Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook Home on uusi supersosiaalinen käyttöliittymä Androidille

18
Teemu Laitila

Facebook Home on uusi supersosiaalinen käyttöliittymä Androidille
Facebook julkaisi juuri jo useaan kertaan vuodetun Facebook Home -sovelluksensa. Tälläkään kertaa Facebook ei varsinaisesti julkaissut puhelinta. Kuten yhtiö on aiemmin sanonut, oman puhelimen julkaisussa ei ole järkeä, kun jokaisella on jo taskussaan potentiaalinen Facebook-puhelin.

Facebook Home tekee yhteensopivista Android-puhelimista todellisia supersosiaalisia kommunikointivälineitä, jossa yhtiön toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin mukaan etusijalla ovat ihmiset, eivätkä sovellukset. Facebook Home tuo kaikki Facebookin toiminnot sekä sisällöt puhelimessa etualalle tyylikkäässä ja graafisesti näyttävässä muodossa.

Teknisesti ottaen Facebook Home on niin sanottu launcheri Android-järjestelmälle. Se korvaa valmistajan oman käyttöliittymän kotiruutuineen, lukitusruutuinen sekä sovellusvalikoineen ja tuo käyttöliittymän joukon uusia toimintoja, jotka luonnollisesti liittyvät viestintään.


Coverfeed korvaa käyttäjän koti- ja lukitusruudun Facebook-kontaktien päivityksillä. Se mahdollistaa helpon "tykkäämisen" vain tuplanäpäyttämällä kaverin päivitystä ja myös kommentointi onnistuu ilman erillisten sovelluksen avaamista.Yksi merkittävä ominaisuus on Chatheads, joka nimensä mukaisesti tarkoittaa kuvia Facebook-kontakteista leijumassa ruudun yläosassa. Ruudulle ilmestyvä naama on merkki saapuneesta viestistä ja vastaaminen onnistuu kaverin naamaa napauttamalla. Järjestelmä tukee Facebookin oman Messenger-sovelluksen lisäksi tekstiviestejä.

Facebook on leivottu sisään koko järjestelmään ja sisällön jakaminen eri sovelluksista Facebook-kontakteille on tehty mahdollisimman helpoksi. Koska Facebook Home ei varsinaisesti sisällä kotiruutua, sen kanssa ei voi samanaikaisesti käyttää perinteisiä widgettejä tai muita kotiruudun ominaisuuksia kuten kansioita.

Facebook Home julkaistaan HTC First -puhelimen mukana, mutta sen voi ladata myös muille Android-puhelimille Googlen Play-kaupasta 12.4 alkaen. Tällä hetkellä tuettuina ovat vasta HTC:n One, One X ja One X +, Samsungin Galaxy S III, tuleva Galaxy S 4 sekä Note II. Myös tableteille on luvassa oma versionsa, joka julkaistaan myöhemmin.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
TheWatcher (vahvistamaton)

1

Voi niitä onnettomia, jotka tähän roskaan haksahtavat ja luovuttavat koko lopunkin elämänsä Facebookille. Eikös ko. NWO:n kätyri jo tiedä ihmisistä aivan liikaa muutenkin?

Vastaa
tataka
tataka

3

itse koen että facebook on parempi erillisinä ohjelmina eli facebook ja messenger, ei ainakaan itseäni huvita niin sekunnilleen katsoa niitä postauksia vaan rauhassa. itseäni myös mietityttää että miten suojaus on hoidettu? siis pin ja kuvio on aika hyvä joita itse käytän lukituksessa ja tiettyihin ohjelmiin eli jos annan toisen katsoa jotain niin sitten toinen ei pääse lukemaan sähköposteja, facebook yms.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

Pitäisikö uutisessa lukea Galaxy S4:jän perässä Note II? Ainakaan S2:delle tämän ei pitäisi olla heti tulossa.

Jotenkin arveluttaa ihan jo toimivuuden kannalta koko Facebook launcher homma, mutta kai tämäkin koeajoon menee.

Vastaa
Nseries
Nseries

7

Lumiassa tämäkin on integroitu suoraan puhelimeen ja käyttäjä voi itse valita käyttääkö sitä vai ei, löytyy chatit ja muut toisin kuin virusimuri androideista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rutger Hauer (vahvistamaton)

10

@7 On androidillekin ollut facebook app iät ja ajat. Tämä onkin "launcheri", ns. skin, jonka voi asentaa käyttöliittymän päälle. Mielenkiintoistanähdä löytyykö ketään yhtä suuruudenhullua kokeilla samaa. G+? Minä kyllä pystyn kaukana...

Vastaa
Nseries
Nseries

11

@10 No onha nuita erillisiä joka laiitteelle, Symbianille, WP:lle jne, mutta Lumioissa Facebook yms. on integroitu jo valmiiksi. Tämä tuo valtavia etuja verrattuna Androidin erillisiin sovelluksiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
liitaja (vahvistamaton)

13

N9.ssä on kohtullinen integraatio käyttöliittymän ja fb:n välillä, mutta voisi sitäkin kehittää paljon..
Toivottavasti Jolla tekee vieläkin paremman käyttiksen ja kapulan! Ja jossa on sosiaaliset mediat (ei pelkästään fb) helposti käytettävissä ja integroituina.

Vastaa
immolatus
immolatus

14

Tämä ei ole mikään "skini" Androidin päälle, vaan vaihtoehtoinen home-applikaatio, joka siis korvaa laitteessa muuten käytössä olevan homen. Aiempi home ei ole tällöin käytössä lainkaan eikä tämä millään tavoin riipu oletuksena olevan homen toiminnasta. Eli yhteistä on yhtä paljon kun tekstinkäsittelyllä ja grafiikkaohjelmalla, noin kärjistetysti.

WP alustaa ei voi tuunata tällä tavoin ollenkaan, kun kyseessä on pelkkä monoliittinen möhkäle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja