Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone saattaa pian oppia putoamaan jaloilleen

8
Valtteri Ahonen

iPhone saattaa pian oppia putoamaan jaloilleen
Applen tuore patentti paljastaa suunnitelmia uudenlaisista suojamekanismeista. Tulevaisuudessa puhelin saattaa osata kääntyä pudotessaan niin, että sen heikoimmat osat eivät ota niin pahoja kolhuja, kertoo AppleInsider.

Patenttihakemukseen on kirjattu "Elektronisen laitteen suojamekanismi", mutta kuvan perusteella ainakin piirtäjän mielessä on ollut nimenomaan puhelin - iPhone myös mainitaan patentissa nimeltä. Mekanismi saattaisi osata laitteen pudotessa kääntää sitä ennen osumista maahan. Näin iskun voisi ottaa vastaan jokin puhelimen kestävämmista osista kuten reuna, sen sijaan että itse näyttölasi kolahtaisi maahan.

Suojajärjestelmän toiminta on varsin monimutkainen ja siihen liittyy erilaisia ilmalentoa arvioivia sensoreita. Itse mekanismistakin on erilaisia muunnoksia, joista yhdessä käytetään jopa paineistettua kaasua. Tällaista järjestelmää tuskin nähdään puhelimissa aivan heti, niin hieno kuin se olisikin. Joku voisi myös kysyä, löytyykö perinteisesti heikosti pudotustesteissä pärjänneestä iPhonesta sellaista kohtaa, jonka kestäisi osua maahan.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
kekkerke-22 (vahvistamaton)

4

En kyllä tiedä muista mutta oma iPhone 4s otti osumaa lähes viikottain eikä pirulainen hajonnut kertaakaa. Pääsäntöisesti tarkota sitä ett tippuu pöydän kulmalta lattialle tai autosta noustessa taskusta asfaltille mutta kesti se myös jäälleputoamisen, rappusista alesliukumisen sekä tehtaan betonilattialle tippumisen. Lasin reunat sai muutaman pienen lommon mutta mitää säröjä ei tullut. Lisäksi metalliosa otti yhen lommon.

No tyytyväisellä 4s omistajalla oli jopa vaikeuksia vaihtaa iPhone 5 ja myydä 4s. Tähänkin päädyin vain siksi että kaverit meni hankkimaan niin minä myös.

Itse patenttiin: vaikuttaa monimutkaiselta ja asialliselta.

Vastaa
delic
delic

7

"Joku voisi myös kysyä, löytyykö perinteisesti heikosti pudotustesteissä pärjänneestä iPhonesta sellaista kohtaa, jonka kestäisi osua maahan."

IPhone 5 tunnetusti ottaa ainakin pudotusvideotesteissä hyvin iskuja vastaan. Sen näkee myös siitä, että iPhone 5 pudotustestivideoita on monin verroin vähemmän kuin 4S tai vanhempia, ei vitosen aikoihin edes tullut montaa pudotusvideota, mitä niitä tehdä jos laite ei hajoa helpolla, noiden videoiden idea kun on hajottaa se laite, sitähän ihmiset haluaa nähdä.

Tässä iPhone 5 on extreme pudotustestissä, tai voisi sanoa heitto testissä :) http://youtu.be/36U-hOhTNIw

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.