Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin markkinointijyrä käynnistyi: tässä ensimmäiset Galaxy S4 -mainokset

25
Teemu Laitila

Samsungin markkinointijyrä käynnistyi: tässä ensimmäiset Galaxy S4 -mainokset
Samsungin tuorein lippulaiva Galaxy S4 saapuu myyntiin joskus tämän kuun aikana ja nyt yhtiö on polkaissut käyntiin mainoskampanjan, jolla on tarkoitus takoa puhelimen kuva pysyvästi kansan kollektiivisille verkkokalvoille.

Kampanja on aloitettu yhteensä neljälle eri mainosspotilla, joista kolme on omistettu erityisesti puhelimen uusille ominaisuuksille ja kolmas yleisemmin laitteen esittelyyn. Lyhyemmissä 30 sekunnin pätkissä esitellään Sound Shot, Group Play sekä S Translator kun puhelimen esittelylle on varattu aikaa minuutti.

Samsungin markkinointibudjetti oli vastikään uutisen aiheena kun paljastui, että yhtiö käyttää markkinointiin rahaa jopa miljardin enemmän vuosittain kuin uusien tuotteiden kehittelyyn. Markkinointipanostuksista on ollut kuitenkin hyötyä, sillä Samsungin tähänastiset Galaxy S -mallit ovat joka vuosi ylittäneet edellisen mallin myyntiennätykset. Yhtiön tavoitteena lienee jatkaa hyvin alkanutta putkea tuoreimmalla Galaxy S4 -puhelimellaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (25)

Mauriland
Mauriland

1

Hiukka repesin tolle kakkos videolle. Jokainen pihisee ensin kauheesti kun ei noilla pietsokajarailla basso toistu ja sitten kun on kasa luureja niin jumputtaa kuin iso subbari :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
januri @ (vahvistamaton)

2

Hyvin tehdyt videot ja mainostus,ei ol "yliampuvaa" niin kuin Nokialla on tapana... :-D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SamppaS3 @ (vahvistamaton)

4

Markkinointipanostuksista on ollut kuitenkin hyötyä, sillä Samsungin tähänastiset Galaxy S -mallit ovat joka vuosi ylittäneet edellisen mallin myyntiennätykset. Yhtiön tavoitteena lienee jatkaa hyvin alkanutta putkea tuoreimmalla Galaxy S4 -puhelimellaan.

Hyvät ja toimivat tuotteet menevät myös kaupaksi,niin kuin kaikki Samsung Galaxy S mallit ovat nämä asiat täyttäneet!. ;)

Vastaa
Lumikki
Lumikki

5

Miten markkinointipanos liittyy myyntiennätykseen?

Miksi oletetaan että hyvä myynti tapahtuu markkinoinnin takia eikä siksi että olisi vain hyvä tuote.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>Miksi oletetaan että hyvä myynti tahtuu markkinoinnin takia eikä
>siksi että olisi vain hyvä tuote.

Markkinointia on tutkittu paljon, eli ei pelkkiä oletuksia. Markkinointi , varsinkin epäonnistunut markkinointi ei tietenkään takaa myyntimenestystä.

Samsungilla on ollut tehokkaita markkinointi/myynninedistämistoimia. Ilman niitä myyntimäärät olisivat jotain muuta.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

7

En ole koskaan nähnyt yhtään Samsungin mainosta, mukaan lukien tämän uutisen. Silti omistan Samsungin tuotteen.

Onko mahdollista että markkinointi tutkimukset perustuu vanhoihin asioihin. Nykyajan yhteiskunnan kuluttajien mainoksiin liittyvä käyttäytyminen on muuttunut vuosien saatossa. Joskus 20-vuotta sitten mainoksella oli merkitystä ja ne kiinnostivat ihmisiä, nykyään ne on verrattavissa saasteeseen.

Silti yritys maailmassa vallitsee vielä vanhat tottumukset, luulot ja tavat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

7@
> En ole koskaan nähnyt yhtään Samsungin mainosta, mukaan lukien
> tämän uutisen. Silti omistan Samsungin tuotteen.

Ei ehkä kovin edustava otanta. Samsugn markkinoi niin leveällä rintamalla että se tavoittaa isoja massoja.

>mainoksella oli merkitystä ja ne kiinnostivat ihmisiä, nykyään ne
>on verrattavissa saasteeseen.

Markkinointi on kehittynyt. ja paljon markkinointia joita kohde ei tiedosta.

Jopa Suomessa on vaikea välttää Samsungin markkinointia, siihen törmää vielä siinäkin vaiheessa kun kävelee liikkeeseen luuria ostamaan. Vaikka et haluasi Samsungia, niin sitä silti monesti tarjotaan.

Jos netistä tilaa niin vaikea sitä sokkona tehdä ja jostain on täytynyt se tuotekoodi kaivaa.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

9

Miten Lumikki on voinut välttyä näkemästä Samsungin mainoksia? Turussa oli vähän aikaa takaperin kaikki tienvarret ja bussipysäkit täynnä näitä "Life companion" mainostauluja.

Tällaisten mainosten tarkoituksena on lisätä tuotteen/brändin tunnettuuta, sillä mitä tutummalta jokin tuote tuntuu ostopäätöstä tehdessä, sitä turvallisemmalta sen valitseminen vaikuttaa.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

10

Ei kai tuo mainoksien väistely mitenkään outoa asia ole. Jos jossain näkyy mainos, niin katse ohittaa sen automaattisesti samalla tavalla kuin jossain näkyy puu tai ihminen kävelee automaatisesti ilman keskittymistä asiaan. Siis en lue tai katso yhtään mainosta missään. Jotta mainos herättäisi ihmisessä mielipiteitä, niin niihin pitää osoittaa kiinnostusta. Minulle ne on häiritsevää paskaa, samallalailla kuin tupakan tupit ja koiran paska maassa.

Eikä ongelma katoa sillä että yritys kuvittelee että olen harvinainen poikeus jota ei tarvitse huomioida. Sitä mukaan kuin mainos saatteen määrä kasvaa niin sitä nopeammin ihmiset kyllästyy niihin. Ensin kiinnostava, sitten tylsä, myöhemmin häiriö. Miksi katsoa ja kuluttaa omaa aikaa propagandaan, joka on puhdasta hyödytöntä paskaa.

Vastaa
IceMC
IceMC

11

Ja oot näköjään huomannut ne tupakan tumpit ja koiran paskankin. Se, ettet "ajattele asiaa sen enempää" ei tarkota, etteikö mainos olisi suhun jo "toiminut". Paras mainos on sellanen, joka joko jää päähän pyörimään, tai menee suoraan alitajuntaan. Netissäkään ei mihinkään pääse mainoksia piiloon. Se ettei lue joka sanaa joka mainoksesta, ei tarkota ettetkö ois mainosta tiedostanut. Tiedostaminen riittää.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

12

Se että tiedostaa jonkin olemassa olon ei tarkoita että on lukenut tai nähnyt sen paremmin sitä "sisältöä". Naurettavaa kuvitella että kaikki olisi jotain heikkoja manipuloitavissa olevia ihmisiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
brändi (vahvistamaton)

13

En tiedä mitään naurettavampaa kuin kuvitella olevansa ylivertainen muihin nähden.
"Mainokset eivät tehoa minuun, ostan vain laatu brändien tuotteita". Markkinointi on selvästi tehonnut myönsit sen tai et. Mainoksen tarkoitus ei todellakaan ole saada ihmistä kävelemään suoraan kauppaan ja ostaa mainsotettu tuote.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

14

@12

Et ole nähnyt yhtään Samsungin mainosta mutta tiedostat niiden olemassa olon. Mitä jos niitä ei olekaan olemassa? Sinua onkin manipuloitu uskomaan että niitä on olemassa?

Aikamoista kärjistystä ja jalustalle nostamista tässä. Varmasti on olemassa mainoksia jotka kokisit mieluisaksi/kiinnostavaksi. Riippuen toki jos mikään ei kiinnosta ja maailma on perseestä ja epäreilu niin unohdetaan sitten nämä jutut.

Vastaa
Labratoria
Labratoria

15

"..kolme on omistettu erityisesti puhelimen uusille ominaisuuksille ja kolmas yleisemmin laitteen esittelyyn."

kolmas.. neljäs? :)

Vastaa
perhana
perhana

18

@17
Eli siis olet samaa mieltä @6 kommentin kanssa siitä että samsungin puhelimet myy juuri tehokkaan markkinoinnin ansiosta, eikä siksi että en olisivat hyviä tuotteita.
Minäkin olen samaa mieltä.

Vastaa
Taeco
Taeco

20

Aika turha väittää, ettei Samsungin markkinointi olisi toiminut. Onhan siitä ollut paljon puhetta, ettei HTC:t ole mennyt hyvin kaupaksi, koska heillä ei ole ollut varaa mainostaa tuotteitaan yhtä paljon. Laatueroa niillä kahdella tuskin on juurikaan ja jos väität muuta, niin olet joko markkinoinnin tai mielikuvien uhri. Se, että HTC puhelin hajosi joskus edellisellä vuosikymmenellä, ei tee uudesta HTC:sta huonoa; samalla lailla kuin S4 ei ole huono, vaikka Samsungin puhelimilla ei mennyt hyvin 10v sitten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

24

According to an Asymco report from November, Samsung is spending somewhere in the region of $12 billion on advertising, commissions and sales promotions to market its Galaxy range of smartphones and tablets. Based on Fortune's observations, that's more than Coca-Cola, Microsoft, Dell, HP and Apple each spend.

http://www.engadget.com/2013/03/15/sams...rketing-battle/

Samsungit ovat varmaan ihan hyviä laitteita, mutta markkinaosuus on aika pitkälti ostettu. Ja kun se toimii niin onhan se tietysti fiksua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja