Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen ja Samsungin tiet eroamassa kesällä, kun prosessorisopimus on katkolla

2
Teemu Laitila

Applen ja Samsungin tiet eroamassa kesällä, kun prosessorisopimus on katkolla
Apple saattaa siirtää seuraavan sukupolven A-prosessoreiden tuotannon TSMC:lle, kun yhtiön yksinoikeussopimus Samsungin kanssa päättyy kesäkuussa. Taiwanilaisen Economic Daily Newsin lähteiden mukaan [Google Translate] Samsung ei ole vielä saanut tilauksia Applen A7-prosessorin tuotannosta.

EDN:n väittää lähteidensä olevan nimettöminä pysytteleviä Samsung-pomoja. Tieto on johtanut spekulaatioihin TSMC:n ryhtymisestä Applen seuraavaksi prosessoreiden hovivalmistajaksi. Ajatus Applen ja Samsungin teiden eroamisesta ei ole uusi, vaan Applen prosessorivalmistajan vaihtumisesta on puhuttu jo pidempään, kun yhtiöiden välit ovat lievästi sanottuna viilenneet pitkään jatkuneiden oikeustaisteluiden seurauksena.


Samsungin korvaamiseen TSMC:llä saattaa viilenneiden välien lisäksi löytyä teknisiäkin perusteita, sillä EDN kertoo, että TSMC on aloittamassa 20 nm tuotannon valmistelut huhtikuun aikana jopa pari kuukautta etuajassa. Aiempien huhujen mukaan TSMC olisi valmistautumassa tuottamaan Applen A7-piirejä laajassa mittakaavassa ensi vuoden alusta alkaen, jolloin ne olisivat valmiina käytettäväksi iPhone 6 -mallissa joskus kesän 2014 aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Boss93
Boss93

1

Vaan mitenkäs käy laadulle? Eli tapahtuuko sama kuin siirryttäessä Google mapsista Applen omiin karttoihin vai pysyykö laatu lähes samana ellei jopa parane.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Kuluttajan näkemälle laadulle ei käy mitään. Uutisessa Applen tulevaksi kumppaniksi huhuttu TSMC tekee siruja mm. AMD:lle ja nVidialle, eikä niiden sirujen laadussa ole ollut mitään valittamista.

Tietenkin uusi valmistuspartneri voi aiheuttaa harmaita hiuksia mm. tuotannon skaalautuvuuden suhteen, etenkin jos ollaan yltiöoptimistisia valitun prosessin suhteen. Siinä tapauksessa varmaan alkaa Intelin puhelin soida vimmatusti :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja