Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tizen tulee Samsungin huippuluuriin ensi syksynä

13
Teemu Laitila

Tizen tulee Samsungin huippuluuriin ensi syksynä
Samsung aikoo julkaista syksyn aikana ainakin yhden Tizen-puhelimen, jonka yhtiö lupaa olevan kaikin puolin huippuluokkaa.

Aiempien tietojen perustella Samsung olisi suunnitellut useamman Tizen-puhelimen julkaisua tälle vuodelle, mutta Bloombergille annetut kommentit viittaava vain yhteen puhelimeen.
- Tizen-puhelin julkaistaan elokuussa tai syyskuussa ja se tulee sijoittumaan high-end-kategoriaan, Samsungin mobiiliosaston johtoportaasta kerrotaan Bloombergille.

MeeGoon ja Badaan pohjautuvaa Tizenia on pidetty enemmän halvemman ja keskihintaluokan laitteiden käyttöjärjestelmänä, mutta Bloombergin mukaan tuleva Tizen-luuri olisi yksi Samsungin tämän vuoden kolmesta premium-luokan julkistuksesta. Loput kaksi ovat juuri julkistettu Galaxy S 4 ja todennäköisesti syksyllä saapuva uusi Note-malli.

Tizenia on pidetty Samsungin varasuunnitelmana tilanteeseen, jossa Google kiristää otettaan Androidista tai ryhtyy toden teolla kilpailemaan laitevalmistajana omistamansa Motorolan kautta. Samsung on jo nykyään keskittynyt määrätietoisesti hävittämään Androidia puhelintensa markkinoinnista esittelemällä vain omia toimintojaan sekä omaa TouchWiz-käyttöliittymäänsä. Yhtiön omien brändien vahvistaminen tekisi mahdollisen alustavaihdoksen helpommaksi toteuttaa, kun muutos ei peruskäyttäjän silmissä vaikuta niin merkittävältä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Sefriol
Sefriol

1

Androidin katoaminen puhelimista olisi katastrofi muille Android-laitevalmistajille paitsi Samsungille ja Googlelle. Googlella on jo oma varasuunnitelma (Chrome) kuten myös Samsungilla (Tizen).
Jos Google lopettaisi Androidin kehittämisen monet valmistajat jäisivät tyhjän päälle ilman mitään suuntaa.

Vastaa
jartar
jartar

2

@1
Ei androidia olla mihinkään hävittämässä. Samsung on vaan todennut että kaikkea ei kannata laittaa yhden kortin varaan, vaan varasuunnitelmia pitää olla. Pelkona on ollut jo pidemmän aikaa että Google alkaa myymään omia android kännyjä. Pahimmassa tapauksessa Google voisi tehdä itselleen muita paremman version Androidista ja voisi tahallan viivyyttää muiden valmistajien Android versioita...

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Niin tosiaan ei sitä backup suunnitelmaa (Tizen) siks olla tekemässä, että Samsung pelkäis Googlen kokonaan lopettavan Androidin. Syitä lienee mm. Androidin pirstaloituminen sekä mahdollinen Motorolan nostaminen muita valmistajia parempaan asemaan esimerkiksi antamalla sille nopeammin päivitykset.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

4

@3
Androidin pirstaloituminen tuskin on syy siihen. Motorolan nostaminen tosiaan, mutta myös Samsungin halu omistaa softa ja rauta. Siitä saa suuremmat tulot, tällä hetkellä Samsunghan menettää mm. kaikki sovelluskaupan tulot (onhan sillä toki omansa, mutta käyttääkö sitä kukaan).

Vastaa
Drondroidi (vahvistamaton)

5

Kyllä kohta jonnen alahuuli väpättää kun samsung hylkää niin ihahan ja kuninkaallisen androidin. Huomaattehan, kirjoitin kaikki hyljeksimäni pienellä.

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

6

@ "Drondroidi":

Minä vuonna (tai vuosineljänneksenä) ennustat Samsungin myyvän kappalemääräisesti enemmän jollain muulla käyttöjärjestelmällä kuin Androidilla varustettuja älypuhelimia?

Vastaa
kirkanen
kirkanen

7

Hienoa, että Samsung avaa oviaan myös muihin suuntiin. Android tulee todennäköisesti elämään vielä pitkään ja hyvin enkä usko Samsungin hylkäävän sitä. Enkä usko Googlenkaan alkavan mihinkään kepulikonsteihin muuten Googlen koko "Don't be evil" -motto menettäisi merkityksensä. Toivon hartaasti, että Samsung avaisi ovensa vielä Ubuntun suuntaan, niin saataisiin oikein kunnon markkinat pystyyn.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7
Olihan toi "Don't be evil"-juttu ironiaa? Googlehan tekee just niinkuin katsoo hyötyvänsä eniten, kuten muutkin firmat.

Ihan jo viimeisen viiikon aikana on ollut monta esimerkkiä, ja kun katsoo muutaman vuoden aikana niin siitä on kiltteys kaukana. Ja ihan sama avoimuuden kanssa, avoimia ollaan silloin kun se hyödyttää itseä, ei yhtään enempää.

Ja siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mitä nyt puheiden ja tekojen ristiriita häiritsee, sekä tietenkin fanit.

Vastaa
ativ @ (vahvistamaton)

9

Tizen tulee ilmeisesti korvaamaan Windows Phone 8 jossain vaiheessa,jollei tuleva WP9 tule muuttamaan tilannetta nykyisestä parempaan suuntaan!.

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

10

@ 8:

Googlen johdon toimintaa rajaa jo se, että Google on julkinen osakeyhtiö, jonka on lain mukaan pyrittävä toimimaan osakkeenomistajiensa parhaaksi, eli lähinnä takaamaan heidän sijoituksensa tuottoisuus. Tähän nähden Google on mielestäni toiminut eettiseltä näkökannalta paremmin kuin tuon kokoluokan yritykset tapaavat toimia. Google ottaa toiminnassaan selvästi huomioon muitakin asioita kuin tuoton maksimoinnin, myös sellaisissa yhteyksissä, jotka eivät omaa korkeaa markkinointiarvoa, ja joita tiedotusvälineet eivät juurikaan pidä esillä. Lukuisten avoimen lähdekoodin hankkeiden tukeminen on yksi näistä.

Onko Google eettisesti täydellinen? Ei tietenkään (mitä täydellisyys sitten olisikin). Onko Google tässä suhteessa suoriutunut hyvin? Muutamista virheistään huolimatta mielestäni on, varsinkin kun vertaa muihin suurimpiin tietotekniikkayrityksiin, esimerkiksi Microsoftiin ja Appleen. Nokiakin on ollut monella tavoin eettisesti hyvä, mutta Microsoft-yhteistyön myötä alkaneen uuden aikakauden vaikutus on vielä kysymysmerkki.

Googlella on paljon vaikutusvaltaisia vihamiehiä, jotka menettävät Googlen menestyksen myötä paljon rahaa. Näillä vihamiehillä on perinteisesti hyvät media- ja muut vaikuttajakytkennät, ja ne ovat tottuneet toimimaan häikäilemättä, vailla "turhia" eettisiä rasitteita. Microsoft tukee laajaa bloggariarmeijaa, joka suoltaa nettiin näennäispuolueettomia, mutta oikeasti Microsoftin kilpailijoita kaikin tavoin haittaamaan pyrkivää sisältöä. Kohteita ovat Googlen lisäksi avoimen lähdekoodin yhteisö sekä kaikki ne toimijat, jotka uhkaavat Microsoftin vakiintuneita, veronluonteiseksi pakkopullaksi muodostuneita rahantekokoneita, Windowsia ja MS Officea.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

11

@8
Ei kyl valitettavasti ollut ironiaa. Pakkohan yritysten tehdä asiat oman etunsa tavoittelemisen kannalta. Yrityselämässä pätee sama sanonta kuin oikeassa elämässä: "Syö tai tule syödyksi". Google toteuttaa palveluitaan mainostajien kustannuksella, kun usein muut yritykset pitkälti rahoittavat toimintansa kuluttajien lompakosta. Toisaalta Android puhelimet ovat yleisesti niin avoimia, että niihin voidaan asentaa toinen käyttöjärjestelmä: http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....pian_reippaasti

Vastaa
arivesa
arivesa

12

Nähdäkseni Samsung tässä jatkaa "munat monessa korissa" taktiikkaa.
Tizen ei ole mikään huuhaa, vaan Intel-kimppa. Meegon nykyjatkumo.
Hajuraon tai vipuvarren keräämistä Googleen siis. Vaikkei edes mihinkään käyttäisi(tulevat kyllä käyttämään),on selvä neuvotteluvaltti Googlen pomotusta rajoitettaessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja