Samsung: Galaxy S 4:n ohjelmistouutuudet myös Galaxy S III:lle

18
Teemu Laitila

Samsung: Galaxy S 4:n ohjelmistouutuudet myös Galaxy S III:lle
Samsung esitteli torstain ja perjantain välisenä yönä uuden Galaxy S 4 -puhelimen, jossa kaikki (paitsi fyysinen koko) oli isompaa, parempaa ja nopeampaa.

Laitteistopäivityksissä ei sinänsä ollut mitään yllättävää tai uusia ominaisuuksia, jotka erottaisivat Samsungin lippulaivan muista saman tason Android-luureista. Samsungin strategiana näyttäisikin olevan kiriä edelle yhtiön omilla palveluilla ja ohjelmisto-ominaisuuksilla, jotka saivat suuren roolin julkaisutilaisuudessa.

Koska laitteistopuoli ei tarjoa erityisen himottavia uudistuksia Samsungin edellisen lippulaivan omistajille, uuden puhelimen hankintaa voi olla hankala perustella itselleen. Onneksi Samsung helpottaa päätöksentekoa tuomalla suuren osa Galaxy S 4:n uusista S- ja Smart-alkuisista sovelluksista myös Galaxy S III:n omistajien ulottuville.Yhtiön portfoliosta vastaava pomo Nick DiCarlo kertoi PCMag-sivustolle, että Samsung aikoo tuoda uudet sovellukset myös vanhemmille lippulaivoille niiltä osin kuin se on mahdollista tehdä ohjelmistopäivityksenä. Esimerkiksi uudesta puhelimesta löytyvä infrapunalähetin ei luonnollisesti ilmesty vanhempiin puhelimiin, mutta S Health, S Translator, S Voice Drive sekä muut sensoreista ja rautaominaisuuksista riippumattomat toiminnot saapunevat myöhemmin päivityksen muodossa. Lisäksi >Smart Pause ja Smart Scroll saattaisivat olla päivityksen piiriin kuuluvia ominaisuuksia.

Ehkä merkittävin uuden puhelimen ohjelmistouudistuksista liittyy sen Galaxy Camerasta tuttuun käyttöliittymään ja myös se lienee odotettavissa tulevan päivityksen myötä vanhemman Galaxy S III -mallin omistajille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
464 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 446 €

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
Pessimisti ei pety (vahvistamaton)

2

"Laitteistopäivityksissä ei sinänsä ollut mitään yllättävää tai uusia ominaisuuksia"

Mitä ominaisuuksia Afterdawnin toimitus (+useat muut) älypuhelimiin mahdollisesti odottavat? Nvidian GPU:ta 3000 CUDA -ytimellä? 3D paneelia? Ydinreaktoria tuottamaan energiaa? Kertokaa tyhmälle, mitä näihin halutaan lykättävän. Älypuhelinhype paisuu aivan uskomattomiin sfääreihin, sillä jokainen kokee olevansa rautapuolen asiantuntija, kun on osannut valita Anttilassa kahdesta HP:n kannettavasta paremman. Mitä tulee SGS4:ään, on "8"-ytimen suoritin jo huikea edistysaskel kilpailijoihin verrattuna. Maailmanlaajuiset yhteydet vielä kirsikkana kakun päällä (mutta kukapa näitä arvostaa, kunhan itiksessä pääsee verkkoon).

Kaikki varmasti huomaavat suuren panostuksen nimenomaan SOFTApuoleen. Olisiko tämä siksi, että ei sitä ydinreaktoria saada mahtumaan sinne 7mm väliin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
seppo225 (vahvistamaton)

3

Jos haluaa pärjätä kilpailussa pidemmällä aikavälillä täytyy innovoida jatkuvasti ja pelkkä prosessoritehon päivittäminen ei riitä. Se että siinä ei ole mitään yllättävää viittaa siihen, että tietenkin uudessa mallissa on paremmat hardis specsit kuin edellisessä mutta samsung ei pystynyt tuomaan mitään uutta mitä ei olisi nähty kilpailijoilla (toisin kuin kilpailijat jotka ovat pystyneet/joutuneet innovoimaan). Tietystihän sen helppoa olla iso pelaaja kun ei tarvitse murehtia asiakasvaatimuksista koska siat syövät kaikkea mitä laariin kaadetaan :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pessimisti ei pety (vahvistamaton)

4

Puhut asiaa. Innovointi on elintärkeää. Mutta innovointi tuleekin keskittymään lähitulevaisuudessa suurimmaksi osaksi softapuoleen. Ja sen Samsung kyllä meille esitti. Pelkkä (käytännössä) 2 prosessorin integroiminen yhdeksi ("octa"-core) ei nykykuluttajalle enää riitä. Vaaditaan ihmeitä, vaikka ei edes tiedetä yhtään mitä ne voisivat olla. Helppoa oli aikana, kun 2G korvasi GPRS:n, värinäyttö värittömän, bluetooth infrapunan, kapasitiivinen näyttö resistiivisen ja niin edelleen.

Ne olivat aikoja, jolloin puhelimien kehitys lähti nollasta kohti tietokoneiden maailmaa. Nyt ollaan jo niin lähellä kaikkia ominaisuuksia, mitä pöytätietokoneiden ja läppärien ympäristöissä ollaan saavutettu, ettei innovaatiot ole enää samoja kuin mitä ne olivat seitsemän vuotta sitten.

Vastaa
arivesa
arivesa

5

@4: Tuskin aivan noin. 5v sitten ei kukaan ostaja haaveillut katseeseen reagoivasta luurista. Ei tullut edes mieleen. Eikä varmaan edes oletettu Full HD 1080 näytön olevan mahdollinen. Nyt on molemmat.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

6

@5: Ei nyt ihan noin. Tekniikan alan ammattilaiset osaavat katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Kaikki kehittyy tehokkaammaksi ja tarkemmaksi koko ajan. Sekin oli vain ajan kysymys, että kännyköihin saatiin mahdutettua FHD-näytöt. Et ole tainnut kuullla edes Mooren laista?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pessimisti ei pety (vahvistamaton)

7

@5: Katseeseen reagoiva ominaisuus on rautapohjainen ainoastaan etukameran puolesta, kaikki loput on softaa. Full HD kuvaa näytön tarkkuutta, joka ei sinänsä ole mikään innovaatio sovellettuna @3 kirjoittamaan. Se on vanhemman innovaation kehittämistä edelleen. Samoin kuin kellotaajuuksien kasvattaminen sekä ytimien lisäys. Enkä pidä 4K tarkkuutta mahdottomana tulevaisuudessa. Tätä raudan kehitystä ihmiset eivät kuitenkaan pidä kiinnostavana uusissa lippulaivoissa, vaan vaativat juuri jotakin uskomatonta ja ennennäkemätöntä.

Vastaa
arivesa
arivesa

8

@6: En kirjoittanut ammattilaisten visioista,jos luit oikein,vaan ostajien odotuksista. Moore ei ole laki,vaan toteutuneesta tehty johtopäätelmä.
Eli mikään ei takaa sen jatkuvan,paitsi ehkä todennäköisyys. Huteraa.

Vastaa
arivesa
arivesa

9

@7: Kerrot siis, että ei mitään uutta? Tietysti ei periaatteessa.
Silti nämä ovat ekaa kertaa nyt yleisön ostettavissa.
Ihmiset voi tietty odottaa vaikka uutta Jerusalemia, mutta valmistajalle riittää jättimäinen kassavirta. Mikäli tuo ei onnistu, obvious failure.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pessimisti ei pety (vahvistamaton)

10

@9: Uutta tavallaan, kuluttajien ja kriitikoiden mukaan ei. Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että rautapuolen _kehitystä_ pitää osata arvostaa, ilman että keksitään joka kerralla jotain täysin uusia ennennäkemättömiä rautaominaisuuksia (jotka todennäköisemmin ovat tässä vaiheessa toinen toistaan turhempia, vrt. infraled). Muun muassa tässä uutisessa ja useissa kommenteissa kritisoidaan nimenomaan, ettei mitään mullistavaa taas ilmennyt. Kuten ensimmäisestä postauksestani huomaa, mielestäni yksinkertaisesti ihmiset odottavat liikoja vuosi toisensa perään. Ja mikä ihmeellisintä, ei heillä ole pienintäkään aavistusta mitä he puhelimen raudalta edes odottavat. Tämä julkistus laittoi jalkaa oven väliin softapuolen merkitykselle. Aika näyttää, milloin oman elämänsä insinöörit, nykykuluttajat, oppivat näitä arvostamaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pessimisti ei pety (vahvistamaton)

12

@11: Mielenkiintoinen kuittaus, sillä mielipiteeni oli samoilla linjoilla omasi kanssa. Ymmärtäähän tuon, että ylempi täydennykseni(7) kirjoitukseesi liittyen pistää sapettamaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pessimisti ei pety (vahvistamaton)

13

@11: Mielenkiintoinen kuittaus, sillä mielipiteeni oli samoilla linjoilla omasi kanssa. Ymmärtäähän tuon, että ylempi täydennykseni(7) kirjoitukseesi liittyen pistää sapettamaan.

Vastaa
arivesa
arivesa

14

@12&13: Miksi tupla? Yhteys oikkuilee? Vai muu?

Minua ei mikään ruudulta luettu ole onnistunut sapettamaan.
Ei siis nämäkään. Kellotaajuuksia ja ytimiä kasvattavat ne,joilla on eväät tehdä ja syy. Ostaja kuitenkin kassalla ratkaisee onnistumisen.

Ei idealistien päiväunet valmistajaa elätä, vaan Otto Normalverbraucher.
Suomeksi peruskuluttaja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pessimisti ei pety (vahvistamaton)

15

@14. Yhteyden piikkiin meni.

Nimenomaan. Onhan se ennenkin nähty, että julkistuksen jälkeen medialla on marisemista asiasta kun asiasta ja kuitenkin lyödään myyntiennätyksiä. Onko tämä yleinen vähättely sitten jonkinlaista itselle tarkoitettua moralisointia, joka kuitenkin epäonnistuu ja pian ollaan sielä kaupan kassalla maksamassa eilen haukuttua tuotetta? Trendi tästä on ehdottomasti tulossa.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

16

Mitä järkeä kasvattaa ytimien määrää järjettömyyksiin, kun mikään ohjelma ei vielä osaa hyödyntää kunnolla edes kaksiytimisiä prosessoreita..

Vastaa
Ranvier
Ranvier

17

@7: Sellainen tarkennus muuten vielä, että Smart Scroll ja Smart Pause ei reagoi katseeseen, vaan pään liikkeisiin.

@8: No sitten kirjoittamasi kertoo vain ostajien mielikuvituksen ja loogisen päättelykyvyn puutteesta. Ja väitinkö muka, että Mooren laki olisi varsinaisesti oikea laki?

Vastaa
Taeco
Taeco

18

Uusia rautapuolen ominaisuuksia, joita ei tässä nähty, mutta on nähty muualla, tai tullaan näkemään pian?
- vedenkestävyys nanotekniikalla
- pölyn kestävyys
- optinen kuvanvakain
- langaton lataus (ilman lisättyä tilpehööriä! & odotan edelleen päivää, jona laite latautuu vaikkapa parin metrinkin päästä)
- suurempi kuvataajuus (nojoo, lukeutuu ehkä kategoriaan "vanhojen innovaatioiden parantelu", mutta silti)
- näyttö aurinkopaneeliksi
- taipuva näyttö (suunnittelisi puhelimen vaikka jotenkin muuten kuin suorakulmion muotoiseksi palikaksi, jolloin näyttöä voisi taittaa/rullata vaikka vähän enemmän esiin leffoja katsellessa, mutta voisi olla piiloon taitettuna tai rullattuna kun puhelinta pitää pystyä operoimaan yhdellä kädellä... tai jotain, taipuvilla näytöillä voisi keksiä vaikka mitä)
- jollain keinolla toteutettu optinen zoom kameraan
- xenon salama (ei ole edes mikään uusi juttu, puuttuu silti)
- jotain auringon valossa näytön luettavuudelle voisi tehdä
- parempi mikrofoni (onko tässä edes stereo?)
- 3D näyttö ja kamera (jep, tekniikka ei ollut valmista kun se nähtiin viimeksi, mutta eiköhän se ennen pitkää ole ja toteutetakin vähän paremmin)
- akunkestolle voisi tehdä jotain - sehän on arvosteluissa yleensä eniten puhuttava aihe: riittääkö akku edes kahta päivää?
- eikös Samsungilta huhuttu jotain innovaatiota kestävämpiin näyttöihin jo alkuvuodeksi - minne jäi?
- puhelinten kaiuttimet ovat junnanneet melko lailla paikallaan jo vuosia (tämäkin vanhan parantelua, mutta mutta...)
- projektionäppäimistö
- sormenjäljen tunnistin numero- tai maze-koodin tilalle

...ja nämä vain pienen tovin mietinnällä ja tekniikoita jotka ovat jo olemassa! Mitä voisikaan keksiä sellaista, jota ei ole ennen puhelimissa nähtykään? Vähän vain mielikuvitusta.

Toki vanhojenkin tekniikoiden kehittäminen on tärkeää, mutta mielestäni se ei riitä, jos edellinen puhelin on täysin samanlainen ja toimii edelleen hyvin. Onhan tämä paperilla nopeampi, kuin SGS3, mutta jos SGS3 on melko lailla tarpeeksi nopea, niin miksi käyttäisi 600-700€ uuteen malliin, joka ei tuo mitään oikeasti uutta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.