Galaxy S4 saa seurakseen Mini-version eri sisuskaluilla

4
Teemu Laitila

Galaxy S4 saa seurakseen Mini-version eri sisuskaluilla
Tuoreen vuodon perusteella Samsung aikoo julkaista kesän aikana uuden Galaxy S4 Mini -mallin, joka on identtisen näköinen, mutta pienempi versio Galaxy S4 -puhelimesta. Silti nimestä ja ulkoasusta huolimatta myös sisuskaluissa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

SamMobile kertoo, että Galaxy S4 Minin ruudun koko olisi 4,3 tuumaa. Resoluutio on qHD-tasoa eli 960x540, mikä tarkoitaa 256 pikseliä tuumalle. Se on huomattavasti vähemmän kuin täysikokoisen Galaxy S4 -mallin 441 pikseliä tuumaa kohti. Myös laitteen prosessori tulee olemaan kaksiytiminen 1,6 GHz taajuudella toimiva piiri verrattuna isomman mallin kahdeksan- tai neliytimiseen prosessoriin.

Käytännössä siis Galaxy S4:lla ja sen Mini-versiolla ei ole muuta yhteistä kuin sama ulkokuori ja nimi, muutoin kyseessä ovat kaksi täysin eri puhelinta. Vaikka Samsungin markkinointi saattaa hämätä kuluttajia, Galaxy S4 Mini voi olla pätevä puhelin pienempiruutuista Android-luuria haluavalle, jos vain hinta laskee samassa suhteessa kuin puhelimen speksit emomalliin verrattuna.SamMobile on julkaissut useita kuvia puhelimesta, jonka odotetaan saapuvan markkinoille kesä-heinäkuun aikana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
SamppaS @ (vahvistamaton)

1

On sentään prosessoritehoiltaan tehokkaampi,kuin Samsung Galaxy S2/S2 Plus mallit!.
Kameran pikselimäärä on vielä ?.Kenno ja muut tietenkin ratkaisevat....

Vastaa
creativeb
creativeb

2

En kyllä vieläkään ymmärrä miksi se nimi pitää olla S4 mini? Sama juttu kuin S3:ssa. Ei niissä ole kuitenkaan mitään alkuperäisen veroista rautaa. Miksi niille ei voi antaa ihan omaa nimeä eikä sotkea sitä galaxy nimeä joka paikkaan? Itsellä on S3 ja miniä olen päässyt kokeilemaan. Ei ne ole edes samalta planeetalta. Mielestäni nämä mini mallit tekevät hallaa S-sarjan maineelle.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

3

@2 Aivan samaa mieltä. Tosin Sampan mallien nimeäminen on mielestäni ollut jo vuosia sekavaa, joten kai tämä on sille luontevaa jatkoa.

Vastaa
Tiger25
Tiger25

4

Ei tämä nyt mikään yllätys enää ollut, kun S3llekin tehtiin pienempi ja spekseiltään erilainen sisarmalli. Ei näitä tietenkään voi isoveljiinsä verrata, kun spekseissä on huimasti eroja, mutta nämä sisarmallit ovat kyllä selvästi parempi vaihtoehto toimivaa android-puhelinta etsivälle, varsinkin jos ensimmäisenä puhelimena on ollut joku androidin halpamalli, joiden speksit ovat valovuosia jäljessä jo keskitason puhelimistakin.

Itsekin tässä justiinsa päivitin puhelinta, Galaxy Ministä Galaxy S3 Miniin, eikä se todellakaan ollut huono ratkaisu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.