Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä on Androidin verkkoselainten TOP5

21
Sami Koivunen

Tässä on Androidin verkkoselainten TOP5
Androidin selainmarkkinoilla menestyvät pääosin samat nimet kuin tietokoneselailuissakin. Kilpailu on kuitenkin selvästi tasaisempaa ja erot pieniä. Alla on lyhyesti kuvailtu suosituimpia ja käytetyimpiä Android-selaimia.

1. Opera

Operalla on ollut vakaa asema Android-selainmarkkinoilla jo useamman vuoden ja käyttöliittymä on yksi siisteimmistä. Käyttöliittymän elementeistä on tehty isoja ja helposti painettavia.

Operalta löytyy useampia eri selaimia kaikille suosituimmille alustoille. Androidille tarjolla on kaksi vaihtoehtoa -- Opera Mobile ja Opera Mini.

Opera Mini on markkinoiden nopeimpia selaimia ja Operan pitkä historia mobiiliselailussa on tuonut vakautta.

Lataa Opera Google Play -kaupasta

Hinta: IlmainenLatauskerrat: 10-50 miljoonaa

Tähdet: 4,5/5
2. Dolphin

Dolphinin vahvuudet ovat vähäisessä muistinkulutuksessa ja käyttäjäystävällisyydessä. Selain mahdollistaa koko näytön hyödyntämisen ja erikoisimpien eleiden käyttämistä selailun nopeuttamiseen. Dolphin osaa myös poistaa selaushistorian selainta sammuttaessa.

Dolphinin Sonar-ominaisuuden avulla selainta on mahdollista ohjata puheella ja Dolphinin One-tap Sharella onnistuu esimerkiksi web-sivujen jakaminen Facebookissa ja Twitterissä parilla painalluksella. User Agentin avulla työpöytä- ja mobiilinäkymän vaihto onnistuu helposti.

Lataa Dolphin Google Play -kaupasta

Hinta: Ilmainen

Latauskerrat: 10-50 miljoonaa

Tähdet: 4/5
3. Chrome

Googlen valmistaman Chromen pystyy synkkaamaan muiden laitteiden kanssa siten, että selailua voi jatkaa samasta kohtaa käyttipä sitten älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta.

Chromen käyttökokemus muistuttaa paljolti tietokoneella käytettävän Chromen vastaavaa ja selain on Android-laitteilla ainoastaan vuoden vanha.

Huonona puolena Chrome kuluttaa muihin selaimiin verrattuna paljon muistia.

Lataa Chrome Google Play -kaupasta

Hinta: Ilmainen

Latauskerrat: 50-100 miljoonaa

Tähdet: 3,5/5


4. Firefox


Myös Firefoxin pystyy synkkaamaan yhteen esimerkiksi tietokoneen kanssa. Lisäksi Firefoxin vahvuuksia on laaja lisäosavalikoima, joilla selainta pystyy muokkaamaan mieleisekseen. Muuten Firefox muistuttaa ominaisuuksiltaan läheisesti PC-sisarustaan.

Firefox on tehokas, mutta muistia syövä selain, joka päivittyy usein ja lisäosien määrä on jatkuvassa kasvussa. Chromen lisäksi Firefoxilla on paljon mahdollisuuksia yhdistää toiminnallisuutta eri laitteiden välillä.

Lataa Firefox Google Play -kaupasta

Hinta: Ilmainen

Latauskerrat: 10-50 miljoonaa

Tähdet: 3/55. Maxthon

Kiinasta ponnistava Maxthon on yksi mobiiliselainten suosikeista. Vähemmän tunnettu selain käyttää moottorinaan tunnetummista selaimista tuttua WebKitiä.

Maxthon pärjää hyvin nopeudellaan ja käyttöliittymä on selkeä. Selain mahdollistaa kuvankaappaukset ja tarjoaa sekä RSS-lukijan että tiedostonhallinnan lisäosina. Myös yksityiseen selaukseen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen on panostettu.

Lataa Maxthon Google Play -kaupasta

Hinta: Ilmainen

Latauskerrat: 1-5 miljoonaa

Tähdet: 3/5


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

UbuUkko
UbuUkko

1

Opera on uskomattoman hyvä selain joka alustalla. Mobiilipuolella "Turbo" eli datan pakkaaminen hyvä asia ja tuo säästöä datamäärään perustuvassa laskutuksessa.

Vastaa
emulisti
emulisti

4

Itsekin olen tuota vakio selainta käyttänyt ja testaillut tuota operan uutta webkit pohjaista selainta ja se kyllä vaikuttaisi kaikkein parhaimmalta mobiiliselaimelta jahka saavat lastentaudit pois. Innolla odotan sen tietokone versioo kanssa.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

5

firefoxilla mennään, tabletilla täydellinen ja nopea, kännykässä vähän tahmaa mutta minkäs teet kun syncci on niin mukava ominaisuus.. chrome vielä hitaampi kuin firefox eikä flashi tukea..

Vastaa
Datanen
Datanen

6

Flash tuki on jo muutenkin häviämässä Androidista. Itseasiassa Adobe lopettaa sen kehittämisen pikkuhiljaa Androidille.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

7

sehän on jo lopettanut mutta kyllä vielä atm hyvin toimii jb:ssä vaikka tukea ei ko. käyttikselle enään olekkaan..

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

8

No aiankin Opera Ministä olen "hieman" eri mieltä. Käytän sitä surffailuun noin 3-5h päivässä ja siinä on muutamia isoja vikoja. Esim jos yritän avata joitan linkkejä uuteen välilehteen niin se ei monesti tahdo onnistua. Lisäksi linkkien avaus päivittää vain nykyisen sivun, eikä mene linkin osoitteeseen. Eli joku päivä en voi käydä jollain sivulla vain, koska se ei tee muuta kuin päivittää nykyisen sivun. Kaatuu usein jne. Käytän sitä vain siksi, että se vie vähän tilaa ja on ainoa selain joka ei lagaa aivan törkesti puhelimessani.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

9

Ai niin, yksi vika vielä unohtui. Nimittäin jos joku sivu kysyy, että "Käytät ilmeisesti mobiiliselainta. Haluatko siirtyä mobiilisivuillemme?", niin vastaan aina "peruuta" -koska vihaan mobiilisivuja- niin opera jumittuu siihen ja näin ollen en voi käydä koko sivuilla. Opera Mini oli hyvä selain ja on pikaisesti tarkasteltuna vieläkin sitä, mutta tälläinen himokäyttäjä kuten minä niin antaisin sille korkeintaan 2/5 tähteä johtuen edellämainituista bugeista.

Vastaa
juppe22
juppe22

10

Chrome Beta on tainnut unohtua kokonaan tästä vertailusta. Omasta mielestäni Chrome Beta on ehdottamasti paras ja nopein selain Androidille, etenkin viimeisimmät päivitykset on tuonut siihen vielä nipun uusia hienoja ominaisuuksia.

Outoa sinänsä, että stable Chromea on tässä vertailussa kritisoitu muistin käytöstä, tämä kuulostaa enemmänkin Windows maailman jutuilta, että ohjelma on "hyvä", jos se käyttää mahdollisimman vähän muistia. En ihan ymmärrä, että mihin sitä muistia on tarkoitus säästää?

Esimerkiksi omissa laittaissani, Nexus 4 ja Nexus 7, ei ole kertaakaan kyllä ollut mitään ongelmia muistin käytön kanssa, vaikka tabeja on chromessa auki aina useita kymmeniä. Nopeus on kuitenkin ihan omaa luokkaansa...

Vastaa
Elucca
Elucca

11

Opera Mini sopii mainiosta hitaille nettiyhteyksille. Itselläni on 4e/kk maksava DNA:n 1MB yhteys kännykässä. Näinkin hitaalla yhteydellä voi surffailla Opera Minillä nopeasti.

Normaalin surffailuun käytän aina Opera miniä ja sitten hieman vaativimpiin sivuihin puhelimen omaa.

Opera on edelleen paras.

Vastaa
kane_k
kane_k

12

firefoxi on omassa galaxytab2:ssa toiminut jokseenkin kehnosti. jotkut ei-mobiiliisivut jumittaa selaimen toisinaan hetkeksi ja joskus selain saattaa mennä "lukkoon" niin että rullaamaan pystyy mutta linkin napsauttamisesta ei tapahdu mitään jos ei avaa sitä uuteen välilehteen. myös outoja sivun renderöintivirheitä on toisinaan niin että osa näytöstä jää käyttämättä tai jos napsauttaa jotain linkkiä niin selain luulee että painan jotain toista linkkiä mikä on ihan eri kohdassa eikä ole mahdollista että toisella sormella olisin vahingossa sieltä napsauttanut. nämä korjaantuu sivun päivittämisellä. rasittavia pikkuongelmia mutta adblockin takia joutuu käyttämään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@10
Ei sitä muistia tietenkään ole tarkoitus säästää mihinkään, mutta liiallinen muistinkäyttö voi johtaa taustalle jätettyjen ohjelmien tappamiseen, etenkin laitteissa, joissa muistia on suhteellisen vähän. Ja tämä taasen hidastaa ohjelmien välillä siirtymiseen kuluvaa aikaa.

Laitteittesi 1GB ja etenkin 2GB muistimäärät ovat Android laitekirjon yläpäässä, joten keskimääräiselle Androidkäyttäjälle tällä asialla on todennäköisesti olla paljon suurempi merkitys kuin sinulle.

Vastaa
juppe22
juppe22

14

@Jonahan

Olet oikeassa, että ohjelmien välillä siirtyminen hidastuu, jos taustalla pyöriviä ohjelmia joudutaan tappamaan (ja tiedot tallentamaan johonkin muuhun muistiin) muistin loppumisen vuoksi. Toisaalta se on sitten kompromissi, että haluaako säästää muistia "varmuuden vuoksi" taustalla olevia ohjelmia varten vai käyttää muistin käytössä olevaan sovellukseen, jos muistia on muutenkin vähän käytettävissä.

Yksi, jopa muistin käyttöä mielenkiintoisempi asia (johon tässä artikkelissa ei oteta kantaa) on se, että miten nämä selaimet käyttävät akkua. Akun käyttö on kuitenkin asia, joka tietyllä tavalla liikuttaa jokaista Android käyttäjää...

Mutta joo pääpointtini oli kuitenkin se, että miksi Chrome Beta on jätetty vertailun ulkopuolelle, koska uusimmat versiot saa kuitenkin käyttämään Googlen SPDY proxya ja sisällön optimointia, joka on siis sama asia, jonka Opera selain tekee datan säästämiseksi ja asioiden nopeuttamiseksi. Perusperiaatehan on siis tarjota kaikki http sisältö ladattavaksi yhdellä TCP connectiolla pakattuna ja optimoituna. Vaikea toki sanoa, että miten Opera pärjää tässä verrattuna Googleen, joka on SPDY protokollan pääasiassa kehittänyt.

Tarkemmat tiedot tästä löytyy täältä:
https://developers.google.com/chrome/mo...ata-compression

Vastaa
juppe22
juppe22

15

Lisäyksenä vielä edelliseen.

Mielenkiintoinen asia on myös se, että miten Opera pärjää sisällön jakelussa Googlelle. Googlella on kuitenkin sisällön jakelu ihan hyvin suuunniteltu maailman joka kolkkaan. :)

Ja vielä se, että tarkoitukseni ei ollut missään tapauksessa haukkua Operaa (joka on ehdottomasti Android puolella parhaita selaimia), vaan muistuttaa, että myös se Chrome Beta on olemassa ja saatavilla. ;)

Vastaa
_kooma_
_kooma_

16

Itsellä käytössä Opera Mobile sekä Dolphin, kokeilin jonkin aikaa myös Firefoxia joka on pöytäkoneella päivittäisessä käytössä. Molemmat, siis sekä Opera että Dolphin toimivat mainiosti. Mutta koska olen tuohon Operaan tottunut aiempien puhelinten kanssa ja usein tuosta "Turbo" moodistakin on hyötyä, niin sitä sitten tulee käytettyä enimmäkseen.
Eräs mielestäni kätevimmistä ominaisuuksista mikä ainakin tuossa Operassa on, on se että esimerkiksi jos verkkosivuilla on jokin puhelinnumero, niin Opera osaa antaa numeron ns.puhelimen käyttöön jolloin siihen voi soittaa suoraan. Tuosta on usein ollut hyötyä jos on pitänyt vaikkapa kaivella vaikkapa arvauskeskuksen (=terveyskeskus) numeroa..
Lisäksi sulava, -ei tökkivä, selailu/surffaaminen on iso plussa Operan kanssa. Se ei myöskään ole jumitellut toisin kuin Firefox, eikä muistinkäyttökään ole liian kovaa. Foxia saisivat mielestäni kohennella rankallakin kädellä jotta siitä tulisi varteen otettava kilpailija niin Operalle kuin Dolphinillekin. Dolphin olisi myös kiva lisä tosin pöytäkoneellekin, ja voisi olla piristävä vaihtoehto esim Win 8 koneille..

Vastaa
ramu2000
ramu2000

17

Tämä artikkeli on kyllä yhtä tyhjän kanssa. Ei sininsä että odotan paljoa afterdawnin artikkelitasosta mutta tämä artikkeli on ihan ku olisi jostai blogista. Objektiivisuus loistaa poissaolollaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kätkätin (vahvistamaton)

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _kooma_:

Itsellä käytössä Opera Mobile sekä Dolphin, kokeilin jonkin aikaa myös Firefoxia joka on pöytäkoneella päivittäisessä käytössä. Molemmat, siis sekä Opera että Dolphin toimivat mainiosti. Mutta koska olen tuohon Operaan tottunut aiempien puhelinten kanssa ja usein tuosta "Turbo" moodistakin on hyötyä, niin sitä sitten tulee käytettyä enimmäkseen.
Eräs mielestäni kätevimmistä ominaisuuksista mikä ainakin tuossa Operassa on, on se että esimerkiksi jos verkkosivuilla on jokin puhelinnumero, niin Opera osaa antaa numeron ns.puhelimen käyttöön jolloin siihen voi soittaa suoraan. Tuosta on usein ollut hyötyä jos on pitänyt vaikkapa kaivella vaikkapa arvauskeskuksen (=terveyskeskus) numeroa..
Lisäksi sulava, -ei tökkivä, selailu/surffaaminen on iso plussa Operan kanssa. Se ei myöskään ole jumitellut toisin kuin Firefox, eikä muistinkäyttökään ole liian kovaa. Foxia saisivat mielestäni kohennella rankallakin kädellä jotta siitä tulisi varteen otettava kilpailija niin Operalle kuin Dolphinillekin. Dolphin olisi myös kiva lisä tosin pöytäkoneellekin, ja voisi olla piristävä vaihtoehto esim Win 8 koneille..

Missä puhelimessa käytetään dolphin ia? Sony? Samsung ja mistä sen näkee mikä selain siinä on?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kätkätin:


Missä puhelimessa käytetään dolphin ia? Sony? Samsung ja mistä sen näkee mikä selain siinä on?


Selaimen nimestä ja selaimen tiedoista, näkee mikä se on.

Googlen Androidissa nykyään vakiona Googlen Chrome selain + mahdollisesti versio siitä vanhasta vakio selaimesta

Täkäläisissä valtamalleissa ei ole oletuksena Dolphinin selainta. Sonynyn, Samsungin jne Android luureihin sen voi hankkia uutisessa linkatusta Googlen Play kaupasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kätkätin:


Missä puhelimessa käytetään dolphin ia? Sony? Samsung ja mistä sen näkee mikä selain siinä on?


Selaimen nimestä ja selaimen tiedoista, näkee mikä se on.

Googlen Androidissa nykyään vakiona Googlen Chrome selain + mahdollisesti versio siitä vanhasta vakio selaimesta

Täkäläisissä valtamalleissa ei ole oletuksena Dolphinin selainta. Sonynyn, Samsungin jne Android luureihin sen voi hankkia uutisessa linkatusta Googlen Play kaupasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.