Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung saa kilpailijan viiden tuuman OLED-näyttöihin

2
Matti Vähäkainu

Samsung saa kilpailijan viiden tuuman OLED-näyttöihin
Samsungilla on ollut erityisen vahva asema älypuhelimissa käytetyissä OLED-näytöissä, josta johtuen korkearesoluutioisia OLED-näyttöjä nähdään vain aniharvoissa puhelinmalleissa.

Samsung on kuitenkin saamassa pian kirittäjän viisituumaisten, OLED-tekniikalla toteutettujen Full HD -näyttöjen kilpaan. Taiwanilainen AUO eli AU Optronics on kertonut tuovansa kilpailukykyisen ja korkearesoluutioisen näytön yli viiden tuuman kategoriaan.

Aina 5,7 tuumaan asti skaalautuva näyttö tarjoaa yhtiön tiedotteen mukaan vähäistä virrankulutusta, nopeat vasteajat, laajan katselukulman (Advanced Hyper-Viewing Angle) sekä korkean kontrastin ja kirkkauden. AUO esittelee lisäksi 55- ja 65-tuumaiset UHD-televisiot ja 10,1 tuumaisen näyttöpaneelin tableteille.

Korkearesoluutioiset OLED-näytöt ovat olleet kortilla, joten kilpailu on tervetullutta. Samsungin valmistamat näytöt ovat odotetusti löytyneet yleensä valmistajan omista, korkean hintaluokan puhelinmalleista.AUO esitteli viime vuoden loppupuolella vain yhden millimetrin reunuksilla varustettua 720p-näyttöä. Jo silloin yhtiö kertoi kehittelevänsä korkearesoluutioisia näyttöjä ja laajat katselukulmat mahdollistavaa AHVA-tekniikkaa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

himpo
himpo

1

Onko kukaan nähnyt näitä AUO:n tuotteita mitä ovat vuosien varrella julkaisseet?

Muistan tämän uutisen täältä: AUO:lta kuvakulmasta riippumaton autostereoskooppinen 3D-paneeli.

Massatuotanto piti alkaa jo vuonna 2011, mutta en löydä niitä kyllä myynnistä mistään, eli kannattaa ottaa varauksin nämä AUO uutiset.

Vastaa
Meizuman
Meizuman

2

Benq-Siemens S88 luurissa oli OLED vuonna 2006. Kontrasti oli uskomaton, mutta auringonpaisteessa näyttö "värisi" omituisesti ja oli hankala lukea. Näytössä oli pahaa kiinnipalamisvikaa tai ehkä pikemminkin voisi puhua haamukuvasta, esim valkoisella oleva kellonaika jäi näkyviin kun ruudun väri muuttui tummaksi. Katselukulmat olivat loistavat.

Ruudun takaa löytyi myös muistaakseni kontrastin säätö pienellä smd potikalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.