Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nettiin vuoti kuvia uudesta Galaxysta

34
Valtteri Ahonen

Nettiin vuoti kuvia uudesta Galaxysta
@evleaks teki sen taas. Edellä mainitulla Twitter-tilillä on julkaistu kaksi kuvaa uudesta Samsungin lippulaivamallista. Kyseinen tili on aiemmin julkaissut aitoja kuvia lukuisista puhelinmalleista juuri ennen niiden julkaisua. On syytä vahvasti luottaa siihen, että niin on käynyt nytkin.

Kuvien perusteella luvassa on jälleen rahtusen suurempi näyttö ja tällä kertaa fyysinen kotinäppäin ja muutkin näppäimet puhelimen etuosasta on jätettu pois kasvaneen ruudun tieltä. Toisessa kuvassa kerrotaan Galaxy S 4:n 13 megapikselin kamerasta ja Full HD -tarkkuudesta. Sinänsä tässä ei ole mitään yllättävää, vaan tiedot ovat odotetunlaisia.
Samsung järjestää puhelimelle julkaisutilaisuuden 14. maaliskuuta. Tilaisuuden tiimoilta on julkaistu pieni kiusoitteluvideo, jossa ei varsinaisesti kuitenkaan paljasteta laitteesta mitään.

Viimeisimpien huhujen mukaan uudessa puhelimessa on lisäksi Eye Scroll -ohjaus. Puhelin osaisi siis tunnistaa kun käyttäjä on lukenut näytöllä olevan tekstin loppuun ja paljastaisi sitä automaattisesti lisää. Asiasta uutisoi New York Times.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (34)

pelce
pelce

1

Jännä jos koko kasvaa noinkin paljon kuin tuossa alimmassa kuvassa näkyy. Milloinkohan tulee perus kuluttajan kipuraja vastaan?

Samsung ei mielestäni myöskään osaa muotoilla puhelimia niin että ne näyttäisivät hyvältä. SGS3 antoi ehkä toivoa paremmasta, vaikka alkuun vaikuttikin rumalta sekin, mutta tuo SGS4 näyttää ainakin edestä vain suurennetulta SGS2 luurilta...

Vastaa
sidrend
sidrend

2

#1 Meikäläisellä ainakin on jo tullut kipuraja vastaan puhelimien koossa. Itsellä on SGS2+ ja tämän 4,3" näyttö vielä menettelee, mutta hieman turhan suurihan sekin on jo yhdellä kädellä käytettäväksi ainakin itselleni.

Asiaan, ei vaikuta kovin kiinnostavalta uutuudelta omasta mielestäni. Ja jos näyttö tosiaan on noin iso kuin alimmassa kuvassa nähdään niin se varmasti rajaa ostajiakin pois - tosin saattaa myös tuoda niitä lisää.

Vastaa
badmf
badmf

3

Mulla tuli kanssa jo kipuraja täyteen. Galaxy sII oli vielä ihan miellyttävä, vaikkakin silläkin joskus peukalon juuri teki virhepainalluksia (paluu-näppäin kun yritti "kurkottaa" toisen reunan rajoille) harmillisesti. Nykyinen sIII sen sijaan on mielestäni jo epämiellyttävä käyttää, ja sekä muotoilun että kokonsa takia yhdelle kädelle hankala. Monesti sitä houkutteleekin ottaa kakkonen takaisin arkikäyttöön, kun ei noissa hirveästi edes tekniikat eroa käytettävyyden osalta.

Vastaa
apek
apek

5

@4

Samsungin tapauksessa lippulaivana on pidetty Galaxy S sarjan puhelimia. Jokainen uusi puhelin ei siis ole lippulaiva.
Esim. Samsung Note sarjaa ei pidetä lippulaivana, vaikka omaa enemmän tehoa ja suuremman näytön.

Vastaa
Valje
Valje

6

@4

Itseä ainakin ärsyttää ko. nimitys suunnattomasti, mutta en ole vielä keksinyt sille parempaa korviketta. Olisi mukavaa jos sitä ei tarvitsisi ainakaan aina käyttää.

Vastaa
Taeco
Taeco

7

Näyttääpäs tutulta.... www.ephotozine.com/articles/htc-one-camera-phone-with-ultrapixel-announced-21419/images/highres-htc-one-front-and-back_1361525134.jpg Ei ihan hirveästi eroja...

Vastaa
starship @ (vahvistamaton)

11

@4
Nokia toitottaa kokoajan lippulaivoista (jotka ovat jo Lumia mallien osalta menneet)!!.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

Oliskohan unibody jos tuo kuva pitää paikkaansa. Jotenkin minua ei nyt tämä sgs4:sen julkaisu kauheasti kiinnosta (eikä kyllä muidenkaan hypetetyt mallit), kun tuntuu, että samana suuntaan on menossa jokainen valmistaja.

Lisää tehoa, lisää kokoa, muovia eri väreissä, alumiinia eri väreissä, suurempaa näyttöä, muistia lisää, markkinoinnilla kusetusta, jotain pientä kivaa ohjelmsitopuolelle, millä ei ole käytön kanssa suurtakaan merkitystä, energiatehokkaammat komponentiut ja suuremmat akut, mitkä ei kuitenkaan tuo lisää akkukestoa. Mitään uusia keksintöjä ei ole tullut piiiitkään aikaan.. No mutta sä voit liittää sen tähän..

Vastaa
hjf c864386 (vahvistamaton)

13

Liian iso! Täytyy miettiä ostaako seuraavaksi Xcover 2:n, Lumia 520:n vai Lumia 720:n...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

@11
Täysin turha kommentti taas vaihteeks. Ei edes liity uutiseen. Mainitsemallasi yrityksellä on myös vain yksi lippulaiva, kuten oikeastaan kaikilla muillakin. Joka vuosi tietenkin tulee uusi lippulaiva, kun koko mallisto käytännössä uusiutuu vuoden välein kaikilla valmistajilla.

Puhelimien koon suhteen minullakin on kipuraja jo täynnä. Viime vuoden lopulla uutta luuria harkitessani ajattelin, että 4,5" tms. olisi jo liikaa. Hankin kuitenkin Lumia 920:sen, koska en halunnut 820:stä muista syistä. 920:sen näyttö, muistaakseni juuri tuon 4,5" menee vielä omassa käytössä. Mahtuu taskuun, joskin farkuista riippuen joskus juuri ja juuri, ja pystyy käyttään yhdellä kädellä yleensä vielä aika hyvin.

@8
Reunoja hipova näyttö olisi näyttävä. Mutta jos ei ole yhtään reunoja, niin mistä pitää kiinni? Siis tietenkin se kädessä vielä pysyy, mutta jos tarvii puhelinta siirtää kädessä (kuten näiden meganäyttöjen kanssa on pakko) tai haluaa ojentaa luurin toiselle tms., niin näyttö pitäisi aina sammuttaa, jos ei ole reunaa mistä voi tarttua.
Esim. uutisen kuvissa näytetyn S4:sen alareuna on sen verran kapea, että siitä ei saa pihtiotetta ilman, että koskisi näyttöä...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

15

@12
Pitää paikkansa. Hieman paikallaan polkevaa on minustakin. Ainoa uudistus markkinoilla on WP:n pyristely mukaan. Niin ja nouseva kamera trendi, mutta se ei tietenkään kiinnosta kaikkia.

Prosessorien suhteen alkaa ehkä hieman älyttömyydet taittumaan, mutta näyttöjen osalta mennään vielä silmät kiiluen isompia ja tarkempia kohti. Henkilökohtaisesti molemmat ovat turhia. Siis yli n. 4,5" ruudut ja yli HD-720 resoluutiot.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

16

Ei se näytön tarkkuuden kasvaminen niinkään haittaa, hyötyä siitä ei tosin enää pahemmin ole. Näyttökokojakin on hyvä olla monenlaista, mutta markkinoilla on ihmisiä jotka haluaisivat huippuluureja joita voi käyttää yhdellä kädellä. Vaikka itsellänikin on ihan reippaan kokoinen kämmen, en koe esim. L920 käyttöä miellyttäväksi yhdellä kädellä mitä olen kokeillut, ja S3 vielä vähemmän. Viestittely/tiedon etsiminen/etc koiraa kävelyttäessä, kantaessa jotain tavaraa jne tilanteita missä toinen käsi on käytössä on kuitenkin jonkun verran.

Vastaa
starship @ (vahvistamaton)

17

14@ Vai että farkkujen taskuun Nokia Lumia 920, joka painaa ja on paksu!.SG Note voisi alle 10mm ohuuden takia sujahtaa farkkujen taskuun mutta sen taas leveä ja painaa myös jämäkän kuorien takia.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

19

Pitäisi malttaa...mutta en malta :P

@17
Voi voi. Elämäsi on millistä tai kahdesta, en edes jaksa tarkistaa faktoja. ;) voi voi...

Vastaa
Taalen
Taalen

21

Saas nyt nähdä. Muotoilulla Samsung ei ainakaan erityisemmin säväytä jos nämä kuvat ovat lähelläkään totuutta. Sony tuntuu nyt olevan hyvässä nosteessa mutta moni potentiaalinen Z:n ostaja odottelee Samsungin julkistusta ennen ostopäätöstä.

Hyvin tulee varmasti myymään, mutta muiden valmistajien paine alkaa luultavasti pikkuhiljaa tuntua Samsungillakin.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

22

Kohta kaikissa puhelimissa on FullHD reso johon voidaankin sitten jumahtaa hetkeksi. FullHD on siitä hyvä, että periaatteessa skaalausta ei pitäisi tarvita niin paljon kun materiaali (videot) on toivottavasti samalla resolla. FullHD näytöt pitäisi vaan saada lähemmäs neljää tuumaa sillä tälläiset viiden tuuman leikkuulaudat on aika järjettömiä kaikille ketkä eivät enää ole koulussa(mikä tahansa taso) surffailemassa.

Vastaa
lööööllö (vahvistamaton)

23

Ei kyllä 5" näytöltä tuossa alimmassa kuvassa, vaan isommalta. 5" tähän on huhuttu. S3 näyttö on 4,8", joten eroa pitäisi olla 0,2"=0,5cm.

Vastaa
Taalen
Taalen

24

evleaks on tosin jo poistanut kyseisen twiitin, ilmeisesti lähteen osoittauduttua epäluotettavaksi, ja luottamus näiden kuvien aitouteen näkyy jo kokeneen aikamoisen inflaation. Eli varsin mahdollista vielä että Koreasta kajahtaakin jotain ihan erinäköistä.

Vastaa
pentsu
pentsu

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lööööllö:

Ei kyllä 5" näytöltä tuossa alimmassa kuvassa, vaan isommalta. 5" tähän on huhuttu. S3 näyttö on 4,8", joten eroa pitäisi olla 0,2"=0,5cm.

0,5cm, joka on 5mm. Kun koko mitataan näytön kulmasta kulmaan, on vähintäänkin tuo 5mm:n ero havaittavissa kuvista

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

26

Jos vertaa tätä sonyn z-malliin tai lumia 920:een niin häviää molemmille, omassa vertailussani. Vaikka näin suuri näyttö kiinostaa joitain, uskoisin, että se karkottaa vielä suurempaa massaa.

En nyt anna vielä lopullista tuomiota, kun laitetta ei ole vielä edes esitelty. Mutta sanonpahan vain, että huonolta näyttää Samsung.

Vastaa
starship @ (vahvistamaton)

27

@26
S4 mallista on tulossa vielä muitakin versioita,myöhemmin.
Kenties pienemmillä näyttökoolla.
Tämä siis huhua vielä,mitä olen lukenut ja kuullut.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

28

@27
Jos katsot historiaa, niin eipä oo kummonen huhu. Montako S2 ja S3 varianttia onkaan. Mutta sikäli tuo ei ole validi pointti, koska mahdolliset S4 variantit kilpailee ihan eri sarjassa.

Vastaa
xxwavx112
xxwavx112

29

Joku ihmetteli "lippulaiva" nimitystä:

"A flagship is a vessel used by the commanding officer of a group of naval ships, reflecting the custom of its commander, characteristically a flag officer, flying a distinguishing flag. Used more loosely, it is the lead ship in a fleet of vessels, typically the first, largest, fastest, most heavily armed, or best known."

-Wikipedia

Vastaa
djtob
djtob

31

@30. Tässä puhutaan Samsungista, sinä se aina vedät Nokiaa mukaan tähänkin ja mistä se Nokia-vihasi oikein kumpuaa?! Keskity sinä siihen jumalaasi Samesungiin.

Tuo mummojen lehti aiheutti kummeksumisia, sillä ympäri internettiä on kymmeniä arvosteluja, missä Lumiaa kehutaan. Ei löydy edes sellaista arvostelua, mikä vastaisi lähimmäksi kuluttajalehden arvosteluun. Kananmunien, huulipunien testivertailun keskellä oleva puhelinvertailu... Juu, tosi huippulehti! <peukku alas>.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

32

Taitaa tuo vertailu kertoa enimmäkseen sen, että kaikki nuo kamerat ovat suurinpiirtein samalla seinällä, eikä erot ole suuria. Siis kerta hämää tuommoista tyhjäntoimittajaa. Onhan se nyt tiedetty tosiasia, että 920:ssä on huippukamera (omaa silmaa ei kyllä ylikorostus miellytä).

No imelenkiinnolla odotan mitä samppa on keksinyt tällä kertaa.. vaikka uskonkin sen oleva samaa laimeaa specsivedätystä..

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

34

Ostan jonkun Fonetabletin eli 7", jos mahtuu puvun takin taskuun.
Poikittaisella näytöllä voi juuri ja juuri selata nettiä pystysuunnassa eli sivuttaisvieritystä ei tarvita - toivottavasti!
Puhelu hoituu joko kaiutinpuhelimella tai enimmäkseen BT-yhteydellä.
Aion nääs korvata miniläppärin moisella jättipuhelimella,
niin...ja sen "tavallisen" puhelimen. Lenille joku 15 euron Nokia.
Kas jokaiselle jotakin!
Laitanpa vielä jääkiekkoerkkaria reunojen viereen luistonestoksi.
Jep!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja