuva suoritin, yllätyksenä nvidia tegra 4 1000MHz:aan kellotettuna, 1 Gt omaa muistia, 8Gt keskusmuistia, 256Gt flash -muisti, 6,2" SuperHyper AMOLED++ -näyttö, resoluutio 3840x2160 (4k), 4,39mm ohut, 1,5mm reunukset näytön ympärillä, kamera 16MPix kamera fullHD videolla, paskalla yökuvauksella ja kirsikkana tökkivä ja kaatuileva android 4.3.0

Tässä vaan mun veikkauksia :D


Hyvää vauhtia tuo prosessori ainakin jytää..... Tässä nopeasti laskettuna kyseisen puhelimen tpd-arvo olisi käytöstä riippuen 100 - 400 watin välimaastossa, huomiomatta akun lämpenemistä.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että huhut uuden "iFöönin" ympärillä olisivat myös totta. Tuo käytännössä riittää oikeasti lämpöteholtaakin hiusten kuivaamiseen tai auton sisätilanlämmitykseen. Kameraa meikkipeilinä käyttävä sovellus on näissä myös vakiona. Samalla on saatu ratkaistua puhelimen kylmänkesto, koska puhelin säilyttää vielä 50 asteen pakkasessakin 70 asteen käyntilämpötilan.

Akun kestoksi on ilmoitettu huima 5 sekunttia, langattomassa latauksessa. Puhelimen langallinen lataus suoritetaan kolmivaihekaapelilla, joka yhdistetään laitteen takaosaan.

Vastaa
H4X0R-X
H4X0R-X

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

@23.
Anna olla.En sinun tyhmyyttä ryhdy tässä arvioimaan.Tumputusjutut kyllä antavat osviittaa.Kuten itsekin totesit,tekniikka harppoo eteenpäin.
Mutta suossa tarpova,hiipuva,ja osia tekemätön Nokia ei.

Android tukee Full HD-kuvaa,sitä käyttävissä luureissa on vähintään 4-core prossu,näköjään.
WP8 ei tue,joten tuplaydintä enemmälle ei ole käyttöä.

No biggie luurin ruudulla,mutta kun video laitetaan näkymään 40" HD-1080 ruudulle tai paremmille,on ero melkoinen.

Ja kuten huomaat,Nokia jo putosi Eurostoxx 50 listalta.Vaikuttaa alamäeltä.

Olipa tässä nyt tyhmä minä tai sinä,ei vaikuta mitään lopputulokseen.
Isot vie potin,pienet kyykkää ja katoaa. Kuten aina ennenkin.


Tähän haluan ehdottomasti tuumata, että mitähän halvatun järkeä on yleensäkkään käyttää mitään älyHOIkännykkään 40 tuuman näytöllä? No ei juuri mitään järkeä.

Tuon 40 tuuman näytön kaveriksi saa kyseisen kännykän hinnalla, jo sitä oikeasti oikeuttavaakin rautaa, joka paitsi jo pyörittää oikeita pelejäkin ja johon levyaseman ohella saa myös kiintolevyllekkin sopimaan oikeaa 1080p laatua, eikä mitään tableteilla katsottavaksi tarkoitettua loimitettua versiota. Lisäksi jää vielä rahaa äänentoistoon, sekä oikeasti kännykkänäkin toimivan kännykän ostamiseen.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti H4X0R-X:

Tähän haluan ehdottomasti tuumata, että mitähän halvatun järkeä on yleensäkkään käyttää mitään älyHOIkännykkään 40 tuuman näytöllä? No ei juuri mitään järkeä.

Tuon 40 tuuman näytön kaveriksi saa kyseisen kännykän hinnalla, jo sitä oikeasti oikeuttavaakin rautaa, joka paitsi jo pyörittää oikeita pelejäkin ja johon levyaseman ohella saa myös kiintolevyllekkin sopimaan oikeaa 1080p laatua, eikä mitään tableteilla katsottavaksi tarkoitettua loimitettua versiota. Lisäksi jää vielä rahaa äänentoistoon, sekä oikeasti kännykkänäkin toimivan kännykän ostamiseen.

Paitti että se känny mahtuu vielä povitaskuun ja toimii jokusen tunnin akuilla...

Vastaa
H4X0R-X
H4X0R-X

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AhKeefas:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti H4X0R-X:

Tähän haluan ehdottomasti tuumata, että mitähän halvatun järkeä on yleensäkkään käyttää mitään älyHOIkännykkään 40 tuuman näytöllä? No ei juuri mitään järkeä.

Tuon 40 tuuman näytön kaveriksi saa kyseisen kännykän hinnalla, jo sitä oikeasti oikeuttavaakin rautaa, joka paitsi jo pyörittää oikeita pelejäkin ja johon levyaseman ohella saa myös kiintolevyllekkin sopimaan oikeaa 1080p laatua, eikä mitään tableteilla katsottavaksi tarkoitettua loimitettua versiota. Lisäksi jää vielä rahaa äänentoistoon, sekä oikeasti kännykkänäkin toimivan kännykän ostamiseen.

Paitti että se känny mahtuu vielä povitaskuun ja toimii jokusen tunnin akuilla...


Paitti että se 40" näyttö, joka lainaamassani viestissä mainittiin olevan ainoa käytännön tapa saada minkäänlaista etua kyseisestä värkistä, EI SOVI SINNE POVITASKUUN MUKAAN!

Eli edelleenkin, mitä helvetin järkeä on hankkia kännykkä, jossa kyseisen materiaalin toistamiskyvystä ei ole käytännössä mitään järkeä, maksaa siitä tolkuton hinta, todeta ettei se pelaa kunnolla kuitenkaa (kuten S3 tunnetaan puhelimella, jolla voi kulkea netissä, mutta ei voi soittaa tai lähettää tekstiviestejä, yleisen vian takia) ja vielä hävitä kyseisen toiston laadussa, verrattuna esim. 200 euron tietokoneeseen, sekä lisäksi kärvistellä kun akku kestää n. 1-2 tuntia (vrt. Mun 40 e samsungissa kestää akku 1-2 kk, eli yli 70 000 % pidempään).

Ymmärtäisin, jos kyseessä olisi esim 11-13 tuuman tabletti, jossa käytännössä voisi olla kyseisetä resoluutiosta jotain apuakin, esim. e-kirjojen kanssa. Siinäkään kokoluokassa tuosta resoluutiosta ei ole mitään apua mediakäytössä, jos tablettia ei laita suurennuslasin alle leffojen katselun ajaksi. Mutta 5" fullhd, on täysi järjettömyyden huipentuma, kun esim leffojen katselussa 20" fullhd:kin on yleensä liian pienikokoinen, kun tarkkanäköisinkin ihminen joutuu oikaisemaan jalkansa näytön alle, entiseen vhs:n lokeroon, jos haluaa detailit täsin nähdä.

Niin ja sitten on tuo ytimien määrä. Mitä ihmeen hyötyä noista 8:sta ytimestä on jossain kännykässä? Omalla kotikoneellakaan 6 ytimisen phenomin kanssa ei ole löytynyt kuin muutama hassu ohjelma/peli, joka tukee tuota 6 ydintä, niin sitten älyHOIpuhelimessa pitäsi sovelluksissa olla tuki 8:lle ytimelle.... ? Vitsailetteko?

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

31

En voi pakottaa sinua olemaan oikeassa
Kun joku ei ymmärrä niin ei sitten ymmärrä
ja varmaan toisinpäin myös

MUITA VARTEN:
1)
minulla on pikkuinen taittuva halpispuhelin lenkkeilyyn (turvaksi itselle ja muille)
ja tietenkin se on enimmäkseen valmiustilassa, jolloin akku kestää tosi kauan
radioista puuttuvat NFC, Bluetooth, WiFi, 4G LTE, 3G, GPS
Kameraa ei ole eikä kai kuulokeliitäntääkään
2)
Kun sen älypuhelimen, jossa on Full HD näyttö, kytkee töllöön (FHD),
niin skaalauksia ei tarvita (sama tabletin ja/tai läppärin/pöytä-PC:n suhteen)
3)
kun pelaillaan, niin 4*A15 ARM-CPU jyrää!
kun ei pelailla, niin 4*(tai 1*) vähävirtainen ARM CPU säästää akkua
4)
YHDELLÄKÄÄN edes ½-tutulla ei ole viallista S3:sta
5)
Älypuhelimen voi edelleenkin ostaa myös vain 2-ytimisenä, pienellä näytöllä, jne
<puuh!>

Vastaa
H4X0R-X
H4X0R-X

32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AhKeefas:

En voi pakottaa sinua olemaan oikeassa
Kun joku ei ymmärrä niin ei sitten ymmärrä
ja varmaan toisinpäin myös

MUITA VARTEN:
1)
minulla on pikkuinen taittuva halpispuhelin lenkkeilyyn (turvaksi itselle ja muille)
ja tietenkin se on enimmäkseen valmiustilassa, jolloin akku kestää tosi kauan
radioista puuttuvat NFC, Bluetooth, WiFi, 4G LTE, 3G, GPS
Kameraa ei ole eikä kai kuulokeliitäntääkään
2)
Kun sen älypuhelimen, jossa on Full HD näyttö, kytkee töllöön (FHD),
niin skaalauksia ei tarvita (sama tabletin ja/tai läppärin/pöytä-PC:n suhteen)
3)
kun pelaillaan, niin 4*A15 ARM-CPU jyrää!
kun ei pelailla, niin 4*(tai 1*) vähävirtainen ARM CPU säästää akkua
4)
YHDELLÄKÄÄN edes ½-tutulla ei ole viallista S3:sta
5)
Älypuhelimen voi edelleenkin ostaa myös vain 2-ytimisenä, pienellä näytöllä, jne
<puuh!>


Niin, että minua ei voi pakottaa olemaan oikeassa? Niin, jos nyt katsotaan niin alkuperäinen argumenttini oli, onko tässä mitään JÄRKEÄ ja juuri siitä olemme tässä vääntäneet, eikö? Niin, mitä tuo hörinä sitten on tuosta "pakottaa olemaan oikeassa", olet siis ilmeiseseti päättänyt jo valmiiksi olevasi oikeassa ja että käännytät minut siihen "totuuteen". Mielenkiintoinen "keskustelu"-tyyli. Saman tyylisiä ovat myös argumenttisi. Sen kummemmin perustelematta, heittelet vain lauseenkappaleita, joissa todetaan tätä "totuuttasi" totena. Otetaan esimerkiksi tämä:

"kun pelaillaan, niin 4*A15 ARM-CPU jyrää!
kun ei pelailla, niin 4*(tai 1*) vähävirtainen ARM CPU säästää akkua"

Lasket varmaan edelleen leikkiä? Totuus on, että oikeassa pelaamisessa, arm cpu:lla ei tee hevon vittuakaan, etenkään full-hd resoluutiolla. Samaa voidaan sanoa kaikenmaailman kosketusnäytöistä ja kallistusohjaiuksista. Voin sanoa, että kunnon kokoonpanossa jää vielä amd:n 8 ytiminen fx:kin pullonkaulaksi, kun tosissaan aletaan hyödyntämään fullhd:n erottelutarkkuutta, niin sinä sanot täällä, että tyyliin 1/3 kellotaajuudella oleva vajaa-arkkitektuurinen "jyrää"?

Mitä tulee akun säästämiseen, niin pelkään pahoin, että sanomasi ei tule pitämään paikkaanssa. Akun säästämiseen edellisiin versoihin verrattuna, on käytännössä vain teoreettisia mahdollisuuksia. Käytäntö iskee taas tuossakin vastapalloon, kunhan puhelimet saadaan taas myyntiin ja käteen, niin nähdään että se söi sittenkin taas enemmän akkua kuin edellinen.

Voin toki olla väärässäkin, jos laitat vaikka youtube videon siitä, kun pelaat sillä s4:sella battlefieldiä, skyrimiä tai vaikka crysista täysillä asetuksilla, niin sitten kyllä uskon että tuon kelpaa jonkin muunkin, kuin ängryböördsin tai muiden lastenpelien pelaamiseen.


Samaa voidaan sanoa otannastasi s3:n suhteen. Pari.......kaveria. Itsellänikin on tämän sorttisia joskin päinvastaisia kokemuksia, mutta en vedä sellaisia esiin heti, koska ne eivät nettikeskustelussa ole luotettavia, etenkään muodossa: Ei yhtään kaveripiirissäni. Voin kertoa esim. veljeni tapauksen, erään s3:sen huoltokierrättämisestä, jos haluat.


Muistutan vielä, että olen kokoajan yrittänyt sanoa, että onko tässä mitään "JÄRKEÄ"! Mikä helvetin argumentti se nro 5:n muka on? Järjettömyydessä on järkeä, koska järkeviäkin luureja edelleen myydään? Kultaiset lauteet ovat järkevät, koska puisetkin voi ostaa?

Tämä on suoraan kuin saunalahden mainoksesta. Sinä yrität perustella minulle, että saunassa kultaiset lauteet ovat järkevät, koska niilläkin voi käyttää kallista nanotekniikapeflettiä suojaamaan persustaa ja että sielläkin saa löylyä, vaikka kiuas onkin vain 1000 wattinen. "Älyllä saa enemmän kuin rahalla", sanottiin siinäkin mainoksessa.


En tällä tarkoita sitä, että kyseinen värkki ei ole kaikessa järjettömyydessään katu-uskottava, itseasiassa päin vastoin. Tuohon kun vielä heittäisi saunalahden laamankarvakouret ympärille, niin katu-uskottavuus olisi suorastaan järkyttävän kova. Ei muuta kuin kavereiden sekaan vaan ja selostaan, että "katsokaa täysin tarpeettoman tarkka fulhöödee ja mahtiprossulla, maksoi vain 1000 euroa. Ei mitään järkeä, mutta ostin kun tuota rahaa on ja näyttää kivalta m3 bemarini latausalustalla.....revi siitä." :D

Mutta se ei todellakaan edelleenkään tarkoita sitä, että se olisi järkevä, koska esim 42" pelikäyttöön saa paljon halvemmalla paljon parempaa rautaa ja kaupan päälle vielä halvemman älypuhelimen taskuun, linkkareissun ängrybirdsiä varten. Lanit kun vielä viitsii säätää, niin puhelimeen pääsee suoraa koneelta langattomasti taskusta, eikä tartvitse kytkeä mitään hdmi-kaapeleita (mikään langaton kuvanjako ei wörki pelikäytössä, usko pois), joka kerta kotiin tultaessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja