Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android 4.x -versiot ohittivat viimein Gingerbreadin

3
Teemu Laitila

Android 4.x -versiot ohittivat viimein Gingerbreadin
Googlen tuoreimpien Android-lukujen perusteella Android 4.x -versiot eli Ice Cream Sandwich ja Jelly Bean ovat yhdistettynä ohittaneet jo useampien vuosien ajan johtoasemaa pitäneen Android 2.3 -version eli Gingerbreadin.

Jos vertailu rajataan tiukasti yksittäisiin versioihin, Gingerbread johtaa edelleen 44,1 prosentin osuudella kaikista Android-laitteista. Tuoreimman version eli 4.1 Jelly Beanin osuus on 16,5 prosenttia, kun sitä edellinen 4.0 Ice Cream Sandwich löytyy 28,6 prosentista käytössä olevista Android-laitteista.
Android 2.3 Gingerbread julkaistiin jo vuonna 2010, mutta siihen perustuvia laitteita julkaistiin vielä pitkään alkuperäisen esittelyn jälkeen. Nykyiset 2.3-versiolla varustetut laitteet eivät ole enää saamassa uusia päivityksiä, eli Gingerbreadin asema yleisimpänä Android-versiona säilynee vielä niin kauan, kunnes siihen perustuvat puhelimet tulevat käyttöikänsä päähän.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

arcanix
arcanix

1

Tämäkin johtuu varmaan laitekannan uusiutumisesta, eikä siitä että vanhoja versioita on päivitetty uudempaan.

Vastaa
squi
squi

2

näin se todennäköisesti on. mutta toisaalta esimerkiksi huimia määriä myynyt galaxy s ii julkaistiin alun perin Gingerbreadilla, eli osittain myös päivitysten ansiosta 4.x-versiot lisääntyneet.

Vastaa
bestofthebest (vahvistamaton)

3

Androidia siviilipuhelimena vuodesta 2009 käyttäneenä ja Lumiaa työpuhelimena nyt n. vuoden, niin pitää sanoa että kyllä Android on vaan niin paljon miellyttävämpi ja monipuolisempi kuin WP. Ja pystyn olemaan tätä mieltä ihan rehellisesti vaikka omistan Nokian osakkeita. WP oli Nokialta virhevalinta!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja