Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google panostaa Play-kaupan laatuun, ennätysmäärä sovelluksia poistettu

5
Teemu Laitila

Google panostaa Play-kaupan laatuun, ennätysmäärä sovelluksia poistettu
Googlen Android-sovelluksia myyvästä Play-kaupasta hävisi helmikuun aikana yli 60 000 sovellusta, kertoo TechCrunch perustuen sivuston lähteiltään saamiin tietoihin. Vaikka osa sovelluksista on niiden kehittäjien itse poistamia, myös Google osallistui siivoukseen.

Erityisen paljon sovelluksia katosi esimerkiksi soittoäänten kategoriasta, jossa määrällä pyritään usein korvaamaan laatua.
Sovelluskauppoja vertaillaan usein parempien mittareiden puutteessa niiden sisältämien sovellusten määrän perusteella. Kuten TechCrunch huomauttaa, Googlen 700 000 ja Applen 800 000 sovelluksen tarjonnassa ei ole loppukäyttäjän kannalta suurta eroa. Tietyn rajan jälkeen laatu on määrää tärkeämpää. Googlen ja Applen sovelluskaupat ovat alan isoimmat, mutta molemmilla on oma lähestymistapansa kaupan hallintaan. Apple tarkistaa kaikki sovellukset etukäteen, kun taas Google hyväksyy kaikki sovellukset, mutta poistaa ne jälkikäteen, jos käyttöehtoja rikotaan.

Lähestymistapa näkyykin Googlen Play-kaupassa, jossa 700 000 sovelluksen joukkoon mahtuu paljon turhaa tauhkaa. Vaikka Google ei suostunut kommentoimaan helmikuun siivousennätystään, yhtiö vaikuttaisi olevan kasvattamassa panostustaan kauppansa sisällön laatuun.

Sisällön lisäksi myös Play-kaupan käyttöliittymä on saamassa kasvojenkohotuksen. Uudistettu Play-kauppa saapuu käyttäjille päivityksenä vaiheittain seuraavien viikkojen kuluessa.

Kommentit (5)

Lumikki
Lumikki

1

Applen suhtautuminen kauppaansa on se oikea. Googlen suhtautuminen sallii haitallisten ohjelmien erittäin helpon leviämisen. Koska tarkistus tapahtuu jälkikäteen, kun mahdollinen vahinko on jo sattunut.

Vastaa
MrC00L
MrC00L

3

@2 kaupasta hävisi helmikuun aikana yli 60 00 sovellusta kannattais varmaan 2 kertaa lukasta ennenku kommentoit.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Applen suhtautuminen kauppaansa on se oikea. Googlen suhtautuminen sallii haitallisten ohjelmien erittäin helpon leviämisen. Koska tarkistus tapahtuu jälkikäteen, kun mahdollinen vahinko on jo sattunut.


Applen ja Googlen tilannetta on huono verrata keskenään. iOS:n rajoitusten takia mitään todellista haittaohjelmaa ei saa iOS:lle edes tehtyä (pahimmillaan sovellus voisi kopioida osoitekirjan nimet ja kuvia), ja Applen tarkistukset koskevat lähinnä noita käyttösääntöjä ja sovelluksien vakautta. Käyttösääntöjen osaltakin yrityksen käytännöt vaihtuvat miten sattuvat.
http://appleinsider.com/articles/13/04/...wn-on-app-store

Androidin kohdalla tuosta manuaalisesta tarkituksesta ei ole juuri mitään hyötyä haittaohjelmien kohdalla, koska sen haittakoodin voi aktivoida jälkikäteen (ts. haittakoodi aktivoituu vasta sitten, kun sovellus on hyväksytty), koska Androidin kanssa sovellukset saavat itse generoida koodia lennosta (iOS:llä näin ei voi tehdä).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja