Jelly Beanin osuus Android-laitteista hyppäsi neljännekseen

2
Teemu Laitila

Jelly Beanin osuus Android-laitteista hyppäsi neljännekseen
Google on julkaissut tuoreimmat lukemat Android-laitteiden käyttöjärjestelmäversioiden jakaantumisesta. Edellisiin lukuihin verrattuna suurin muutos on tapahtunut Android 4.1 Jelly Bean -version kohdalla.

Uusien lukujen mukaan Androidin 4.1 Jelly Bean -versio löytyy 25 prosentista laitteita. Sitä edeltävä 4.0 Ice Cream Sandwich on käytössä 29 prosentilla. Ylivoimaisessa johdossa on edelleen 2.3.3 Gingerbread. Yli puolet laitteista eli 54.3 prosenttia käyttää vähintään 4.0-versiota käyttöjärjestelmästä.

Edellisissä tilastoissa Jelly Beanin osuus oli vielä 16,5 prosenttia eli kasvua on tapahtunut huomattavasti. Kyse ei kuitenkaan ole suuresta määrästä päivittyneitä laitteita, vaan Googlen käyttämän mittaustavan muutoksesta.

Aiemmin versionumeroita seurattiin laitteissa, jotka kirjautuivat sisään Googlen palveluihin. Uusimmat tulokset on kuitenkin muodostettu seuraamalla pelkästään Play-kaupassa vierailleiden laitteiden versionumeroita. Googlen mukaan uudet tilastot antavat paremman kuvan niistä laitteista, joilla käytetään aktiivisesti eri palveluita ja joihin ladataan uusia sovelluksia. Koska Googlen tarjoamat numerot on tarkoitettu erityisesti kehittäjien avuksi, muutoksessa on paljonkin järkeä. Toisaalta taas ne eivät enää kerro tarkasti koko Android-ekosysteemin versioiden jakautumista, mikä kiinnostaa enemmän muita kuin kehittäjiä.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -20%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1074 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Habe keine Lust (vahvistamaton)

1

Miksi julkaista joka puolen välein aina uusi versio käyttiksestä kun se vain lisää pirstoutumista entisestään? Ei huvittais oikeen koko aikaa päivittää puhelinta kun aina saa ilmoituksia..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.