Seuraavat iPhonet suunniteltiin Steve Jobsin alaisuudessa

5
Manu Pitkänen

Seuraavat iPhonet suunniteltiin Steve Jobsin alaisuudessa
Vaikka Steve Jobsin kuolemasta onkin jo noin puolitoista vuotta, saattaa Applen pitkäaikaisen toimitusjohtajan kädenjälki näkyä vielä seuraavissa iPhone-älypuhelimissa.

San Franciscon yleisen syyttäjän kuultavana ollut Applen yhteyshenkilö Michael Foulkes paljasti kuulemistilaisuudessa, että kaksi seuraavaa iPhonea on jo suunniteltu. Suunnittelutyö ehdittiin tehdä ennen kuin Tim Cook otti vetovastuun, eli toisin sanoen Steve Jobsin valtakaudella. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että Jobsin kädenjälki näkyy vielä seuraavissa iPhone-puhelimissa.

Tulevien puhelimien kehitystyö oli vuonna 2011 varmasti vielä suhteellisen alussa, joten Jobs tuskin ehti vaikuttamaan puhelimien yksityiskohtiin.

Yleisen syyttäjän ja Applen edustajan keskusteluiden pääaiheena oli kuitenkin puhelinvarkaudet ja niin sanotun hätä-seis-turvaominaisuuden kehittäminen puhelimiin. Apple osoitti haluttomuutensa tällaisen mekanismin kehittämiselle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (5)

Sefriol
Sefriol

1

Vaikka olisikin totta, niin pelkkää markkinointipuhetta. Sitähän Jobs pääasiassa olikin - markkinointinero.

Vastaa
teme565
teme565

3

Siis kyllähän Jobs on saattanut jonkun alustavan vision antaa uusiin puhelimiin, mutta en kyllä usko, että varsinaiseen suunnittelutyöhön on ehtinyt osallistua.
Mitä itse tuohon varkausongelmaan tulee, niin ihmettelen, että eikö ne jenkit osaa ollenkaan IMEI-blacklistausta käyttää? Ainakin Suomessa kun puhelinvarkaudesta tekee poliisille ilmoituksen, saa sillä ilmoituksella sen jälkeen oman puhelimensa mustalle listalle ja silloin se ei enää suostu yhdistämään yhteenkään (DNA, Elisa, Teliasonera) verkkoon.
Tämä ei tietenkään auta siinä tapauksessa, että puhelin viedään pois maasta, mutta ainakaan Suomessa blacklistattua puhelinta ei täällä pysty käyttämään.

Vastaa
keijo123
keijo123

4

Tiedän tapauksen jolloin tuttuni osti varastetun iphonen ja piti sitä wlanissa ja poliisit tulivat hakemaan sen pois parin kk jälkeen. Sai päälle syytteen varastetun tavaran hallussapidosta.

Vastaa
delic
delic

5

@4 niin se o sellanen se find my iPhone, kyllähän noita harvasen viikko uutisoidaan miten varkaan jäljille on päästy kun katsottu find my iPhonesta, että missä se iPhone/iPad menee, sitten "fiksut" rosvot on vieneet sen laitteen vielä sinne varastoon mikä on täynnä pöllittyä tavaraa :D

Mitä tulee itse uutiseen niin kyllähän steve on voinut niitä laitteita visioida pitkälle, eiköhän se suurin homma ole odottaa, että muut osien valmistajat saa tekniikan valmiiksi aina uusille sukupolville. Itse laitteen ulkonäön ja mitä siihen tulee voidaan suunnitella etukäteen, ei nuo luurit kuitenkaan juurikaan ole muuttuneet 2011 jälkeen paitsi isommiksi applea lukuunottamatta :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.