Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S4: 5 tuumaa, Full HD ja läjä uusia sovelluksia

40
Teemu Laitila

Samsung Galaxy S4: 5 tuumaa, Full HD ja läjä uusia sovelluksia
Samsung julkaisi viime yönä New Yorkissa odotetusti Galaxy S 4 -puhelimen, jonka on tarkoitus kantaa Galaxy-sarjan soihtua eteenpäin seuraavan vuoden verran. Kuten jo ennakkokuvissa nähtiin, puhelimen ulkomuodossa ei ole tapahtunut suurempia muutoksia, mutta sisällä ja käyttöjärjestelmässä on paljon uutta.

Puhelimen muotoilu muistuttaa paljolti edeltäjäänsä, mutta veden hiomasta, ei oikein minkään muotoisesta kivestä on edetty hieman kulmikkaampaan designiin. Muovi on edelleen laitteen pääasiallinen pintamateriaali, mutta kiiltävä ja sileä pinta on vaihtunut karheaan tekstuuriin. Aluksi värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen tai "white frost" ja "black mist" kuten Samsung niitä kutsuu. Samsung vaikuttaa löytäneen oman muotokielensä, tai yhtiössä ainakin ajatellaan, että ennätyslukemia myyneen edeltäjän reseptiä ei kannata mennä liiaksi muuttelemaan.

Galaxy S 4 on kuitenkin edeltäjäänsä ohuempi ja fyysiset mitat eivät ole muutoinkaan juuri kasvaneet, sillä näytön ympärillä olevia reunuksia on saatu ohennettua edelliseen verrattuna. Tarkat mitat ovat 136,6 x 69,8 x 7,9 ja painoa on 130 grammaa.


Näytön koko on kasvanut 4,99 tuumaan ja resoluutio 1920x1080 pikseliin, mikä tarkoittaa 441 pikseliä tuumaa kohti. Näyttö on Super AMOLED HD -tekniikkaa ja se perustuu PenTile-matriisiin, mikä tuskin kuitenkaan haittaa suuremmin näytön tarkkuuden ansiosta.Tutun oloisen ulkokuoren alta löytyy täysin uutta rautaa, joka Galaxy S -sarjan perinteiden mukaisesti on ainakin numeroiden perusteella huippuluokkaa. Galaxy S 4 tulee markkinoille kahtena eri versiona, joista toisessa käytetään Qualcommin Snapdragon 600 -piiriä, mutta suomalaiset todennäköisesti saavat Samsungin omaan Exynos 5410 Octa -piiriin perustuvan version. Prosessorin neljä Cortex-A15-ydintä toimivat 1,6 GHz:n taajuudella ja niiden lisäksi perustoimintaa pyörittävät 1,2 GHz:n taajuudella toimivat Cortex-A7-ytimet. Muistia löytyy kaksi gigatavua, tallennustilaa mallista riippuen 16, 32 tai 64 gigatavua, joka on laajennettavissa muistikortilla.

Perinteisten yhteyksien puolelta kannattaa mainita erikseen WLANnin ac-tekniikka sekä infrapunalähetin television ohjaamiseen. Akun kapasiteetti on 2600 mAh, jonka riittävyys ison ja tarkan näytön ajamisessa jää nähtäväksi.


Vaikka rauta on uutta ja Full HD -resoluution näyttö ensimmäinen laatuaan, isompaa, nopeampaa ja parempaa ei voi pitää varsinaisena yllätyksenä. Galaxy S 4:n todelliset uudistukset löytyvätkin ohjelmistopuolelta.

Samsung on paketoinut tämän hetken tuoreimman Android 4.2.2 -version omaan TouchWiz-käyttöliittymäänsä, joka tarjoilee joukon uusia ja enemmän tai vähemmän hyödyllisen oloisia S- ja Smart-alkuisia toimintoja. Mukana on edelleen viime vuonna esitelty silmien liikettä seuraava Smart Stay, joka on saanut seurakseen Smart Pause -toiminnon. Sen tarkoituksena on keskeyttää videotoisto, kun käyttäjän katse harhailee pois ruudulta. Smart Scroll puolestaan yrittää vierittää sivua katseen mukana, mutta raporttien mukaan ohjaaminen on helpompaa puhelinta kallistamalla.


Kynällä varustetuista Note-malleista on lainattu Air View, joka toimii pitelemällä sormea esimerkiksi gallerian kuvien päällä esikatselukuvien avaamiseksi. Air Gestures mahdollistaa puolestaan puhelimen ohjaamisen huitomalla kädellä ruudun päällä. Käden liikkeillä voi vierittää esimerkiksi nettisivua tai siirtyä edelliselle sivulle. S Translator puolestaan on integroitu puhelimen viestiominaisuuksiin ja sen tarkoitus on nimensä mukaisesti kääntää viestejä kieleltä toiselle.

S Health taas on Samsungin oma terveys- ja liikuntasovellus, joka puhelimen askelmittarin avulla seuraa esimerkiksi käyttäjän kävelymääriä tai pitää kirjaa syömisestä. Sovellukselle on tulossa myös oma lisälaitteensa, S Band, joka ranteeseen kiinnitettynä seuraa liikuntasuorituksia ja synkronoi tiedot puhelimen kanssa.

Viihdepuolella puhelimeen on entisten etätoisto-ominaisuuksien lisäksi tuotu Group Play, joka synkronoi musiikin toiston läheisyydessä olevien Galaxy S 4 -puhelinten kanssa. Sen avulla voi myös pelata moninpelejä ja julkistuksen aikaan tuettuina ovat Asphalt 7 ja Gun Bros 2.


Ohjelmistopuolella ovat myös suurin osa Galaxy S 4:n kameran uudistuksista. Laite on varustettu 13 megapikselin kennolla, mikä alkaa olla normaali tilanne nykyisissä huippupuhelimissa. Samsung on kuitenkin panostanut kameran toimintoihin ja esimerkiksi käyttöliittymään on otettu mallia Galaxy Camerasta. Kamera tukee etu- ja takakameran käyttöä samanaikaisesti ja kuvien tallentamista yhteen, HTC Onen tapaan se osaa myös tallentaa lyhyitä videopätkiä äänen kera, Drama Shot tallentaa useamman kuvan sarjan ja luo niistä yhden kokonaisuuden, Cinema Photo tekee GIF-kuvia Nokian Lumia-puhelimista tutun Cinemagraph-toiminnon tapaan ja Eraserin avulla kuvista voi poistaa ylimääräisiä elementtejä.


Galaxy S 4 saapuu markkinoille maailmanlaajuisesti vuoden toisen neljänneksen aikana ja sen suositushinta asettuu noin 600 euron tietämille.

Edit 15.3.2013 11:30 Korjattu puhelimen nimeksi Galaxy S 4. Samsung on luopunut roomalaisten numeroiden käytöstä nimessä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (40)

Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

1

on aneeminen luuri. samaa geneeristä moskaa kuin muutkin puhelimet. aivan kuin tuollaisilla pikku spekseillä p*ppelin venytys oikeuttaisi jollain tavalla tällekin palikalle tulevan hinnan. samaa keskeneräistä roskaa kuin kaikki muutkin älypuhelimet. viitsitty edes sitä kamerapuolta kehittää millekkään järkevälle/käyttökelpoiselle tasolle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
täh? (vahvistamaton)

2

@ 1
Perusteleppas tuota kamera väitettäs ?
Vai onko tässäkin katkeruuden takana se, kun ei äiti / isi maksakkaan noin kallista lelua nassikalle ?

Vastaa
keskonen
keskonen

3

Aneeminen, kieltämättä. FullHD-näyttö on tietenkin ihan mielenkiintoinen, mutta jäänee kuriositeetiksi. Spekseillä huorataan taas peruskorealaiseen tyyliin keksimättä mitään oikeasti tuoretta ja hyödyllistä. Softapuolella mennään suorastaan takapakkia, koska androidtoimittajat oppivat, että se ihan perus jelly bean raakana sisään tarjoaa kaikkein parhaan käyttökokemuksen?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

4

no kuvanlaatu on aivan varmasti samaa sotkua kuin muillakin älypuhelimilla. lähipäivinähän se nähdään kun tulee ensimmäiset kunnoliset kameravertailut. tähän mennessä on vain pari puhelinta, joissa ollut jotain todellista yritystäkin kameran suhteen, mutta aivan keskeneräisiä nekin.

Vastaa
DraReb
DraReb

6

Eipä ne mitään uutta ole keksinyt. Speksit paranee mutta en näe vieläkään mitään syytä vaihtaa S2 uudempaan. Ymmärtääkseni kaikki toiminnot toimivat myös tällä ja sovellus "uudistuksien" osalta vastaavia sovelluksia saa ladattua kaupasta vaikka millä mitalla. En esimerkikisi ymmärrä mihin parempia prossuja käytettään, kun en saa omaa kaksivuotta vanhaa versiota tökkimään millään. Akku on ainoa murheen kryyni, mutta siihen ei parannuksia tunnu löytyvän. Tai no, kyllä se tehoakku taitaa olla ainoa uudistus, jonka puhelimen osalta on hankintalistalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
täh? (vahvistamaton)

7

@4 jospa vaihdat sen "älypuhelimes" johonkin muuhun kun ZTE bladeen nii ei välttämättä ole sotkua.
Itse ainakin ollu S3 kuviin tyytyväinen, kun puhutaan puhelimen kamerasta eikä mistään tonnin maksavasta järkkäristä...
Ilmeiseen tuo ensimmäisen kommenttini loppu osui turhankin hyvin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

10

Kosketusnäytön käyttö käsineet kädessä ei ole siis Nokian eikä Samsungin innovaatio...

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

11

4,99 tuumaa huvitti jutussa kaikkein eniten. Oli pakko saada se näytön koko alkamaan nelosella, ettei vaikuta niin isolta joillekkin ihmisille. :D

Ihan ok:lta vaikuttaa ja siinä onkin se ongelma. En näe oikeastaan mitään erottuvuutta muista kilpailijoista, mikä on TÄRKEÄÄ älypuhelinmarkkinoilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

12

@7
siis eihän tuollaisia kameroita, joihin välitetty (tai osattu) edes sitä optista vakaajaa lisätä, vaan voi hyvällä tahdollakaan ottaa mitenkään vakavasti. pelkkiä lelujahan ne on. pokkarikin pesee mennen tullen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
täh? (vahvistamaton)

13

@12
No hyvä että nassikalle se pokkari edes ostettin nassikalle =D
Kuten sanoin, itse ja varmasti moni muukin tullut toimeen nykyisillä puhelinten kameroilla, autojen myyntikuvat, fb yms muut kuvat ottan omalla S3:sella ja ei kyllä mitää valittamista ole löytäny.
Vähennät sitä ES juomista nii ei ne näpitkää tärise niin paljoa ja voit onnistua jopa ottamaan kuvia.
(tai ensiksi hankkimalla muun, kuin sen bladen käyttöön tai galaxy minin...)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

14

todella kypsän oloista tekstiä. hienoa jos koet s3:n riittäväksi. en epäile sitä ollenkaan, jos sinun tarpeesi ovat fb-idiotismin tasolla

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
täh? (vahvistamaton)

15

FB-Idiotismi ?
hmm, jatkatko taas vähän täsmennystä ?
Ihanaa ruokkia trollia joka on iältään n 13-15. Mikään ei voi olla tätä parempaa. ?
Kerro ja perustele kerrankin kantasi ja ihmetellään taas asiaa sitten uudelleen, ja omakohtaista kokemusta on S II , SIII , n73, Xperia X 10 , N8, 808, Iphone 4/S ja lista jatkuisi vielä, ironista kyllä ainut missä on kuvat ollu ***** kun on koneelle siirtäny niin XPeriassa. Kaikist muista kestää kuvat koneellakin katsomista... Voit toki rauhassa verrata pokkareihin, mutta muista mikä idea niillä puhelimen kameroilla alkujaankin oli, kulkee kätevästi mukana.
Kerrohan toki, mikä puhelin itselläsi on käytössä, kerran kaikissa älypuhelimissa on niin ***** kamera mielestäsi :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JaniHK (vahvistamaton)

16

Puhelimen muotoilu muistuttaa paljolti edeltäjäänsä,mutta veden hiomasta, ei oikein minkään muotoisesta kivestä on edetty hieman kulmikkaampaan designiin.Muovi on edelleen laitteen pääasiallinen pintamateriaali,(mutta (kiiltävä ja sileä pinta) on vaihtunut (karheaan tekstuuriin)!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ssss444 (vahvistamaton)

18

laskekaa pikkurillinne ja lopettakaa se valittaminen jostain ulkonäöstä. sisus on AINA tärkeämpi kuin ulkokuori ja siinä samsung vei taas voiton

Vastaa
Kake41
Kake41

20

@18
Eipä tuossa sisuksessakaan ole mitään hurjan jännää, enemmän ytimiä, isompi ja kömpelömpikäyttöisempi näyttö ja that's it. Pelkää specsipornoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
riparapa (vahvistamaton)

21

Ajattelin kans jos ottais S3, jos se halpenee, ja siihen joku tuhti vähintään 4600mAh akku persiiseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
droidii (vahvistamaton)

22

@20
noi speksit nimenomaan myy ja tulihan tässä paljon uusia ominaisuuksiakin ja muutama vanhakin kuten kännykän käyttö hanskoilla eli kiitos taas nokia

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

25

Uutisen voi päivittää. Suomi versioon tulee Snapdragon 600 niin aika kevyt facelift malli. Tietysti S III myy hyvin, mutta ei tällä pärjää edes pippeli markkinoilla, kun noita 600 saa jo.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

26

Puhelin mun makuuni. Itsellä on Samsung Galaxy S2 ja oon ollut erittäin tyytyväinen puhelimeeni. Piti hankkia S3, mutta nykyisellä on pärjännyt loistavasti. Odottelen vielä vuoden ennen kuin ostan tuon, niin eiköhän hinta ala olemaan jo kohdillaan. Muotoilu on siistiä ja kulmat ovat nätin pyöreitä sekä FullHD, nam! Ehdottomasti seuraava puhelimeni! Näyttökin on jo riittävän kokoinen. Monet valittavat suurista näytöistä, mutta harvoin näen kenenkään käsittelevät älypuhelintaan yhdellä kädellä. Monesti käytetään molempia käsiä. En silti tiedä mitä nämä "yhdellä kädellä käytettävien puhelimien" -kannattajat tekevät samalla sillä toisella kädellä... Enkä halua tietääkään.

Täällä vaikuttaa olevan paljon hypetyyppejä ainakin kirjoituksien perusteella. Miksi aina täytyy tulla jotain uutta ja mahtavaa? Eikö riitä, kun tehdään parempia versioita ja kehitetään maltillisesti puhelimia? Toisaalta, jos teillä on upeita ja innovatiivisia ideoita, niin patentoikaa ne ja myykää se jollekin yritykselle. Mielestäni tekniikka kehittyy kiitettävää vauhtia ja välillä tuntuu, että hieman liiankin kovaa vauhtia. Monet hyvät ideat ollaan tällä hetkellä toteutettu ja uusia tulee sitten ajan myötä.

Vastaa
Robustus
Robustus

27

Ei tullut kunnaria tästäkään Galaxy S:stä. Uusista ominaisuuksista FullHD on ehdottomasti tärkein, ilman sitä on muidenkaan enää turha lähteä lippulaivamalleja lanseeraamaan. Koko lienee ylärajoilla, jos meinataan myydä kymmeniä miljoonia laitteita. Mikähän hemmetin sivusto se olikaan, joka marmatti, että S 4 on liian kevyt? Lisäpaino toisi kuulemma uskottavuutta. Jukosliste, kertokaa jo, minkä verran se puhelin saa painaa!
Katseella ohjaaminen ja kädenheilutteluohjaus jäänevät kuriositeetiksi, jotka kytketään kertakokeilun jälkeen pois päältä. Jos ne toimivat etukameran kautta, kuten oletan, niin mikään akku ei mokomaa pitkään katsele. Käsien heiluttelu puhelimelle yleisillä paikoilla on myös vähintäänkin arveluttavaa puuhaa.
Saa nähdä, tuleeko Lumia 920 jäämään viimeiseksi puhelimeksi, jossa oli puolenkymmentä oikeasti merkittävää uutta ominaisuutta. Seuraava Lumian huippumalli tai iPhone 6 sen kertovat. Tässä Sampan S 4:ssa näitä oikeasti merkittäviä uutuusominaisuuksia oli tasan nolla.
Samsungilla näyttää olevan myös siltoja, joita on varaa poltella. Se haukkui S 4:n julkistuksen yhteydessä Windows-puhelimet ja Microsoftin maanrakoon, ja Googlenkin kanssa se uhittelee siihen malliin, että saattaa kaveri olla kohta ihan yksinään kehässään.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

28

@27
Oot ihan oikeassa. Nykyään löytyy paljon marmattajia, joskus itsekin syyllistyn siihen. Uskon tuon sivuston tapauksessa "marmatuksen" olevan "kehumista" keveydestä. Nykyään on vaikeaa erottaa milloin mitäkin tarkoitetaan, ainakin omallani kohdallani.

Nuo lisäominaisuudet monesti jäävät pois akun säästämisen vuoksi. Toisaalta hyvä, että sellaisia on, jotka tuovat lisäarvoa puhelimelle. Jotkut voivat oikeasti hyötyä/käyttää niitä.

Valitettavasti WP:n ja iOS:n rajoitteisuus ei sovi mul. Esim. soittoääniä ei voi suoraan valita vaan niihin pitää käyttää erilaisia kikkoja. WP:n päivittäminen täytyy tehdä koneen avulla eikä Nokia Lumia puhelimissa ole HDMI -liitettävyyttä.

Tuo haukkuminen ja toisten tuotteiden mollaaminen on valitettavan yleistä joka aiheessa. Se vain osoittaa, ettei haukkuja oo kohdettaan parempi. Google uhittelusta en ole kuullut enkä kyl Samsunginkaan ja siksi olisi mukavaa saada lähteen selville.

Vastaa
Junafani
Junafani

29

Infrapunalähetin? Pystyyköhän tolla pelaamaan matopeliä kaksinpelinä niinkuin ennen vanhaan Nokian luureilla? Pitää olla vaan tarkkana, että pysyy puhelimet kohdikkain, ettei peli katkea.

Vastaa
Robustus
Robustus

30

@28 En tiedä, millaista WP8-puhelinta olet näpelöinyt, mutta omaan ysikakskymppiseeni sain Portico-päivityksen ihan OTA:na (Over The Air) ja soittoääniä voin vaihtaa mielin määrin aivan suoraan luettelosta ilman mitään kikkoja.
Mitä HDMI:hin tulee, niin vanhassa N8:ssani käytin sitä ominaisuutta tasan yhden kerran. Nyt voisin kyllä ohjata sillä Netflixin telkkariruudulle, koska vuoden 2010 Samsung 46 tuumaa ei suostu Netflixiä näyttämään (Jenkeissä näyttää). Netflix näyttää oikein hyvältä 920:n ruudultakin.

Vastaa
Nseries
Nseries

31

Tuosta keveydestä on aiemminkin ollut juttua ja sen ainoa huono puoli on se, että kun yrität ottaa kuvaa, niin mitä keveämpi laite, sen enemmän se heiluu. Sitten vielä kun ei ole edes optista kuvan vakainta kuten Lumia 920:ssä niin ei voi tulla heikommassa valossa muuta kuin huonoja.

Vastaa
perhana
perhana

35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:

@30

Kokemus on vain muutamasta WP -puhelimesta, etenkin Nokia Lumia 800 -puhelimesta. Soittoäänen laittaminen on tuskallista:
http://www.mikropc.net/neuvot/kayttajan...+ohjeet/a772357

Päivitys samaiseen puhelimeen vanhasta (WP 7.1) uuteen ei onnistu helpolla ja kikkojakin on kokeiltu:
http://taskumuro.com/nokia-julkaisi-win...tat-oman-lumian

Vaikuttaa, että Zune -ohjelma on vaadittu etenkin päivityksissä vanhempien versioiden osalta.

Jos kokemusta on jostain Lumia 800:sta ja vanhasta ohjelmaversiosta, niin kokemuksesi arvo on sitten aivan sama kuin jos minä sanoisin että Androidissa on kamalasti puutteita, koska minä muistan kuinka paljon puutteita oli ensimmäisessä android puhelimessani, motorola milestonessa jossa android 1.6

Ja nuo linkkisi todistaa ainoastaan juuri sen seikan, että nämä "puutteesi" perustuvat vanhaan tietoon ja heikkoon luetun ymmärtämiseen, soittoäänen asettamisen "tuskallisen vaikeat" ohjeet jotka esitit ovat päivätty 7.2.2012 eli yli vuosi sitten, tämän jälkeen on tullut uusia päivityksiä ja sovelluskaupasta löytyy aivan ilmainen sovellus jolla pystyy asettamaan minkä tahansa puhelimella olevan mp3 kappaleen soittoääneksi, yhdellä tökkäyksellä.
Linkissä jolla yrität todistella päivityksen hankaluutta, sanotaan aivan selkeästi "Puhelin ilmoittaa saatavilla olevasta päivityksestä automaattisesti seuraavien viikkojen aikana" mutta sinä tietenkin osasit lukea ainoastaan sen kohdan jossa puhutaan päivittämisestä Zunen avulla, joka siis neuvotaan niille jotka haluavat asentaa päivityksen heti eivätkä malta odottaa OTA-päivityksen saapumista. (myös esim. rakastamasi Samsung voidaan päivittää Kiesin avulla, joka ei ole kyllä yhtään Zunea kehuttavampi päivitystapa)

Vastaa
immolatus
immolatus

37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

...koska minä muistan kuinka paljon puutteita oli ensimmäisessä android puhelimessani, motorola milestonessa jossa android 1.6

Milestonessa ei koskaan ollut 1.6:ta. Alkuperäinen Droid ilmestyi 2.0:lla, josta Milestone oli sitten GSM-versio. Kyseinen kapula taisi päivittyä lopulta 2.2:een virallisesti.

Vastaa
perhana
perhana

38

@37
näinhän se taisi olla, muisti vaan pätkii vanhalla... mutta itse asiaa tuo ei miksikään muuta, jokatapauksessa siinä milestonen 2.1 Eclairissa oli huomattavasti puutteita verrattuna androidin viimeisimpään versioon, pointtina siis se että jos haluaa puhua itse järjestelmän puutteista, on turha luetella puutteina asioita jotka uusimmassa versiossa on jo korjattu.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

39

@35
Koko juttu näyttää olevan eksynyt artikkelin aiheesta... On se vähän erikoista, kun vieläkin myynnissä oleva puhelin (Nokia Lumia 800) ei saa päivityksiä, vaikka nyt ostettavissa on jo uusin versio. Ei edes ilmoitusta ole päivityksistä tullut, vaikka ilmoitukset ovat olleet päällä. Olisi mukava saada päivitettyä edes WP 7.5 versioon. Täytyy varmaan viedä puhelin liikkeeseen päivitettäväksi. Ihmettelen, että miksi soittoäänien asettamiseen tarvitaan joku sovellus eikö se onnistu ilman. Viestissä 30 oli, että soittoäänen vaihtaminen onnistuu suoraan, kiitos tiedosta.

Omassa Android -puhelimessa päivitykset tuli ajallaan ja päivitys hoitui ilman konetta, kunhan puhelin oli kytketty lataukseen ja langaton verkko oli käytössä. Muistaakseni päivitys olisi onnistunut jopa mobiililaajakaistaa käyttämällä, mutta siihen olisi mennyt oikein mukavasti aikaa.

Itse olen aikoinaan ollut Nokian kannattaja, mutta MS-orjuudesta olen yrittänyt päästä irti jo vuosia, jossa oon onnistunut suhteellisen hyvin. :-)

Takaisin aiheeseen... Nyt Samsung Galaxy S 4 on ensimmäisenä listallani tulevana, uutena puhelimenani, mutta vuoden aikana tilanne voi hyvinkin muuttua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja