Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen ennuste: Vuoden loppuun mennessä miljardi aktivoitua Android-laitetta

8
Manu Pitkänen

Googlen ennuste: Vuoden loppuun mennessä miljardi aktivoitua Android-laitetta
Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt päivitti yhtiön kehittämään Android-käyttöjärjestelmään liittyviä tilastotietoja AllThingsD:n Dive Into Mobile -konferenssissa. Schmidtin mukaan Android-laitteita aktivoidaan tällä hetkellä joka päivä noin 1,5 miljoonaa kappaletta.

Schmidtin mukaan nykymenolla miljardin aktivoidun Android-laitteen rajapyykki saavutetaan seuraavan 6–9 kuukauden sisällä. Jos ennuste pitää paikkansa, Googlelta menee maagisen rajan rikkoutumiseen noin viisi vuotta aikaa. Kasvu ei lopu tulevaisuudessakaan, sillä Googlen tähtäimessä on Androidin ujuttaminen yhä edullisempiin puhelimiin. Schmidtin mukaan 100 dollarin hintaluokka on pian heidän hyppysissä.

Kahden miljardin aktivoidun Android-laitteen tuntumassa ollaan Schmidtin arvion mukaan kahden vuoden kuluttua.Yhä edullisempien tuotteiden ansiosta Googlen tuotteet saavuttavat ihmisiä, jotka eivät ole koskaan aiemmin olleet tekemisissä internetin kanssa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

JussiFX
JussiFX

1

Jaa 100$ ? Androidi lagaa niin lujaa kaikissa paitsi high-end luureissa että ostakoon ken tahtoo (ja niissäkin liikaa).

Vastaa
perhana
perhana

2

Kiinalaisethan suoltaa myyntiin tälläkin hetkellä alle 70 dollaria maksavia android-puhelimia, joista suuri osa todennäköisesti muutaman viikon käytön jälkeen hylätään... mutta saadaanhan näillä päivittäisiä aktivointeja mukavasti kasvatettua.

Sanokaas muuten... kun android puhelin kai yleensä lähes aina aktivoidaan sillä gmail-tunnuksella, niin kuinkas niitä aktiivisia gmail-tunnuksia oli vuonna 2012 vasta about 450 miljoonaa, vaikka tässä lukumäärässä on siis mukana myös ne gmail-käyttäjät joilla ei ole android-puhelinta...?

Vastaa
DonZQ
DonZQ

3

@2

Käsittääkseni nämä aktivoinnit otetaan Google Play-kaupassa käyntien mukaan, ei niinkään Gmail-tunnusten kautta. Ja itselläni on 3 Android-laitetta ja yksi Gmail. Eiköhän myös samat ihmiset voi toisenkin laitteen ostaa ;)

Ja JussiFX: Se on se valmistajien muokkaukset ja bloatware joka sitä lagittaa. Itse käytän SE Xperia Rayta ja Sonyn oma ohjelmisto on aivan liian raskas vanhalla Snapdragonille. Nyt Cyanogemodilla pelittää kuin unelma. 100$ Android-laitekin toimii varmaan ihan mukavasti jos valmistajat jättäisivät ne kustomointinsa tekemättä, senhän takia WPkin toimii ihan oksti, vaikka 100$ laitteita ei siltä puolelta löydykkään.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

4

@2: Siis Google-tilillä. Sillä voi käyttää kaikkia Googlen palveluita, mukeen lukien Gmailia. Mutta ei siihen puhelimeen ole pakko kirjautua Google-tilillä, jos ei halua käyttää Googlen palveluita. Sen käyttäminen onnistuu ilmankin. :)

Vastaa
perhana
perhana

5

@3
Minullakin on 3 android puhelinta... ja 5 gmail tiliä, eri tarkoituksiin, ja tiedän monta "pirkkoa ja penttiä" joilla on gmail tili mutta ei ole ikinä ollut älypuhelinta.

@4
ja sen Google tilin loppupääte on @gmail?
Googlen palveluja ei toki ole pakko android-puhelimessa käyttää, mutta siinä tapauksessa ei kyllä sitten tapahdu sitä aktivointiakaan Googlen laskettavaksi.

Jos nyt sitten oletetaan että gmail tilit ei lisäänny läheskään samaa 1,5 miljoonan päivävauhtia, johtuen siitä että samat gmail käyttäjät ostavat useita android-puhelimia vuodessa, voidaanko siitä sitten päätellä jotain android-puhelimen eliniästä joka tämän tilastollisen laskennan mukaan on sitten melko lyhyt.

Vastaa
Sakke88
Sakke88

6

Kesällä 2012 noin 400 miljoonaa android laitetta ja 425 miljoonaa gmail tiliä[google I/O:ssa ilmoitetut luvut]. Ja vielä kun otetaan huomioon lukuisat erilaiset laitteet joissa androidia käytetään, niin en näe mitään outoa android laitteiden ja gmail tunnusten määrien suhteessa.

Itse omistan kolme android laittetta, joista kaksi on puhelimia. Noin kaksi ja puoli vuotta taisi olla ensimmäinen puhelin käyttössä ennen kuin sen vaihdoin.

Halvat android puhelimet ovat olleet hyvinkin suosittuja, joten en myöskään ihmettelisi, jos niiden omistajat ovat vaihtaneet puhelintaan useammin.

Itse arvelisin, että puhelimen käyttöikä on lähes suoraanverrannollinen puhelimen hankinta hintaa, eikä liity käytettävään käyttöjärjestelmään. Mitään tutkimuksia ei kuitenkaan ole sen puolesta tai vastaan.

Vastaa
perhana
perhana

7

@6
Jos niitä android laitteita viime kesänä oli siis vasta 400 miljoonaa, niin kumma ettei noin suurta aktivointimäärien räjähdysmäistä kasvua ole sen kummemmin uutisoitu, eli ensimmäisten 5 vuoden aikana 400 miljoonaa, ja sitten kuudennen vuoden aikana yllättäen aktivoidaankin 600 miljoonaa yhden vuoden aikana... mutta joo, kyllähän maailmassa niitä älypuhelimen käyttäjiä ilmeisesti piisaa.

edit. mielenkiinnosta vilkaisin väkiluku-tilastoja, ja koko maailman (kehitysmaat mukaanlukien) maailmassa olisi noin 4,6 miljardia 15-65 vuotiasta, ja näistä nyt siis 0,6 miljardia tulisi aktivoimaan android-laitteen vuoden sisällä... ja forbesin mukaan vuoden sisällä myydään 0,9 miljardia älypuhelinta, voihan se toki olla näistä 2/3 osaa on sitten android laitteita

Vastaa
Sakke88
Sakke88

8

Niin siis ensimmäisen 4 vuoden aikana 400 miljoonaa aktivoitua laitetta ja vasta toisen vuoden lopussa android laitteet alkoivat kasvattamaan suosiotaan.

Se 600 miljardia uutta aktivointia ei ollut pelkästään tämän vuoden aikana vaan viime kesästä lähtien eli 1,5 vuotta aikaa. Pelkästään älypuhelimia pitäisi tänä aikana myydä 1,35 miljardia. Tähän vielä lisäksi kaikki mahdolliset eri laitteet mistä löytyyy android.

Ja kyllähän androidin räjähtävästä kasvusta on uutisoitu tasaiseen tahtiin vuodesta 2009 lähtien. Tosin nykyään ei taida markkinaosuus puhelimissa hirveästi muuttua kun symbianista vapautuneet käyttäjät on viety.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja