Mozilla haluaa helpottaa netissä maksamista uudella rajapinnalla

1
Teemu Laitila

Mozilla haluaa helpottaa netissä maksamista uudella rajapinnalla
Mozilla suunnittelee uuden maksujärjestelmän sisäänrakentamista tuleviin Firefox OS -laitteisiin. Tavoitteena on helpottaa pienten maksujen tekemistä netissä kun käytössä on mobiililaite.

Navigator.mozPay() on mukailtu Googlen Wallet-palvelun rajapinnasta, mutta sitä on muokattu tukemaan useampia maksupalveluiden tarjoajia. Kun nettisivusto kutsuu rajapintaa, puhelimeen avautuu selkeä käyttöliittymä, jossa käyttäjä varmistaa henkilöllisyytensä salasanallaan ja maksu prosessoidaan, kuvailee Firefox OS -järjestelmän parissa työskentelevä insinööri Kumar McMillan toimintaa blogikirjoituksessaan.

Yhdeksi maksuvaihtoehdoksi kaavaillaan ostosten maksamista puhelinlaskussa. Ominaisuudelle olisi käyttöä tulevissa Firefox-puhelimissa, joita tullaan todennäköisesti julkaisemaan tiiviissä yhteistyössä mobiilioperaattoreiden kanssa. Järjestelmä helpottaisi operaattoreiden omien sovelluskauppojen pystyttämistä.



Järjestelmää ei ole tarkoitus jättää vain Firefox OS:n ominaisuudeksi, vaan se on ajan myötä tulossa myös Firefoxin Android-versioon. Toinen Mozillan kohderyhmä ovatkin netin sisältöpalvelut, jotka nykyisellään toimivat mainosrahoitteisesti. Mobiililaitteissa mainosrahoitteisuus on kuitenkin hankalampi liiketoimintamalli. Mozillan suunnitelmissa on tarjota käyttäjille mahdollisuus maksaa hyvistä sisällöistä vaivattomasti ja helposti.

Nykyisellään rajapinta on jatkuvan kehityksen kohteena siihen saattaa tulla merkittäviäkin muutoksia. Tulevaisuudessa Mozilla kuitenkin pyrkii tekemään yhteistyötä alan muiden toimijoiden kanssa ja kehittämään yhteistä standardoitua rajapintaa W3C-organisaation kautta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.