Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen ja Samsungin oikeusjutun yllätyskäänne: miljardikorvaus putosi puoleen

2
Teemu Laitila

Applen ja Samsungin oikeusjutun yllätyskäänne: miljardikorvaus putosi puoleen
Samsungilla päästiin viime perjantaina huokaisemaan helpotuksesta, kun korealaisjätin ja Applen pitkään jatkunutta patenttikiistaa hoitanut tuomari Lucy Koh tiputti Samsungin maksettavaksi määrätyn korvaussuman puoleen.

Valamiehistö tuomitsi Samsungin viime vuoden elokuussa maksamaan Applelle vahingonkorvauksia runsaan miljardin dollarin edestä, sillä yhtiön katsottiin loukanneen useita Applen patentteja. Tuomarin mukaan valamiehistön päätös kuitenkin perustui virheellisiin laintulkintoihin yhteensä 14 eri puhelimen osalta. Tuomio jätettiin voimaan sellaisenaan toisen 14 laitteen kohdalla.

Samsungin korvaussumma Applelle on tällä hetkellä siis 598,9 miljoonaa dollaria eli noin 460 miljoonaa euroa, mikä vastaa muuttumattomana pysyneiden 14 laitteen osalta määrättyjä korvauksia. Loppujen 14 laitteen osalta tuomari määräsi pidettäväksi uuden oikeudenkäynnin, jossa määritellään niitä koskeva korvaussumma. Todennäköisesti korvaussumma jää pienemmäksi kuin alkuperäinen runsaan miljardin potti.Tuomarin mukaan valamiehistö oli tehnyt arviossaan kaksi pääasiallista virhettä, jotka johtivat korvausten uudelleenkäsittelyyn. Valamiehistö oli arvioinut korvaussumman periaatteella, jota voidaan käyttää vain ulkonäköön liittyvien patenttien korvausten arviointiin, kun kyseessä olivat käyttöjärjestelmän toiminnalliset patentit. Tuomarin mukaan valamiehistö myös laski korvauksiin johtaneen ajanjakson liian pitkäksi. Valamiehistön alkuperäisen arvion mukaan korvauksia on maksettava siitä lähtien, kun Apple ensikertaa huomautti Samsungille patenttiloukkauksista. Tuomarin mukaan virallinen ilmoitus on kuitenkin tapahtunut vasta, kun Apple haastoi Samsungin oikeuteen.

Huomionarvoista on se, että tuomarin päätös korvaussummiin liittyen ei tarkoita etteikö Samsung olisi syyllistynyt patenttiloukkauksiin.

Edit 4.3.2013 17:47 Lisätty viimeinen kappale.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.