Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google antoi kenkää Androidin mainosestosovelluksille

14
Teemu Laitila

Google antoi kenkää Androidin mainosestosovelluksille
Google on poistanut useita mainosten estämiseen tarkoitettuja sovelluksia Android-sovelluksia myyvästä Play-kaupasta. Kenkää ovat saaneet niin Adaway, Adfree Android kuin myös suosittu Adblok Plus ja muut vastaavat sovellukset.

Sovellukset on poistettu, koska ne rikkovat Play-kaupan sopimusehtoja. Muiden sovellusten toiminnan muokkaaminen mainoksia poistamalla on selkeästi kielletty käyttäjäehdoissa.

Any app that interferes with, disrupts, damages, or accesses in an unauthorized manner the devices, servers, networks, or other properties or services of any third party including, but not limited to, Android users, Google or any mobile network operator.


Mainoksia käytetään rahoittamaan monen ilmaisen sovelluksen kehitys ja ylläpito. Mainokset toimitetaan Googlen oman mainosverkon kautta, eli mainosten estäminen aiheuttaa tulonmenetyksiä sekä kehittäjille että Googlelle itselleen, mikä lienee tarpeeksi painava syy toimiin yhtiölle, jonka liikevaihdosta valtaosa tulee mainosbisneksestä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

perhana
perhana

1

Nämähän ne ovatkin niitä vakavimpia haittaohjelmia joita google playstä löytyy, eli tottakai siivoaminen pitää aloittaa näistä.
Eli muuten ollaan kyllä "avoimia" niin kauan kunhan siitä vain on googlelle hyötyä.

Vastaa
MattiH1 (vahvistamaton)

2

Ulkomailla Android puhelinta käytettäessä on suuri riski isoon datalaskuun, koska puhelin lataa mainoksia.

Sitten lomareissun jälkeen paukahtaa iso puhelinlasku noiden Androidin mainosten vuoksi.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

3

@2
Android latailee kaikkea muutakin taustalla, jos et ota mobiilidataa pois käytöstä, tai varmista ettei dataa käytetä roaming-tilassa.

Vastaa
Kake41
Kake41

4

@3
Juuri tuo tekeekin Androidista varsin ärsyttävän, kun ilman käyttäjän lupaa siirtelee dataa matkapuhelelinverkon yli.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

5

@4
Minua ärsyttäisi enemmän, jos se joka mutkassa kyselisi "haluatko varmasti jatkaa? Dataa liikkuu ja lasku kasvaa!" Jos ei ole datapakettia, kannattaa ottaa mobiilidata pois käytöstä, tai säätää taustapäivitykset tapahtumaan vain wifin ollessa päällä.

Vastaa
Android adware (vahvistamaton)

6

Saisi antaa kenkää myöskin haitta/vakoilu sovelluksille, joita on Google Play-sovelluskaupassa joka kymmenes sovellus!!.

Vastaa
Kake41
Kake41

7

@5
Tarkoitan, että data siirtyisi, kun puhelinta ei edes käytetä. Sekin on mahdollista, ja laskussa tulee yllätykseksi, jos datapakettia ei ole.

Vastaa
kaarlo1
kaarlo1

8

@7

No jos sulla ei ole datapakettia niin ehkä kannattaa jättää se älypuhelin sinne kauppaan sitten? Mä en ole sitä kauhean ärsyttäväksi kokenut että mailit ja whatsapp toimii kokoajan ja softat päivittelee itteänsä sillon kun en puhelinta käytä. Harmi ettei ilmeisesti muista käyttiksistä löydy tämmöistä datan siirtymistä kun puhelinta ei käytä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

9

@7
Kuten jo sanoin, jos ei ole datapakettia ja puhelinlasku pelottaa, pitää asetuksista ruksia mobiilidata pois käytöstä, silloin ei mikään ohjelma pääse tekemään laskua.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

10

@2: Saunalahdella saa ainakin Oma Saunalahti -sivun kautta asetettua liittymästään mobiilidatan estetysi, kun on ulkomailla.

Vastaa
ep_
ep_

13

Näyttää sille, että kohta Chromen AdBlock estetän Chromen lisäosakaupasta, koska se vie Googlen ja muiden nettisivustojen tuloja.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

14

Tämähän on hyvä juttu. Pysyy ilmaiset sovellukset varmemmin ilmaisina jatkossakin. Jos mainokset ärsyttävät, niin monista sovelluksista löytyy maksullinenkin versio, jolloin pääsee mainoksista eroon. Eivät ne mainokset ole minua häirinnyt lainkaan android -puhelimessani. Jos puhelin on verkossa, niin tietoa liikkuu jatkuvasti taustalla olipa puhelin mikä vaan. Miten esim. sää -sovellus muuten saisi säätietoja?

Off-topic:
Datapaketti on uudessa puhelimessa oletuksena pois päältä ja sen pitää kytkeä päälle, jos haluaa käyttää sitä. Datapakettiliittymä on erittäin suositeltavaa tässä tilanteessa. Dataverkkovierailut ovat myös oletuksena pois päältä ja niin sen kannattaakin jättää. Yleensä myös operaattorit asettavat liittymään kyseisen eston päälle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja