Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple pyysi anteeksi – kiinalaiset antoivat

2
Manu Pitkänen

Apple pyysi anteeksi – kiinalaiset antoivat
Apple joutui Kiinassa maaliskuun puolivälin paikkeilla melkoisen mediamyllytyksen kohteeksi, joka kesti toista viikkoa. Paheksuntaa valtion ohjaamassa mediassa aiheutti Applen takuukäytännöt. Kaksi kiinalaista virastoa uhkaili Applea sakolla, ellei se muuta käytäntöjään.

IT-jätti ymmärsi, ettei se voi voittaa tätä taistelua. Sillä ei ole varaa ylimääräiseen hölmöilyyn maassa, josta on muodostunut yksi sen tärkeimmistä ja potentiaalisimmista markkina-alueista. Yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook päätti julkaista kirjallisen anteeksipyynnön kiinalaisille, jossa hän ilmoitti samalla muuttuvista takuukäytännöistä.
Applen anteeksipyyntö on täyttä totta, vaikka se julkaistiinkin aprillipäivänä. Yhtiöltä ei ole totuttu näkemään tämänkaltaista käyttäytymistä, mikä ilmentää kuinka tärkeä Kiinan markkina sille on.

Kiinassa Applen nöyrtymistä on arvostettu ja kiitetty ulkoministeriä myöden.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

schannah (vahvistamaton)

1

Eipä ole Applekaan enää entisensä. Mutta, eipä iTuotteitakaan enää osta kuin perässäseuraajat.

Vastaa
Vapaakoodari
Vapaakoodari

2

Ihmiset voisivat äänestää lompakollaan myös muualla maailmassa, mikä kyllä lopulta pakottaisi Applen muuttamaan käytäntöjään. Mutta niin kauan kun ihmiset ostavat, on Applelle aivan sama vaikka valittavatkin asioista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja