Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ST-Ericsson lopettaa mobiiliprosessoreiden valmistuksen, 1600 menettää työnsä

1
Teemu Laitila

ST-Ericsson lopettaa mobiiliprosessoreiden valmistuksen, 1600 menettää työnsä
Mobiiliprosessoreita valmistava ST-Ericsson on tullut tiensä päähän, kun sen omistajat eli ruotsalainen Ericsson ja italialais-ranskalainen STMicroelectronics ovat päättäneet jakaa yhtiön osiin ja lopettaa sen toiminnan.

ST-Microelectronics perustettiin vuonna 2008 eikä yhtiö ole tehnyt kertaakaan voitollista tulosta koko olemassaolonsa aikana. Sen ongelmat syventyivät, kun yhtiön kannalta merkittävä asiakas Nokia lopetti Symbian-puhelinten valmistamisen ja siirtyi vain Qualcommin piirejä tukevan Windows Phone -alustan pariin.

Mobiiliprosessoreiden lisäksi ST-Ericsson valmistaa muun muassa 4G-modeemeita ja Ericsson aikoo jatkaa valmistusta omassa yhtiössään. STMicroelectronics puolestaan pitää osan yhteisyrityksen toiminnoista eikä yrityksen lopettaminen johda esimerkiksi tehtaiden sulkemiseen. Silti noin 1600 työntekijää jää ilman töitä.

Mobiilipiirien alalla on nähtävissä selvää keskittymistä, kun myös Texas Instruments ilmoitti jo viime syksynsä suuntaavansa OMAP-prosessoreidensa kehitystä yhä enenevissä määrin muihin käyttökohteisiin kuin mobiililaitteisiin. Alaa hallitsee mobiilijätti Qualcomm, jonka Snapdragon-prosessori alkaa olla peruskauraa high-end-puhelinten ominaisuuslistalla. Muita kalliimman hintaluokan laitteissa kilpailevia piirivalmistajia ovat vielä Samsung ja Nvidia ja niiden lisäksi markkinoilta löytyy useampi pieni aasialaisvalmistaja, joiden tuotanto päätyy kuitenkin lähinnä kotimarkkinoille julkaistuihin halpamalleihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

u1106
u1106

1

Muistanko nyt oikein että Nokia on joskus (~2008?) "myynyt" insinöörejä sinnepäin? Varsinkin Oulussa olisin muistavinani. En muista oliko nimi silloin STM Microeletronics vai ST-Ericsson. Ovatko ne miehet (ehkä myös pari naista :) jäljellä vai onko se homma jo ajettu alas aikaisemmin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja