Lehti: iPhone 5S:n valmistus alkaa lähiaikoina

3
Manu Pitkänen

Lehti: iPhone 5S:n valmistus alkaa lähiaikoina
Arvostetun Wall Street Journalin mukaan teknologiayhtiö Apple aikoo aloittaa niin sanotun iPhone 5S -puhelimen valmistuksen kuluvan kvartaalin aikana, eli huhti-kesäkuussa. Lehden mukaan yhtiö saattaa palata iPhonen kohdalla vanhaan kesäjulkaisuaikatauluun. Viime vuosina uusi puhelin on esitelty syksyllä.

WSJ ei paljasta jutussaan varsinaisesti mitään uutta, mutta sen tiedot vahvistavat aiempia vähemmän luotettavien lähteiden huhutietoja. Lehden mukaan Apple olisi tuomassa iPhone 5S:n rinnalle edullisemman puhelinmallin. Tähän mennessä Apple on toiminut markkinoilla "yhden kortin" varassa.

Edullisemman iPhonen on määrä tulla markkinoille tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Puhelimen alhainen hinta tulee todennäköisesti näkymään materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi kallimman iPhonen alumiinikuoret voivat vaihtua muovisiin. Apple on tutkinut WSJ:n mukaan erilaisten värivarianttien tuomista markkinoille. Tätä yhtiö on kokeillut jo esimerkiksi iPodien avulla. Lopullisista päätöksistä WSJ:llä ei ole kuitenkaan tietoa.Sekä iPhone 5S:stä että edullisemmasta iPhonesta löytyy lehden mukaan nelituumainen näyttö. Biometrisen tunnistautumisen mahdollistavasta kotinäppäimestä WSJ ei sano mitään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
249 € Veikon Kone
249 € Power
349 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Honor Magic5 Pro – hinta laskenut -12%

Honor Magic5 Pro
1070 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1222 €

Kommentit (3)

Jonahan
Jonahan

3

> Tähän mennessä Apple on toiminut markkinoilla "yhden kortin" varassa.

Aika mielenkiintoinen tulkinta. Tälläkin hetkellä Applen nettikaupasta saa iPhone 5, iPhone 4S ja iPhone 4 -malleja. Perusmallien hintahaitari on 400-700e. En sanoisi siis "yhden kortin varassa", ennemminkin kolmen kortin varassa.

Mutta ihan totta, jopa tuon iPhone 4:n hinnan alle jää aika paljon tilaa. Tähän on huhuttu halvempaa mallia jo pitkään, mutta mitään ei ole nähty. Ehkä sellainen vihdoin tulee tänä vuonna. Mutta sen kanssa pitää olla todella tarkkana, ettei halpismalli rapauta brandia ja/tai vie kannattavuutta liiaksi. Pelkällä markkinaosuudella kun ei tee yhtään mitään, sitä pitää saada tuotteilla, joissa on katetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.