Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jelly Beanin osuus Android-laitteista hyppäsi neljännekseen

2
Teemu Laitila

Jelly Beanin osuus Android-laitteista hyppäsi neljännekseen
Google on julkaissut tuoreimmat lukemat Android-laitteiden käyttöjärjestelmäversioiden jakaantumisesta. Edellisiin lukuihin verrattuna suurin muutos on tapahtunut Android 4.1 Jelly Bean -version kohdalla.

Uusien lukujen mukaan Androidin 4.1 Jelly Bean -versio löytyy 25 prosentista laitteita. Sitä edeltävä 4.0 Ice Cream Sandwich on käytössä 29 prosentilla. Ylivoimaisessa johdossa on edelleen 2.3.3 Gingerbread. Yli puolet laitteista eli 54.3 prosenttia käyttää vähintään 4.0-versiota käyttöjärjestelmästä.

Edellisissä tilastoissa Jelly Beanin osuus oli vielä 16,5 prosenttia eli kasvua on tapahtunut huomattavasti. Kyse ei kuitenkaan ole suuresta määrästä päivittyneitä laitteita, vaan Googlen käyttämän mittaustavan muutoksesta.

Aiemmin versionumeroita seurattiin laitteissa, jotka kirjautuivat sisään Googlen palveluihin. Uusimmat tulokset on kuitenkin muodostettu seuraamalla pelkästään Play-kaupassa vierailleiden laitteiden versionumeroita. Googlen mukaan uudet tilastot antavat paremman kuvan niistä laitteista, joilla käytetään aktiivisesti eri palveluita ja joihin ladataan uusia sovelluksia. Koska Googlen tarjoamat numerot on tarkoitettu erityisesti kehittäjien avuksi, muutoksessa on paljonkin järkeä. Toisaalta taas ne eivät enää kerro tarkasti koko Android-ekosysteemin versioiden jakautumista, mikä kiinnostaa enemmän muita kuin kehittäjiä.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Habe keine Lust (vahvistamaton)

1

Miksi julkaista joka puolen välein aina uusi versio käyttiksestä kun se vain lisää pirstoutumista entisestään? Ei huvittais oikeen koko aikaa päivittää puhelinta kun aina saa ilmoituksia..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja