Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S4 -julkaisun yhteenveto ja ensikatsaus puhelimeen

15
Matti Vähäkainu

Samsung Galaxy S4 -julkaisun yhteenveto ja ensikatsaus puhelimeen
Samsung julkaisi hiljattain New Yorkin Radio City Music Hallissa huiman hypen saattelemana uuden lippulaivapuhelimen. Odotetusti Samsung toi jälleen kerran huippuominaisuudet yrityksen ykköslaitteeseen.

Tapahtuman mahtipontinen Broadway-esitys sai vedettyä paikalla olleen, tuhansia yhteistyökumppaneita ja toimittajia sisältäneen yleisön tempaistua mukaansa kertomalla tarinan, jossa pääosassa oli tietysti uutuuspuhelin ja sen hienot ominaisuudet.Varsinaiset speksit olivatkin vuotaneet lähes täydellisesti verkkoon, joten mitään valtaisia yllätyksiä ei saatu todistaa. Full HD -resoluution kosketusnäytöllä on kokoa noin 5 tuumaa (4,99") ja sen alipikselit on järjestetty timanttimuodostelmaan. Kyseessä on hieman perinteistä Pentile-näyttöä tarkemmasta tekniikasta, joka ei kuitenkaan yllä aidon RBG-matriisin tarkkuuteen. Laite toimii myös hanskat kädessä, kuten Lumia 920.


Laitetta tullaan myymään neliytimisillä Exynos 5 Octa että Snapdragon 600 -piireillä varustettuina, joista jälkimmäinen malli tulee myyntiin Suomessa. Tämä johtuu siitä, että laite on tehty toimimaan kaikkialla maailmassa neljännen sukupolven LTE-verkoissa. Verkkotuista täytyy mainita lisäksi uuden sukupolven langattoman WiFi 802.11ac:n tuki.Laitteen fyysinen koko oli positiivinen yllätys keskimääräistä pienempikätisille. Vaikka näyttö on kasvanut, on Galaxy S4 edeltäjäänsä pienempi. Samalla pyöreyttä on karsittu ja laatuvaikutelma on muutenkin huomattavasti edeltäjäänsä parempi.Kamera on, kuten vuodotkin kertoivat, 13 megapikselinen. Kamerasovelluksesta löytyy Samsungilta totuttuun tapaan monenlaisia kuvaustiloja, kuten esimerkiksi panorama- ja HDR-kuvaukset, pyyhkimisen mahdollistava Eraser sekä usean kuvan yhdistävä Drama shot. Etupuolen kamerassa megapikseleitä on kaksi.


Merkittävin uusi ominaisuus kamerassa on niin kutsuttu Dual Camera -ominaisuus, joka mahdollistaa molemmilla kameroilla kuvaamisen yhtä aikaa. Tällöin esimerkiksi lapsen ensiaskeleita kuvatessa voi ikuistaa kuplaan myös omat reaktiot.Galaxy S4:stä löytyy ohueen runkoon nähden suuri 2600 milliampeeritunnin akku ja laitteen anturipuolella on entistäkin enemmän mittauskalustoa. Uutuuksina on tuotu kosteus- ja lämpötilamittarit sekä sensori infrapunaeleille.Ohjelmistouudistuksia tuotiin jälleen kerran haulikkotaktiikalla. Smart Stay -ominaisuuden kaveriksi tuotiin nyt katseen harhaillessa videon pysäyttävä Smart Pause sekä kallistamalla sivua vierittävä Smart Scroll. Air Gesture -eleohjauksilla puhelinta voi ohjastaa koskematta siihen. Käden heilautuksilla onnistuu näytön avaaminen, sivujen vierittäminen, kuvien esikatselu, puhelimeen vastaaminen ja niin edelleen.

Muita ominaisuuksia ovat muun muassa Samsung Knox -tietoturvaratkaisu, jolla on mahdollista eritellä vaikkapa työ- ja vapaa-ajan sovellukset ja tiedostot sekä Group Play, jolla voidaan soittaa samanaikaisesti samaa musiikkia useammasta Galaxy-laitteesta. Se mahdollistaa myös dokumenttien jakamisen ja moninpelin.
Samsung julkisti myös läjän tarvikkeita, erityisesti koteloiden muodossa. Niistä uutuutena SGS4:lle tuotiin S View Cover, jonka pieni ikkuna mahdollistaa ilmoitusten näyttämisen ja puheluun vastaamisen ilman kotelon avaamista. S Health saa puolestaan lisälaitteeksi S Band -rannekkeen, älykkään henkilövaa'an sekä sykevyön.Samsung Galaxy S4 saapuu samanaikaisesti myyntiin 327 operaattorilla 155 maassa. Tarjolla on kaksi värivaihtoehtoa, musta ja valkoinen, ja hinnaksi kerrottiin 699 euroa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
S2 käyttäjä (vahvistamaton)

2

Samsung on kyllä nyt onnistunut, mutta...etu/takakuorien värivalikoiman kasvattamista nopeasti odottelen vielä!. ;/ Galaxy S2 toimii vielä loistavasti 4.1 JB ansiosta!. Ostoslistalle menee kuitenkin. =)

Vastaa
Feynman7
Feynman7

6

Varmasti loistava puhelin, mutta ei kaikki halua noin isoa luuria. Eli Samsung, julkaiskaapa Galaxy S4 Mini, kiitos. Ja ei, ei puhelinta jonka nimi viittaa S4:ään, mutta kuorien alta löytyy ihan muuta. Eli pienempi luuri jossa näyttö 4-4.3" pienillä reunoilla, näytön ppi samaa luokkaa, prossun todelliset tehot samaa luokkaa (voi olla hieman huonompi koska resoluutio pienempi), vastaavanlainen kamera, samat softapuolen uutuudet ja varmaan muitakin voisi vielä listata.

S4 muu varmasti kuin häkä mutta olen lähes yhtä varma että S4 Mini kovilla spekseillä myisi myös.

Vastaa
perhana
perhana

7

@6
Ongelma "mini-versiolle" on todennäköisesti akku, eiköhän yksi mahdollisesti jopa pääasiallinen syy noiden nykyisten huippu-androidien kasvaneeseen kokoon ole juuri tarve saada isompi akku mahtunaan kuorien sisään, koska suorituskyvyn nousu auttamatta on pois akun kestosta, ja jos tuollainen rauta pakattaisiin esim. 4" näytöllä olevaan luuriin niin akku kestäisi tuskin puolta päivää, varsinkin jos yritettäisiin pitää päällä noita uusia kameraan ja liikkeeseen perustuvia "smart" toimintoja.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

10

@9
Ei voi Minissä olla noin iso näyttö. Mielestäni isoveljään täytyy jättää riittävästi rakoa, että ylipäätänsä Mini-malli kannattaa tehdä.

@7
Tuo on varmasti aivan totta. Toisaalta jos resoluutio on pienempi niin pärjää hieman heikommalla prossulla ja lisäksi muutenkin hieman huonompi prosessori on varmasti aivan riittävä. Tuo siis auttanee hieman akun kestossa. Lisäksi pienempi näyttö kuluttaa vähemmän virtaa taustavaloon, missä tulee myös säästöä. Itseäni ei myöskään haittaisi jos paksuutta olisi hieman enemmän, mutta ostajia se varmaan karsisi.

Eniten itseäni S3 Minissä verrattuna isoveljeensä häiritsee selkeästi pienempi näytön ppi sekä selvästi huonompi kamera.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja