Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sisäpiirilähde: Google havittelee WhatsAppista potkua pikaviestintäänsä

14
Teemu Laitila

Sisäpiirilähde: Google havittelee WhatsAppista potkua pikaviestintäänsä
Tuoreen markkinahuhun mukaan Google neuvottelisi WhatsAppin kanssa yrityskaupoista. DigitalTrends-sivustolle puhunut sisäpiirilähde paljastaa, että neuvoteltu kauppasumma liikkuisi miljardin dollarin tietämillä.

WhatsApp on tällä hetkellä yksi maailman suosituimpia tekstiviestin korvikkeita älypuhelimille. Se on kiikkunut jatkuvasti kaikkien sovelluskauppojen latauslistojen kärkisijoilla ja sen suosio on tehnyt jopa lovea mobiilioperaattoreiden liikevaihtoon vähentyneiden tekstiviestien muodossa. Täyden palvelun taloksi pyrkivällä Googlella ei sen sijaan ole tällä hetkellä tarjota kunnollista ja modernia pikaviestintä.

Googlen on aiemmin huhuttu kehittelevän uutta, yhtiön nykyiset viestintäpalvelut yhdistävää Babble tai Babel nimistä sovellusta, johon WhatsAppin ostaminen loisi tukevan kivijalan ja toisi mukanaan valmiin käyttäjäpohjan.


WhatsAppin nykyisten käyttäjien kannalta kauppa voisi olla hyödyllinen. Tällä hetkellä WhatsApp toimii vain puhelimissa, mutta Googlen omistukseen siirtyessä integrointi myös muille alustoille olisi todennäköinen.

DigitalTrends arvioi, että valmiin käyttäjäkunnan lisäksi Googlea kiinnostaa WhatsAppissa sen toimivaksi todettu rahoitusmalli. WhatsApp on virallisesti maksullinen sovellus, jonka käyttäminen maksaa noin euron vuodessa. Vuosimaksun ansiosta sovellus ei esimerkiksi näytä käyttäjälle mainoksia. WhatsApp on myös solminut yhteistyösopimuksia operaattoreiden kanssa , huolimatta siitä, että se myös kilpailee niiden kanssa käyttäjistä.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
Doh! (vahvistamaton)

1

Toivotaan että google ei osta whatsappia! Nylylään sopvellus on saatavilla jopa Nokian Ashoille, kuten myös windows Phonellekin. En tahtoisi että tämä muuttuu, nyt kun myös sellaiset ystävät voivat tuota käyttää, joilla ei älypuhelinta ole. Google taas lähes varmasti tappaisi älypuhelinpuolelta tuen Windows Phonelle (samalla voisi mennä nuo "ei älypuhelin" versiot)..

En myöskään tahtoisi mainoksia sovellukseen. Mielummin maksan vajaan euron vuodesta ilman mainoksia...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

2

Ja Google pääsisi valvomaan mitä ihmiset puhuvat. Googlelle syntyy täydellinen koneisto profiloida ihmisiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Poogle (vahvistamaton)

5

Soon Google owns ya'll, bitches. Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin - watch out for Google.

Vastaa
tataka
tataka

6

google talkissa siis ainakaan android versiossa ei mun mielestä ole näkynyt mainoksia..

sitä ei ole kylläkään pahemmin käyttänyt kun whatsappissa paljon enemmän ominaisuuksia. ja enemmistö tutuistani käyttää whatsappia, joten...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dOH! (vahvistamaton)

8

Niin, omista tutuistanikin enemmistö käyttää whatsappia, kun toimii Ashoissakin, kuten todettua. kaikki eivät tarvitse/halua älypuhelinta... Pahaa pelkään, että tästä tulee jatkossa iOS & Android Only sovellus, mainoksilla höystettynä toki. Siinä kohtaa allekirjoittanut siirtyy toisen palvelun käyttöön, aika moni tuttukin putuoaa käyttäjälistalta tuossakohtaa, jos siirtymä iOS & Android Only sovellukseksi tapahtuu, eikä tuo ole mikään periaatteellinen käytön lopetus heidän tapauksessaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
munahuora (vahvistamaton)

9

Eihän tuossa olisi mitään järkeä tiputtaa olemassa olevia käyttäjiä tuettujen laitteiden listalta joista tässä kaupassa maksettaisiin rahaa....Kyllä Googlelle!

Vastaa
kirkanen
kirkanen

10

Onneksi on muitakin vaihtoehtoja... WhatsApp on loistava ohjelma viestien lähettämiseen, mutta hyvä vaihtoehto on Viber, jolla pystyy lisäksi soittamaan VOIP -puheluja. Puheluissa on hieman viivettä riippuen laajakaistayhteyksien viiveestä. Viber ei täysin korvaa WhatsApp -sovellusta, joka on parempi viestittelyyn, mutta myös Viberilla saa lähetettyä hyvin viestejäkin. Viber on täysin maksuton eikä siinä tule mainoksia. Hieman huonona puolena voisi mainita se, että normaalin puhelun tullessa Viber siirtää sen hetkisen puhelun odotustilaan ja puhelun loputtua palaa takaisin Viber puheluun. Suosittelen kokeilemaan vaihtoehtona tai WhatsAppin rinnalle.

Vastaa
tataka
tataka

11

kik mesenger on myös vaihtoehto, mutta siitä puuttuu joitakin ominaisuuksia, mutta siinä näkee kun toinen on lukenut viestin.

viber on musta ihan surkea, skype on paljon parempi ei ongelmia, toisin kuin viberissä puheessa viivettä ja vaatii 3g ja viesteissä viivettä...

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

12

Tämä ei olisi kyllä lainkaan hyvä juttu.. Whatsappia käytän päivittäin paljon, ja se on erittäin näppärä softa. Toki muitakin on mutta ystäväpiirissäni kaikki ovat keskittyneet käytännössä vain tähän (ja skype monella).

Hyvin todennäköistä olisi tosiaan kuten joissain paikoissa on epäilty että Google tuo mainokset ja muuttaa softan ilmaiseksi. Toki se joillekin varmaan kivempi mutta mieluusti maksan sen euron vuoteen palvelusta joka säästää minulta varmaan parikymppiä kuussa. Ja jostain kumman syystä en ole ikinä joutunut vielä kyllä edes maksamaan Whatsappin käytöstä vaikka sitä nyt 4(?) vuotta olen käyttänytkin..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ddoohh (vahvistamaton)

13

@9
Windows Phone tuen pudottamisessa olisi ainkin se sama järki, kuin ylipäätään googlen ristiretkessö ko käyttöjärjestelmää vastaan. Vaikka sen markkinaosuus on pienen pieni, on se taloudellisen taustapotentiaalinsa johdosta ehkäpä se varteenotettavin "kolmas ekosysteemi", jota google ei halua tukea. On osoittanut sen jo monella tavalla..

Vastaa
Taeco
Taeco

14

@9 ja toisin kuin Whatsapp, Google tavoittelee maksimaalisia voittoja, eli voivat katsoa kannattavammaksi lopettaa ohjelman jatkokehitys vähemmän suosituille ja vanhoille alustoille. Vielä pari viikkoa sitten tuli uusi päivitys sen symbian-versioon - tulisiko Googlelta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja