Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin Chrome-selain saamassa koko ruudun tilan

2
Teemu Laitila

Androidin Chrome-selain saamassa koko ruudun tilan
Google Chrome for Android -selaimen beta-versio julkistettiin tänään. Tuorein beta-versio 27 ja mukana on muutamia mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Ensiksikin Google on tuonut selaimeen esimerkiksi iOS-laitteista tutun ominaisuuden, joka piilottaa selaimen osoitepalkin kun sivua vieritetään alaspäin. Uudistuksesta on hyötyä erityisesti ahtaille puhelimen ruuduilla. Lisäksi muutoksia on tapahtunut hakutoiminnossa, joka pitää esillä hakusanan omassa laatikossaan sen sijaan, että hakutermi näkyisi Googlen hakuokoneen tekstikentässä.

Tablet-versioon on tulossa mahdollisuus tarkastella sivuhistoriaa painamalla pitkään selaimen takaisin-nappulaa.

Google on myös muuttanut jo edellisessä beta-versiossa esiteltyä datanpakkausominaisuuta helpommin käytettäväksi. Aiemmin ominaisuus löytyi vain chrome://flags valikon kautta, mutta nyt pakkauksen saa päälle Bandwith Management -valikosta. Datan pakkaus toimii samalla tavoin kuin Operan vastaava toiminto eli nettisivu ladataan Googlen palvelimelle, jossa se pakataan ja vasta sen jälkeen toimitetaan puhelimelle.


Koska kyseessä on beta-versio, sitä ei ole suoraan tarjolla Play-kaupassa. Sen voi kuitenkin halutessaan ladata suoralla linkillä esimerkiksi tästä. Beta-leima tarkoittaa myös sitä, että ongelmiakin esiintyy vielä. Esimerkiksi tekstinsyötössä saattaa ilmetä lagia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

himpo
himpo

1

Laitoin Operan omaan symbianiini ja kun luen dawn.fi niin jos tulee uusi uutinen ei Seuraava-nappi enää toimi ja päävalikosta aukeaa joku toinen uutinen vaikka klikkasin toista, johtuneekohan Turbosta? Refresh korjaa tilanteen kunnes taas tulee uusi uutinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja