Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uudet tuulet puhaltavat Applen suunnittelupöydissä

5
Manu Pitkänen

Uudet tuulet puhaltavat Applen suunnittelupöydissä
Viime vuoden lopulla Applen luottosuunnittelija Jony Ive sai enemmän vaikutusvaltaa laitteiden ja ohjelmistojen ulkonäköön liittyen. Applen johtoporrasmyllerryksen jälkeen on puhuttu paljon siitä, miten yhtiön tuotteet tulevat muuttumaan tulevaisuudessa.

Spekulointia on herännyt erityisesti iOS-mobiilikäyttöjärjestelmän käyttöliittymän tiimoilta. Applen sisällä on väännetty kättä niin sanotun skeuomorfistisesta designista, jonka puolesta puhui viime syksynä potkut saanut iOS-pomo Scott Forstall. Jony Ive on taas profiloitunut skeuomorfismin vastustajaksi.

Wall Street Journalin tietojen perusteella Jony Ive olisi karsimassa skeuomorfismia Applen ohjelmistoista. Tilalle on tulossa aiempaa tasomaisempaa graafista ilmettä, mikä tarkoittaa voimakkaampaa ja yksinkertaisempaa käyttöliittymää. Suuria irtiottoja ei todennäköisesti nähdä vielä iOS 7:ssä, sillä isot muutokset tarvitsevat aikaa.Jony Iven uusi asema näkyy Wall Street Journalin lähteiden mukaan myös siinä, että ohjelmistosuunnittelijat pääsevät uuteen laitteeseen liittyviin tietoihin käsiksi aiempaa aikaisemmassa kehitysvaiheessa. Ohjelmistosuunnittelijoilla on näin parempi käsitys siitä millaisessa raudassa heidän ohjelmansa toimivat.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Mielenkiintoista käyttää lempinimiä uutisissa.

T: Elopin Seppo

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Ihan totta, vaikka herra itse haluaakin käytettävän nimeä "Jony", pitäisi uutisisa tietenkin käyttää vähintään nimitystä "Sir Jonathan".

Ihan hyvä että muotoilusta, sekä fyysisen että virtuaalisen käyttöliittymän, vastaa tällä hetkellä yksi henkilö, suuria nopeita muutoksia odottavat tullevat pettymään, mutta jos eilen julkistetusta uudesta Podcasts.appista voi jotain päätellä on pieniä viilauksia kyllä tulossa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja