Applen ja Samsungin tiet eroamassa kesällä, kun prosessorisopimus on katkolla

2
Teemu Laitila

Applen ja Samsungin tiet eroamassa kesällä, kun prosessorisopimus on katkolla
Apple saattaa siirtää seuraavan sukupolven A-prosessoreiden tuotannon TSMC:lle, kun yhtiön yksinoikeussopimus Samsungin kanssa päättyy kesäkuussa. Taiwanilaisen Economic Daily Newsin lähteiden mukaan [Google Translate] Samsung ei ole vielä saanut tilauksia Applen A7-prosessorin tuotannosta.

EDN:n väittää lähteidensä olevan nimettöminä pysytteleviä Samsung-pomoja. Tieto on johtanut spekulaatioihin TSMC:n ryhtymisestä Applen seuraavaksi prosessoreiden hovivalmistajaksi. Ajatus Applen ja Samsungin teiden eroamisesta ei ole uusi, vaan Applen prosessorivalmistajan vaihtumisesta on puhuttu jo pidempään, kun yhtiöiden välit ovat lievästi sanottuna viilenneet pitkään jatkuneiden oikeustaisteluiden seurauksena.



Samsungin korvaamiseen TSMC:llä saattaa viilenneiden välien lisäksi löytyä teknisiäkin perusteita, sillä EDN kertoo, että TSMC on aloittamassa 20 nm tuotannon valmistelut huhtikuun aikana jopa pari kuukautta etuajassa. Aiempien huhujen mukaan TSMC olisi valmistautumassa tuottamaan Applen A7-piirejä laajassa mittakaavassa ensi vuoden alusta alkaen, jolloin ne olisivat valmiina käytettäväksi iPhone 6 -mallissa joskus kesän 2014 aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (2)

Boss93
Boss93

1

Vaan mitenkäs käy laadulle? Eli tapahtuuko sama kuin siirryttäessä Google mapsista Applen omiin karttoihin vai pysyykö laatu lähes samana ellei jopa parane.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Kuluttajan näkemälle laadulle ei käy mitään. Uutisessa Applen tulevaksi kumppaniksi huhuttu TSMC tekee siruja mm. AMD:lle ja nVidialle, eikä niiden sirujen laadussa ole ollut mitään valittamista.

Tietenkin uusi valmistuspartneri voi aiheuttaa harmaita hiuksia mm. tuotannon skaalautuvuuden suhteen, etenkin jos ollaan yltiöoptimistisia valitun prosessin suhteen. Siinä tapauksessa varmaan alkaa Intelin puhelin soida vimmatusti :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.