Isoruutuiset puhelimet edelleen pieni vähemmistö

3
Teemu Laitila

Isoruutuiset puhelimet edelleen pieni vähemmistö
Yli viiden tuuman näytöllä varustetut puhelimet ovat edelleen selkeä vähemmistö, paljastaa mobiilisovellusten analyysipalveluja tarjoava Flurry. Yhtiön seuraamista laitteista vain kaksi prosenttia oli varustettu 5.0 - 6,9 tuuman ruuduilla, mikä käsittää esimerkiksi Samsungin Note-sarjan tyyppiset laitteet.

Flurry tarjoaa sovelluskehittäjille analyysipalveluita sovellusten käyttäjätilastojen luomiseksi. Yhtiö kertoo palvelunsa havaitsevan jopa miljardi älypuhelinta ja tablettia kuukaudessa. Viimeisen 30 päivänä aikana tilastoja kerättiin yli 2000 eri laitemallista. Nyt julkaistuun tilastoon valittiin mukaan 200 yleisintä laitetta, jotka kattavat 80 prosenttia kaikista mitatuista laitteista.

Tilastot paljastavat, että ehdottomasti suurin osa mitatuista laitteista sisältää 3,5 - 4,9 tuuman ruudun. Niiden osuus kaikista laitteista on 69 prosenttia. Se ei ole varsinainen yllätys, sillä vaihteluvälille mahtuvat niin Applen iPhone-mallit kuin Samsungin kaikki Galaxy S -mallitkin. Paljon huomiota saaneiden "puhlettien" (5,0 - 6,9 tuumaa) joukko kattaa sen sijaan vain kaksi prosenttia kaikista laitteista. Joukkoon kuuluvat esimerkiksi Samsungin Note-sarjan puhelimet sekä useiden Android-valmistajien tuoreet jättiluurit.



Flurryn tilasto vaikuttaisi paljastavan, että jättiluurit saavat todellista suosiotaan suuremman painoarvon tekniikkauutisoinnissa. Sen perusteella myöskään Nokian menestyksen ei pitäisi olla kiinni yli viiden tuuman Lumia-puhelimen julkaisusta, sillä pääasialliset markkinat ovat edelleen alle viiden tuuman luureissa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Malboro
Malboro

1

Taitaa olla isommat puhelimet sen verran harvinaisia vielä, mikä myös selittää niiden vähemmistön. Itselle todellakin olisi käyttöä ~6" puhelimelle. 7" kun alkaa menemään jo liian isoksi omalla kohdalla. Ja taas sitten 5,5" on liian pieni tai liian suuri. Ehkä tämä myös yksi syy.

Mielestäni oikea koko puhelimeksi on jossain siellä 5-5,4" välissä. Sitten taas "puhletti" siellä jossain 6":ssa.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

2

Kuten yllä jo sanottiin. Isompi ruutuiset ovat paljon harvisempia, koska niiden tarjontakin on suppeampaa. Itse odottelen edelleen sopivaa laitetta tuossa 5-6" kokoluokassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

3

Jotenkin näen ristiriidan tässä, että kaikenlaista "välimallia" ja puhlettia tungetaan markkinoille joka rakoon, mutta silti ei yksikään valmistaja halua tehdä fyysisellä qwertyllä olevaa luuria, koska "niille ei riitä tarpeeksi kysyntää". Puhleteille sun muille välimalleillekko riittää? Esimerkiksi Samsungilla on varmasti jo kaikki aakkoset käytössä Galaxy tuotenimen perässä eri malleina. Ei kuulosta uskottavalta, että kaikille lähes samanlaisille variaatioille riittää ostajia, mutta yhdelle erilaiselle mallille ei. Nyt valmistajat kertovat kuluttajalle mitä kuluttaja haluaa, eikä toisinpäin kuten sen pitäisi olla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.