Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen laitteiden omistajat edelleen valmiimpia maksamaan sovelluksista

3
Teemu Laitila

Applen laitteiden omistajat edelleen valmiimpia maksamaan sovelluksista
Sovelluskauppojen tuottama liikevaihto jatkaa vauhdikasta kasvuaan, Reuters raportoi. Eri kauppojen yhteenlaskettu liikevaihto oli alkuvuoden aikana noin 1,68 miljardia euroa, josta Apple vei kuitenkin leijonanosan.

Koko potista Applen sovelluskaupan liikevaihto oli jopa 74 prosenttia eli 1,13 miljardia euroa. Googlen Play-kaupan osuus oli 18 prosenttia ja lopuille jäi vain murusia. Tilanne on sikäli erikoinen, että Androidin markkinaosuus on kuitenkin noin 70 prosentin luokkaa ja latausten määrässä Play-kauppa ylsi 90 prosenttiin Applen kaupan latausmääristä.
Reutersin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan syynä valtavaan epätasapainoon on maksamisen helppous Applen kaupassa. Apple on onnistunut keräämään valtaosalta käyttäjiään luottokortin numeron kaupan tietoihin, mikä madaltaa kynnystä pikkuostosten tekemiseen. Googlella puolestaan on tarjolla useampia maksutapoja, kuten Google Wallet, luottokortit sekä joissain maissa myös operaattorilaskutus.

Android-käyttäjien maksuhaluttomuus ei ole erityisen uusi havainto. Googlen Play-kaupan valikoiman perusteella moni Android-käyttäjä tyytyy mieluummin ilmaiseen, mutta vähemmän viimeisteltyyn sovellukseen maksulliseen verrattuna. Se voi olla myös yksi syistä, miksi Android-käyttäjät pitävät tiukemmin kiinni luottokorttinsa numerosta, mikä puolestaan on omiaan pitämään sovellusmyynnin liikevaihdon alhaisena.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

JoniS
JoniS

1

Turhaahan se on maksaa jos vastaavan softan saa ilmaiseksi, itse ostan vasta siinä vaiheessa kun oikeasti tarvitsen jotain eikä mitään vastaavaa ilmaista ole.

Vastaa
Patti12
Patti12

2

Monet Android-käyttäjät lataavat maksulliset sovelluksensa ilmaiseksi netistä, joka syö varmasti myynnistä melko paljon. Applella tämä ei ole mahdollista, eli jailbreakin tms. sijaan käyttäjät ennemmin maksavat sen vajaan euron.

Vastaa
niko207
niko207

3

Itse maksan mielelläni sovelluksista, joita appstoresta tulee osteltua, euro tai pari jostain kivasta pelistä tai muusta "turhasta" ei ole iso vaiva. On ihan naurettavaa, ettei jotkut sen vertaa voi antaa arvostusta tekijälle, vaan porukka iloitsee kun androidille saa "waretettua" kaiken.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja