Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung käyttää enemmän rahaa markkinointiin kuin tutkimukseen

23
Teemu Laitila

Samsung käyttää enemmän rahaa markkinointiin kuin tutkimukseen
Samsung kuluttaa laitteidensa markkinointiin enemmän rahaa kuin uusien tuotteiden kehittelyyn, kertoo Reuters. Markkinointi on ohittanut tutkimuksen ja tuotekehityksen ensimmäistä kertaa ainakin kolmeen vuoteen.

Reutersin mukaan Samsung markkinoi tuotteitaan viime vuoden aikana noin 8,9 miljardilla eurolla, mikä on noin miljardin verran enemmän kuin mitä tutkimukseen ja tuotekehitykseen panostettiin. Reutersin haastattelemat analyytikot pitävät huolestuttavana sitä, että Samsung jarruttelee uuden innovoimisessa samaan aikaan, kun kilpailu alalla on kovempaa kuin koskaan.

Samsung ei ole ikinä ollut erityisen kuuluisa uusista, koko alaa mullistavista keksinnöistään.

- Samsung tuli jälkijunassa uuden laitekategorian kehityksessä. Apple loi kokonaan uuden laiteluokan tabletillaan. Odotamme vastaavia saavutuksia Samsungilta, Canalysin analyytikko Rachel Lashford kommentoi Reutersille.


Tablettien tulon jälkeen vastaavia mullistuksia ei kuitenkaan ole nähty. Laitevalmistajat, markkinajohtajat Samsung ja Apple mukaan lukien, keskittyvät lähinnä parantelemaan entisiä mallejaan kasvattamalla näytön kokoa, kehittelemällä uusia kuvaustiloja kameraan ja varustamalla laitteet yhä enemmän ytimiä sisältävillä ja nopeammilla prosessoreilla.

Samsungin lippulaivojen kaksi viimeistä julkaisua ovat keskittyneet hehkuttamaan ominaisuuksia, joiden avulla ruutu pysyy päällä niin kauan kuin käyttäjä katsoo sitä tai videon toisto keskeytyy tai jatkuu katseen avulla. Molemmat ominaisuudet tuntuvat enemmänkin insinöörien tekniikkademoilta, kuin aidosti laitteiden hyödyllisyyttä parantavilta innovaatioilta.

Kaikesta huolimatta Samsungin tutkimus ja tuotekehitysbudjetti on huomattavasti isompi kuin Applella ja siihenkin osa-alueeseen panostetaan. Yhtiö on kasvattanut R&D:n parissa työskentelevän henkilöstön määrää alle 20 000 ihmisestä aina 25 000 ihmiseen, Reuters raportoi.

Samsungin seuraava isompi julkaisu on todennäköisesti syksyllä julkaistava isoruutuisen Note-sarjan kolmas malli.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

tataka
tataka

1

no jos samsung tekee innovatiivisen älykellon, vai käykö niin että google tai apple ehtii ensin ja sit myöhästyy kun pitää parannella tuotetta kun ei ollut itse tajunnut että joku tietty ominaisuus onkin hyvä..

Vastaa
Sefriol
Sefriol

4

Huvittavaa kuinka ollaan nyt samassa tilanteessa kuin 2000-luvun alussa. Puhelimet saavat vain pieniä parannuksia ja markkinajohtajat käärivät huimat voitot.
Näin on tapahtunut joka kerta. Saa nähdä million tulee seuraava markkinamullistus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Shamesung (vahvistamaton)

5

Mitkä mahtoivat olla Shamesungin kopiointikustannukset? Ai joo, taitaakin tarkoittaa tuota "tutkimus- ja tuotekehityskustannuksia". Tässä kyllä todistetaan täysin se, että paskaakin voidaan myydä onnistuneesti pelkällä markkinoinnilla. Oiskohan pirulainen ottanut Biolanista mallia?

Mutta niin, yhteenvetona: kyllä kai ne kehityskustannukset pienenee, kun muualta nyysitään ideat. It's as simple as that.

Vastaa
teme565
teme565

7

Lainaus:

Tästä saadaan kyllä taas jo pelkän otsikon perusteella ase "Samsung-vihaajien" arsenaaliin.


No suunta ei ainakaan oikea ole, jos rahat käytetään mielikuvien luomiseen sen sijaan että ne kulutettaisiin jonkin konkreettisen asian luomiseen.

Itse en samppaa vihaa, en kyllä ihailekaan. Ainakin mitä kodin elektroniikkaan tulee, samppa on tusinavalmistaja muiden joukossa. Halvalla noita romppeita saa ja ne laitteet sitten tuurista riippuen kestää takuuajan jälkeenkin tai on kestämättä.

Vastaa
haga1
haga1

9

@8 Näinhän Apple toimii , vedetään maailman parasta markkinointia joka kerta kun avataan suu niin ei tarvitse paljon julisteita liimailla ja kaikki menee täydestä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

11

@8
Tai sitten tunnettu tuote valitaan kaupassa ostopäätöstä tehdessä herkemmin, kuin jokin mistä ei ole ikinä kuultukkaan.

Olisihan se tietysti kuluttajan kannalta parempi vaihtoehto, jos uutta teknologiaa kehittävät ja myyvät firmat panostaisivat suurimman osan resursseistaan kehittämiseen, mutta nämähän tekevät mitä tekevät sen mukaan mistä saa parhaan tuoton sijoitetulle pääomalle.

Vastaa
jartar
jartar

12

@11
Lumikki:n toteamus oli ehkä aika jyrkkä, mutta kyllä siinä totuuden siemen oli. Samsungin tuotteet eivät ole niin hyviä, että ne myisivät pelkällä olemassa olollaan. Jutussa viitattiinkin siihen, että uudistukset menevät sinne "insinööriosastolle". Harvoja siis kiinnostaa. Tärkeimpinä yksityiskohtana uusissa malleissa tuntuu olevan mielikuvat ja tunnettavuus. Ei niinkään itse tuote.

No android maailmassa muista valmistajista erottuminen on vaikeaa. Toisen haasteen tuo yhä halpenevat älypuhelimet ja "kiinan ihmeet". Samsungin tuloksen kannalta nykyinen linja on varmasti hyvä ratkaisu. Meidän kuluttajien kannalta se on kuitenki huono.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

13

Tuo kommettini ei ole kohdistettu pelkästään Samsungiin vaan mihin tahansa tuotteeseen, millä tahansa yrityksellä. Eikä asiaan vaikuta se mitä yritys asialla haluaa, vaan se että kunnon tuotteet eivät sitä mainontaa tarvitse. Se että hukkaako yritys rahojaan silloinkin mainontaan on vain osoitus vanhoista uskomuksista että mainonta olisi hyvä asia. Nykyään mainonta katsotaan lähinnä koiran ulosteen tasolle. Vai väittääkö joku täällä ostavan tuotteita mainoksien takia. On kaksi eri asiaa informoida uusista tuotteista tai mainostaa tuotteita. Informointi ei vaadi mainontaa nykyään tunnetuilta tuotteilta, uutiset ja sosiaallinen kommunikointi pitää siitä huolta.

Meinaatteko että esimerkiksi Afterdawn ei tekisi uutista asiasta jos Samsung, Apple tai Nokia tekee uuden älykännykän. Tai joku kaverinne tai tuttunne ei asiaa Teille sanoisi.

PS: Todellisen arvostelun huomaa siitä että kyseinen henkilö arvostelee yrityksen tuotetta verraten sitä yrityksen aikaisempiin tuotteisiin myös ja perustelee asiat, eikä vain järjestelmällisesti kehu tai hauku kyseisen yrityksen tuotteita.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

14

@13 Olet kyllä oikeassa siinä, että kukaan ei ryntää ostamaan mitään siksi, että mainostauolla käskettiin ostamaan. Mainonta ja sen vaikutukset ovat kuitenkin hieman monimutkaisempia ja näitä vaikutuksia ei välttämättä tule edes tiedostaneeksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
markkinointi (vahvistamaton)

15

On se jännää kuinka joku luulee mainonnan ja markkinoinnin olevan sama asia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
markkinointimainosta (vahvistamaton)

16

Samsung puhelimet (varsinkin Galaxy mallit) menevät kaupaksi vaikka ilman mainostusta,kun taas Nokia Lumia mallit eivät yhtä hyvin edes markkinoinnilla tai mainostamisella!.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

18

Tuolla viittauksella mainos ja koiran paska tarkoitan sitä että nykyään osa ihmisistä pyrkii välttämään mainosten näkemistä ihan samalla tavalla kuin jalankulkuväylillä koiran paskaa. Molemmat on pelkää epämielyttävää saastetta jota pyritään välttämään kaikilla keinoilla.

Joo mainos ei ole sama kuin markkinointi, koska markkinointi on paljon suurempi ja monipuolisempi asia.

Vastaa
perhana
perhana

19

Se mihin Samsung työntää suuria summia rahaa on juuri tämä piilomainonta, eli nykyään esimerkiksi televisiosta ei tule juuri yhtään kilpailuohjelmaa jossa ei taustalla pyörisi jatkuvasti samsungin tuotteet, ja juontajilla kädessä samsungin puhelimet, yleisöpalkintoina samsung, kilpailijoiden kädessä joka käänteessä samsungin tabletti tai puhelin... eikä ne samsungin tuotteet sinne eksy näkyville mitenkään sattumalta, vaan koska samsung niitä markkinoinnin edistämiseksi tähän käyttöön lahjoittaa, ja jopa maksaa suuria summia siitä että niitä että ohjelmissa näytetään jotta saataisiin luotua katsojille mielikuva siitä että on muotia omistaa samsungin kännykkä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

20

@18 Mainontaa vaan valitettavasti on joka puolella, niin mediassa, kuin ulkona kadunvarsilla. Tämän kaiken välttely keinolla millä hyvänsä voi äkkiä alkaa käydä työstä ja se kuluttajan kannalta tärkeämpi asia, eli omien ostopäätösten ja halujen arviointi saattaa jäädä taka-alalle.

Vastaa
jartar
jartar

21

@20
Joo, ei se välttely onnistu mitenkään. Kaverisi on saattanut ostaa kännyn piilomainonnan uhrina. Kaveri sitten esittelee tuotetta (mainostaa sitä) ja jos ostat sen niin mainoksista kaikki on saanut alkunsa. Aika yleistä on, että kaveripiirissä, perheessä jne. on saman firman tuotteita. Tuote ostetaan kun se on riittävän hyvä, tuntuu tarpeelliselta, imagosyistä, siksi kun se on muillakin jne.

Kun tuote saadaan mahdollisimman moneen käteen markkinoinnin kautta niin kuluttajat lisäävät myyntiä omalla "mainostamisellaan". Se on kuitenkin aika pieni osa kuluttajista joka lähtee oikeasti tutkimaan onko jotain parempaa/vastaavaa mahdollista saada halvemmalle ja moni ei yksinkertaisesti halua erottua valtavirrasta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

@13
Onko sulla antaa esimerkkejä suosituista tuotteista joita *ei* markkinoida? Siis niistä "kunnon tuotteista".

Ihan varmasti Afterdawn, Verge ja kaverit tekevät miltei jokaisesta suurin firman kännykästä jutun, etenkin jos heille sellainen lähetetään (sovitaan, että se ei ole markkinointia). Mutta valitettava tosiasia on se, että suurin osa kuluttajista ei tällaista mediaa lue. Heidänkin rahansa on oikeaa, ja ostopäätöksiin kannattaa yrittää vaikuttaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja