Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lenovokin ryhtymässä valmistamaan siruja omiin puhelimiinsa

1
Teemu Laitila

Lenovokin ryhtymässä valmistamaan siruja omiin puhelimiinsa
Mobiilimarkkinoilla pärjäämistä helpottaa, jos tuottaa edes osan puhelimissa käytetyistä komponenteista itse. Samsung rakentaa omiin puhelimiinsa useita osia aina muisteista prosessoreihin ja näyttöihin. Myös Apple suunnittelee omat komponenttinsa ja valvoo tarkasti alihankkijoidensa työtä.

Nyt myös kiinalainen Lenovo aikoo ryhtyä prosessorivalmistajaksi. Yhtiön tarkoituksena on keskittyä nimenomaan puhelimiin ja tabletteihin tarkoitettujen prosessoreiden suunnitteluun. Jo aiemmin toinen kiinalaisvalmistaja Huawei päätti ryhtyä valmistamaan omat prosessorinsa ja yhtiön neliytimistä HiSilicon K3V2 -piiriä on käytetty jo esimerkiksi Ascend D1 -mallissa ja tällä hetkellä työn alla uusi K3V3-piiri, joka sisältää neljä Cortex-A15-ydintä.

Lenovon suunnitelmista uutisoivan EETimes-sivuston mukaan yhtiö päätti omien piirien valmistamisesta sen jälkeen kun Samsung kieltäytyi toimittamasta sille uusimman Exynos 5 -tuoteperheen prosessoreita. Lenovo on aiemmin käyttänyt MediaTekin, Samsungin sekä myös Intelin prosessoreita puhelimissaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

henull89
henull89

1

Toivottavasti tuovat sit seuraavia puhelimiaan myös eurooppaan. K900 kelpais kyllä :( Ei tunnu olevan kovin hirveästi nuita ei-muovisia androideja markkinoilla, tai sit ne pidetään visusti piilosa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja