Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG lupaa taipuisia näyttöjä puhelimiin vielä tänä vuonna

6
Matti Vähäkainu

LG lupaa taipuisia näyttöjä puhelimiin vielä tänä vuonna
LG:n neljännestuloksen jälkeisessä sijoittajapuhelussa käsiteltiin yhtiön heikon tuloksen lisäksi tulevaisuuden näkymiä, jotka ovat LG:n mukaan valoisemmat. Heikkoa TV-myyntiä tulee LG:n mukaan paikkaamaan parantuva puhelinten kysyntä.

Toiselta neljännekseltä LG uskoo parempaa tulosta uusien puhelinjulkaisujen ansiosta. Myös myöhempien neljännesten tulos on riippuvainen puhelinten kysynnästä. Vuoden viimeisellä neljänneksellä yhtiöltä voidaan puolestaan odottaa uuden kaltaista puhelinta.
LG:n mobiilipuolen johtaja Yoon Bu-hyun kertoi, että yhtiö esittelee vuoden viimeisellä neljänneksellä ensimmäisen taipuvalla OLED-näytöllä varustetun puhelimen. Wall Street Journalille puhunut analyytikko kertoi kuitenkin, että uuden sukupolven näyttöpaneeleiden tuotanto on vielä pientä, joten haasteita massatuontantoon riittää.

Kilpailu ensimmäisestä taipuvalla näytöllä varustetusta älypuhelimesta on ollut kiivasta eritoten korealaisyhtiöiden keskuudessa. Sekä Samsung että LG ovat aika ajoin esitelleet prototyyppejä ja suunnitelmia taipuisista näytöistä.

Jo liki kaksi vuotta sitten Samsung kertoi aikomuksista tuoda taipuisat OLED-näytöt massatuotantoon vuoden 2012 aikana. Sittemmin verkossa on liikkunut huhuja, joissa useisiin Samsungin malleihin on yhdistetty taipuisa näyttö. Viimeisimpänä huhun kohteena on ollut Note III. Tämän vuoden CES-messuilla Samsung esitteli taipuisalla näytöllä varustettua prototyyppipuhelinta. Toistaseksi mikään edellämainituista näytöistä ei ole löytänyt tietänsä kuluttajamarkkinoille.

Taipuisa näyttö ei vaikuta näillä näkymin muun laitteen taipuisuuteen, mutta sen avulla voidaan tehdä esimerkiksi kaareutuvia näyttöjä, jotka ovat myös kestävempiä. Markkinoiden ensimmäinen taipuisa OLED-näyttö nähdään puhelimessa todennäköisesti vielä tänä vuonna, mutta valmistaja on vielä kysymysmerkki.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

capuzino
capuzino

2

@1

On se mullistavaa. Kaarevat näytöt on tehty kaareviksi, vaan TAIPUISAT näytöt voi ottaa käyttöön kaarevana, tai normaalisti littanana. Tai vaikkapa ihan taipuisana. 3 in 1.

Mullistavuuden ilo olisi huomattavissa parhaillaan, jos muutkin komponentit olisi taipuisia. Tai miksei jatkossa näyttöjäkin voisi tehdä niin, että erillinen hallinta yksikkö ja näyttö sellainen, että voi laittaa seinälle? Jättiscreenit eivät koskeen ole olleet niin mullistavia, kuin mitä tämä tekniikka voikaan niistä tehdä.

Vastaa
pentsu
pentsu

4

Mullistavinta lienee se kestävyys. Taipuisan täytyy olla joustava. No toki lasikin taipuu...

E:ja se typo

Vastaa
djtob
djtob

5

On vaikeaa ymmärtää, että pitää tuoda jotain taipuisia Oled-näyttöjä, kun muu kännykän osat eivät tuohon taivu.

Ymmärtäisin, jos sen perusteella yritetään ohentaa näytön paksuutta, jotta sisuskaluihin tulisi enemmän tilaa suunnitella uusia ihmepiirejä.

Mutta en ymmärrä, jos sillä Oled korvataan nykyiset näytöt, niin sehän naarmuuntuu helposti ilman lasipintaa. Hyötyyn nähden minimaalinen.

Vastaa
djtob
djtob

6

Niin, onhan Nokia esitellyt oman prototyyppinsä, joka ei ollut MeeGo, Symbian tai Windows Phone siellä 2011 messuilla, mikä taipuu käyttäjän käsissä. Samoilla messuilla Nokia esitti myös likaa hylkivästä pinnasta, jonka pitäisi tulla piakkoin luureihin. Nämä prototyypit kuuluvat osastoon nanoteknologiaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja