Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelimen osto-opas: Näin valitset puhelimesi

17
Matti Vähäkainu

Älypuhelimen osto-opas: Näin valitset puhelimesi
Pyrimme tässä artikkelissa auttamaan lukijoitamme älypuhelimen valinnassa. Tarkoituksena on tuoda puolueeton ja kattava näkemys eri käyttöjärjestelmien, valmistajien, ohjelmistojen ja laitteistojen soveltuvuudesta eri käyttäjäryhmille.

Mikäli olet erittäin valveutunut älypuhelinkäyttäjä, on osa artikkelin käsittelemistä asioista varmasti tuttuja. Puhelinten ja niiden ohjelmistojen soveltuvuutta käsitelläänkin hyvin aloittelijalähtöisesti.
Käsittelemme laitteet hintakategorioittain, jonka tarkoituksena on asettaa kuluttajien usein käyttämät hankintahintakatot mahdollisimman järkevästi -- olipa kyseessä kertamaksu tai kuukausimaksu. Operaattoreiden merkitys puhelinta valittaessa on Suomessa vähäinen, joten emme keskity siihen.

Hintakategorioiden välillä painotuksemme vaihtelee, sillä eri hintaisten älypuhelinten kohdalla eri ominaisuudet ovat tärkeitä. Mikäli emme käsittele tiettyä ominaisuutta, tarkoittaa se usein, että sillä ei ole valinnan kannalta kovinkaan suurta merkitystä.

Käsittelemämme puhelimet on valittu Suomessa myytävistä, laajalti markkinoilla olevista malleista, jotka ovat valmistajan uusinta tai toiseksi uusinta sukupolvea. Hintatiedot on tarkistettu sekä operaattoreiden että Verkkokauppa.comin listoista ja mukaan on otettu julkaisuhetkellä halvin hinta.Älypuhelimen ostoa harkitessa kannattaa miettiä muutamaa peruskysymystä, joihin vastaamalla juuri itselle soveltuvan laitteen löytäminen on helpompaa. Kaksi tärkeintä kysymystä ovat mihin tarkoitukseen puhelinta aiotaan käyttää ja paljonko se saa maksaa. Omista lähtökohdista riippuu, voidaanko ominaisuuksissa tinkiä hinnan vuoksi, vai onko hakusessa paras mahdollinen hintaan katsomatta. Sen jälkeen voidaan miettiä mikä käyttöjärjestelmä vastaisi parhaiten tarpeisiin ja viimeisenä valita sopiva malli eri valmistajien valikoimista.

Käyttöjärjestelmät

Ennen älypuhelimen valintaa on mahdollista rajata puhelinrepertuaaria muutamin tehokkain keinoin. Yksi helpoimmista on jo mainittu hinta. Hinnan lisäksi on tärkeää tutustua myös eri käyttöjärjestelmien eli nk. alustojen eroavaisuuksiin. Otamme tässä osiossa pääpiirteittäin kiinni siitä, mitä eri alustat tarjoavat ja miten se voi vaikuttaa valintaan.

Tällä hetkellä älypuhelinmarkkinoita hallitsee pääasiallisesti kolme alustaa. Suurin niistä on Googlen kehittämä Android, jolle puhelinmalleja löytyy lukuisilta valmistajilta, joita ovat esimerkiksi Samsung, LG ja HTC. Androidin perässä toisena on Applen iOS-alusta, jota kehitetään ainoastaan yhtiön omille iPhone-puhelimille. Kolmantena vaihtoehtona on Microsoftin Windows Phone, jonka kelkassa on Nokia. Kaikki kolme alustaa eroavat merkittävästi toisistaan.


Androidin monipuolinen kotiruutu
Aloitetaan Androidista. Se soveltuu sinulle hyvin, mikäli haluat monipuolista järjestelmää, jonka muokkaus omanlaiseksi on enemmän sinusta kiinni kuin järjestelmästä. Et myöskään arastele monipuolisuuden mukana tuomaa ajoittaista monimutkaisuutta ja vaihtoehtojen paljoutta. Arvostat monen sovelluksen yhtäaikaista käyttöä vaikka se tarkoittaisi hidastelua. Sovellusvalikoiman on oltava erittäin laaja. Haluat valita laitteesi juuri käteensopivaksi ja mieluisaksi monista eri hintaluokan vaihtoehdoista.

Seuraavaksi Applen iOS. Varmatoimisuus ja helppokäyttöisyys ovat hyveitä, jotka ovat olleet osa Applen alustaa aivan alusta lähtien. Monipuolisten ja -mutkaisten käyttöliittymien sijaan toivot yksinkertaista näkymää ja varmaa suorituskykyä. Sovellusvalikoiman tulee olla niin ikään markkinoiden huippua. Applen järjestelmät ovat kenties jo tuttuja esimerkiksi tietokoneista tai tableteista, ja pidät niistä. Muokattavuudella ei ole suurempaa merkitystä. Applen järjestelmällä toimii

Pelkistetty Windows Phonen listanäkymä
ainoastaan iPhone, joten et haikaile esimerkiksi erikokoista tai -näköistä laitetta. Olet myös valmis ostamaan markkinoiden kalleimman laitteen.

Kolmantena vaihtoehtona Windows Phone. Tärkeinä puolina on yksinkertaisuus, helppokäyttöisyys sekä taattu suorituskyky. Haluat älypuhelinsovelluksia, mutta et ole sen suhteen vaativimmasta päästä. Sosiaalisten verkostojen käyttäminen on tärkeää olla helposti käsillä. Käyttöliittymän näkymän tulee olla muokattavissa, mutta et halua ylimääräistä häiriötä. Microsoftin työkalut (esim. Office) ovat tuttuja työpöydältä ja haluat käyttää niitä myös puhelimellasi. Haluat valita puhelimen useasta erikokoisesta ja -näköisestä laitteesta, joka on omaan kukkaroon sopiva.

Vaikkakin useat suosituista järjestelmistä ja palveluista toimii yhdessä kaikkien alustojen kanssa, on niissä myös eroja. Alla mainittuina alustakohtaisesti parhaiten kyseisellä alustalla toimivat järjestelmät ja palvelut.

Android: Gmail, YouTube, muut Googlen palvelut
iOS: Applen tietokoneet, iTunes, Apple TV
Windows Phone: Office, Xbox Live, Windows-ympäristö

Nämä ohjeet voivat auttaa älypuhelimen valinnassa, mutta mikäli et osaa vielä sanoa mihin leiriin kuulut, niin ei hätää. Voit pitää vaihtoehtosi avoinna ja valita puhelimesi myös ilman alustan päättämistä. Kaikki kolme alustaa ovat erittäin hyviä, joten jos edelliset neuvot eivät rajoita valintaa, et todennäköisesti mene metsään valitsitpa minkä alustan vain.

Edulliset älypuhelimet (alle 250 euroa tai 10e/kk/24kk)

Älypuhelinten halvimmasta hintaluokasta löytyy laitteita esimerkiksi ensimmäistä älypuhelintaan hankkivalle tai niille, joille puhelin on väline pikaviestittelyyn ja satunnaiseen nettiselailuun sekä sähköpostin tarkistamiseen. Halvimpien älypuhelinten hinnat lähtevät noin sadasta eurosta.

Käytännössä kaikki nykyiset noin sadan euron hintaiset älypuhelimet perustuvat Googlen Android-käyttöjärjestelmään tai ovat Nokian Asha-linjaston tuotteita. Halvimmat Windows Phone -järjestelmään perustuvat laitteet alkavat vajaasta 250 eurosta.

Halpa hinta tarkoittaa luonnollisesti sitä, että laitteen rakenteessa, nopeudessa ja ominaisuuksissa on tehty kompromisseja. Niillä ei kuitenkaan välttämättä ole suurta merkitystä, jos puhelin on hankittu pääasiassa perinteiseen puhumiseen, tekstiviestittelyyn sekä pienimuotoiseen nettiselaamiseen, kuten juna- tai bussiaikataulujen tarkastamiseen netistä. Halvempikin puhelin ajaa asiansa myös Facebook-viestittelyssä tai Twitterin selaamisessa.

Halvemmissa puhelimissa näytön koko vaihtelee yleensä kolmesta neljään tuumaan ja näytön erottelukyky eli resoluutio on kohtalaisen matala. Jos puhelimella haluaa katsella kuvia tai sen parissa vietetään paljon aikaa, näytön laatu on tärkeä tekijä käyttömukavuuden kannalta eivätkä ainakaan kaikkein halvimmat puhelimet välttämättä ole silloin sopivia. Pienemmältä näytöltä on myös hankalampi lukea tekstiä, jos puhelinta käyttää esimerkiksi uutisten lukemiseen. Lisäksi on huomioitava, että kosketusnäyttölaitteella kirjoittaminen tapahtuu näyttöä painamalla, joten mitä isompi näyttö, sitä helpommin kirjoittaminen onnistuu.


Kameroissa on suuria eroja
Älypuhelin korvaa monilla erillisen kameran ja puhelimella räpsitään kuvia joko Facebookissa jaettavaksi tai myöhemmin esimerkiksi tietokoneen ruudulta katseltavaksi. Alle 250 euron hintaisissa puhelimissa on yleensä enintään viiden megapikselin kamera. Vaikka megapikseleillä ei sinänsä ole niin suurta merkitystä kuvien laadun kannalta, halvemmat kamerat tuottavat tyydyttävää jälkeä vain valoisassa ympäristössä ja vähänkään hämärämmässä laatu heikkenee selvästi. Silti halvankin puhelimen kamera saattaa olla riittävä niissä tilanteissa, kun nopeasti näpsäisty kuva on tarkoitus jakaa vain netissä eikä toiveena ole esimerkiksi printtilaatu.

Puhelimen käyttöjärjestelmällä on merkitystä erityisesti halvemmassa päässä. Googlen Android ei sopeudu hitaampiin suorittimiin erityisen hyvin ja puhelimen käyttökokemus saattaa olla paikoitellen tökkivä. Microsoftin Windows Phone sen sijaan toimii myös niukemmilla resursseilla eikä puhelinten käyttökokemus juuri eroa kallliimmista malleista.

Käyttöjärjestelmän sulavuuden lisäksi suorituskyky tulee vastan myös, mikäli puhelimella haluaa esimerkiksi bussimatkan ratoksi ammuskella vihaisilla linnuilla

Vihaiset linnut lentävät alustasta riippumatta
sikoja Angy Birds -pelissä. Pelaaminen vaatii laitteelta kohtalaisen paljon suorituskykyä ja liian hitaan prosessorin vuoksi lintujen lento saattaa jäädä katkonaiseksi. Halvimman hintaluokan puhelimet eivät siis sovellu pelikäyttöön erityisen hyvin.

Toisaalta pelejä löytyy eri tyylisiä, joista osa toimii hyvin hitaammillakin laitteilla. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan todeta, että jos puhelimessa on tuplaydinprosessori, se riittää hyvin suurimpaan osaan peleistä, mutta näyttävimmät toimintapelit eivät välttämättä toimi.

Musiikin kuuntelu onnistuu pienemmälläkin puhelimella ja jos musiikkia haluaa kuunnella esimerkiksi lenkkeillessä, pienempi puhelin kulkee hyvin mukana. Alle 250e hintaluokan puhelimissa tallennustilaa on kuitenkin usein rajoitettu määrä eli isommalle musiikkikokoelmalle pitää hankkia erillinen muistikortti, jolla kapasiteettia saa kasvatettua. Ennen hankkimista kannattaa varmistaa, että puhelin tukee muistikortteja. Jos musiikkinsa toistaa netistä esimerkiksi Spotifyn kautta, muistin määrällä ei ole väliä. Sisäänrakennettu tallennustila ratkaisee myös sen, kuinka paljon sovelluksia puhelimeen voi asentaa.

Mihin soveltuu:
 • Kevyt nettiselaus ja sähköpostin lukeminen
 • Pikaviestittely
 • Facebook ja Twitter
 • Musiikin kuuntelu

Mihin ei sovellu:
 • Valokuvaus
 • Aktiivisempi pelikäyttö (3D-pelit)
 • Aktiivinen nettiselaus ja vastaaminen sähköposteihin
 • Multimediakäyttö
Laite-ehdotuksia:Keskihintaluokka (alle 500 euroa tai 20e/kk/24kk)

Kun siirrytään yli 250 euron hintaisiin puhelimiin, valikoima kasvaa merkittävästi. Tarjolla on sekä valmistajien uusia keskihintaisia malleja että edellisten sukupolvien huippumalleja, joiden hinta on tullut alaspäin.

Keskihintaluokassa puhelinten näytön koko kasvaa jo neljän tuuman tietämille ja yli. Näytön koon kasvaessa kasvaa yleensä myös resoluutio, mikä tekee laitteista paremmin sopivia kuvien ja videon katseluun sekä nettiselailuun. Sosiaalisen median palveluissa suuri osa sisällöstä on nykyään kuvia, joten esimerkiksi aktiiviselle Instagramin käyttäjälle suuresta näytöstä on etua. Suurempi ruutu helpottaa myös sähköpostin lukemista ja erityisesti siihen vastaamista, kun virtuaalinen näppäimistö on isompi. Puhelimesta voi siis olla enemmän hyötyä vaikka työkäytössä.

Kameroissa tapahtuu selvää kehitystä halvimpiin älypuhelimiin verrattuna. Laatu paranee ja kuvat näyttävät paremmilta myös suuremmalta ruudulta katsottuna.

Megapikselit eivät kerro kaikkea
Keskihintaluokkaankin mahtuu kuitenkin monenlaisia kameroita, eli siihen kannattaa tutustua vielä tarkemmin, kun puhelinta on valitsemassa. Erona halvimpaan hintaluokkaan keskihintaluokan laitteista löytyy yleensä myös kamera laitteen etupuolelta, mikä on kätevä ominaisuus, jos puhelimella haluaa käyttää esimerkiksi Skypen videopuheluominaisuutta.

Tässä hintaluokassa suorituskykyongelmat on pääosin karistettu ja niiltä voi odottaa sulavaa verkkoselaamista, videoiden toistoa sekä pelaamista. Suorittimien välillä on eroja, mutta ne eivät usein esiinny tavallisessa käytössä.


Eroja on myös laajennuspaikoissa
Keskihintaluokan puhelimet soveltuvat hyvin niille, jotka eivät halua järin suurta puhelinta ja arvostavat mahdollisuutta käyttää puhelinta yhdellä kädellä, mutta kaipaavat hyviä ja monipuolisia älypuhelinominaisuuksia.

Valinta edellisen sukupolven älypuhelinten (kuten Galaxy S III tai iPhone 4) kanssa on hyvä muistaa, että vaikka puhelimen ominaisuudet olisivat lähellä uudempia puhelimia, voi niiden tuki loppua lähitulevaisuudessa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei käyttöjärjestelmiin tehtäviä päivityksiä saavu puhelimelle. Lisäksi esimerkiksi LTE-tekniikan suhteen edellisen sukupolven laitteet jäävät paitsioon.

Mihin soveltuu:
 • Verkkoselaaminen
 • Valokuvaus varauksin
 • Facebook ja Twitter
 • Multimediakäyttö (musiikki ja videot)
 • Pelaaminen

Mitä jää uupumaan:
 • Nopeimmat mobiiliyhteydet
 • Suuri, korkearesoluutioinen näyttö
 • Materiaalit ja laatuvaikutelma
 • Parhaimmistoon kuuluva kamera
Laite-ehdotuksia:Huippupuhelimet (yli 500 euroa tai 20e/kk/24kk)

Jäljellä on vielä viimeinen kategoria, joka koostuu markkinoiden kalleimmista ja monipuolisimmista huippulaitteista. Tämän kategorian älypuhelinten hinnat alkavat 500 eurosta ja voivat kasvaa jopa yli 800 euroon, joten valintaa ei tehdä varmasti heppoisin perustein.

Tämän kategorian laitteilta voi odottaa loistavaa suorituskykyä sekä uusimpia teknologisia innovaatioita esimerkiksi näytön ja kameran osalta. Kaikki ne toimivat loistavasti esimerkiksi raskaammassakin verkon selaamisessa, teräväpiirtovideoiden toistossa, näyttävien pelien pelaamisessa sekä täyden teräväpiirtovideon

Teräväpiirtokuvassa pikseleitä on vaikeampi nähdä
tallennuksessa.

Eroja huippupuhelimista kuitenkin löytyy paljon. On hyvä kiinnittää huomiota muun muassa näyttöön, jonka resoluutiot ja teknologiat vaihtelevat. Kaikki markkinoilla olevista huippupuhelimista sisältävät näytön, jonka erottelutarkkuus tekee pikseleiden erottamisesta vaikeaa. Vähintään HD-tasoiset näytöt löytyvät iPhonea lukuunottamatta kaikista, ja iPhonenkin näyttö on valtaosalle vähintäänkin riittävä. Täyden teräväpiirron Full HD -näyttöjä tosin löytyy vain yli 4,5 tuuman laitteista.

Resoluution lisäksi on huomiotava myös näytön koko. Suurempi koko tekee verkon selaamisesta ja videoiden katsomisesta mielekäämpää, mutta samalla laite kasvaa, joka tekee esimerkiksi yhden käden operaatioista haastavempia.

Kalliimpi puhelin on usein suurempi

Osaa näytöistä voi käyttää myös esimerkiksi kynsillä tai hanskat kädessä. Eroavaisuuksia löytyy lisäksi näytön luettavuudessa kirkkaassa valossa sekä katselukulmista.

Näytön lisäksi merkittäviä eroja syntyy kameroiden toiminnasta. Megapikselit eivät kerro läheskään kaikkea kameran laadusta. Kaikkien huippupuhelimien kamerat pystyvät korvaamaan usein pokkarin otokset, mutta eroja syntyy esimerkiksi hämäräkuvaamisessa. Osa huippupuhelimista on varustettu optisella kuvanvakaajalla, jonka avulla pimeässäkin otetuista kuvista saa selvää ja videokuvan tärinä ja vapina saadaan minimoitua.

Kuvanvakaajan apu ei ulotu kuitenkaan hyvässä valossa kuvaamiseen, joten on tärkeää myös tarkistaa kuvien laatu myös paremmissa olosuhteissa.

Yksi uusimmista huippupuhelinten ominaisuuksista on LTE-verkkojen tuki. Tämä tarkoittaa, että laite tukee uuden sukupolven 4G-mobiiliverkkoja, joiden avulla bitti liikkuu entistä huomattavasti nopeammin. Kaikki markkinoilla olevat huippulaitteetkaan eivät tue näitä verkkoja, joten jos haluat nauttia tulevaisuudessa nopeimmista datayhteyksistä, niin kannattaa pitää huoli, että laite on varustettu LTE-tuella.

Mihin soveltuu:
 • Kaikkeen internet-käyttöön, nopeilla yhteyksillä
 • Loistavasti mediasisällöstä nauttimiseen
 • Kuvaamiseen, osittain myös vaativimmissa olosuhteissa
 • Pelaamiseen

Mitä kompromisseja:
 • Suuren resoluution mukana tulee suuri koko
 • Hinta suhteessa ominaisuuksiin mitä ei löydy keskihintaluokasta
 • Hinta

Laite-ehdotuksia:Teemu Laitila osallistui jutun koostamiseen.

Kommentit (17)

Jonathin (vahvistamaton)

1

Vain apple valitaan koska siinä on ekosysteemi.! ja hieno brändi.! muut valmistajat tekevät vain tappiota ;-)

Vastaa
tmm68
tmm68

3

Hieno kirjoitus vaikeasta aiheesta, valitettavasti turhan suppea, nyt se oli 20v. +/- wonna be nörtille kirjoitettu.
Aihetta voisi laajentaa isommalle käyttäjäkunnalle eli mukaan 10v. teinin tarpeet, 15v. bissiksen tarpeet, 40v. tietotekniikkakielteisen tarpeet ja yli 65v.tarpeet.
Itse olen hesteessä sen suhteen mitä hankin 70v.vanhuksille ja 13v.bissikselle seuraavaksi puhelimeksi.

Vastaa
THzzz (vahvistamaton)

4

Hinta ei ole yksissään se, jolla puhelimia voidaan vertailla. Tällä periaatteella iPhonet ovat helposti viimeisessä luokassa, koska ne ovat juuri sieltä kalleimmasta päästä. Nyt siis iPhone 4S kuuluu jälkimmäiseen yli 500 euron puhelimiin ja Samsung S3 alle 500 euron puhelimiin. Pitäisikö hieman miettiä, onko se hinta sittenkaan se ratkaiseva asia?

Vastaa
D00mer
D00mer

5

Itellä on xperia neo(about vastaava mitä xperia J), jolla kyllä onnistuu kaikki mitä "opas" väittää "ettei sovellu", pelit pyörii ilman pahempaa pätkimistä(mutta kuka helvetti pelaa vakavissaan kännykällä varttia kauvemmin? ei kukaan), netin seluussa ei ole ollut koskaan ongelmaa(kunnon selaimella, zoomailemiseen tottuu kyllä), eikä sähköpostin(ja kosketusnäytöllä ei jaksa kirjoittaa mitään romaaneita, ei swypellä tai 6" 1080p näytöllä, qwerty on eri asia, mutta niitäpä ei lödy nykyluureista, scandeista puhumattakaan), tai 720p videoitten katselemisessa(kunhan käyttää oikeaa softaa eikä vakiopaskaa).

Näyttö ja sen resoluutio on kyllä täysin mielipidekysymys, xperia neon 3,7 480x854 näytöllä pärjää pitkälle, ja esim note 1 ja 2 näyttö oli kyllä itelle aivan liian iso.

Ja sitten ne halppismallit, joihin viitataan yleensä näihin qvga 2" paskoihin (esim galaxy mini), joita ei voi kyllä sanoa älypuhelimeksi, vaikka pyörittäisikin androidia.

Ja sitten cusmon romit tekee kyllä ihmeitä varsinkin vähänkään vanhemmille malleille, omassa virallinen android 4.x pyöri paskasti, mutta sitten cusmon 4.1.2 pyöri yhtä sulavasti mitä uudemmissakin luuriessa, eikä eroa galaxy 3 tai iphoneen ollut paljoa, tai ainakaan mitään radikaalista eroa.

Vastaa
D00mer
D00mer

6

Itellä on xperia neo(about vastaava mitä xperia J), jolla kyllä onnistuu kaikki mitä "opas" väittää "ettei sovellu", pelit pyörii ilman pahempaa pätkimistä(mutta kuka helvetti pelaa vakavissaan kännykällä varttia kauvemmin? ei kukaan), netin seluussa ei ole ollut koskaan ongelmaa(kunnon selaimella, zoomailemiseen tottuu kyllä), eikä sähköpostin(ja kosketusnäytöllä ei jaksa kirjoittaa mitään romaaneita, ei swypellä tai 6" 1080p näytöllä, qwerty on eri asia, mutta niitäpä ei lödy nykyluureista, scandeista puhumattakaan), tai 720p videoitten katselemisessa(kunhan käyttää oikeaa softaa eikä vakiopaskaa).

Näyttö ja sen resoluutio on kyllä täysin mielipidekysymys, xperia neon 3,7 480x854 näytöllä pärjää pitkälle, ja esim note 1 ja 2 näyttö oli kyllä itelle aivan liian iso.

Ja sitten ne halppismallit, joihin viitataan yleensä näihin qvga 2" paskoihin (esim galaxy mini), joita ei voi kyllä sanoa älypuhelimeksi, vaikka pyörittäisikin androidia.

Ja sitten cusmon romit tekee kyllä ihmeitä varsinkin vähänkään vanhemmille malleille, omassa virallinen android 4.x pyöri paskasti, mutta sitten cusmon 4.1.2 pyöri yhtä sulavasti mitä uudemmissakin luuriessa, eikä eroa galaxy 3 tai iphoneen ollut paljoa, tai ainakaan mitään radikaalista eroa.

Vastaa
an_Tero (vahvistamaton)

7

Harvinaisen asiallinen kirjoitus, kiitos siitä.

Oikeastaan ainoa kohta johon "jäin kiinni" oli edullisten puhelimien loppuyhteenvedon "Mihin ei sovellu" -kohdan mainita "vastaaminen sähköposteihin".
Tätä ei ole artikkelissa mitenkään perusteltu ja se mainitaan tuossa ensimmäisen kerran. Rivien välistä voisi tulkita että kirjoittaja viittaa halpisten pieneen näyttöön joka voi vaikeuttaa kosketusnäytön käyttämistä. Toisaalta mainitaan että halpikset sopivat "niille, joille puhelin on väline pikaviestittelyyn", joka myös vaatii kirjoittamista samaisella pienemmällä näytöllä. Ei sähköposteihin vastaaminen juuri eroa pikaviestittelystä kirjoittamisen suhteen.

@D00mer
Näytä minulle tavallinen kaduntallaaja joka osaa tai pystyy sen custom rommin luuriinsa asentamaan. Ei ne ole sellaisesta koskaan kuulleetkaan. Hyvä jos saavat sen androidinsa edes kytkettyä tietokoneeseen, saati sitten siirrettyä sinne jotain.

Tästä tulikin sitten jo mieleeni, että eivät ne tavalliset kaduntallaajat jotka yrittävät tehdä ostopäätöstä, koskaan edes näe tätä kyseistä Puhelinvertailun osto-opasta muuten kuin vahingossa. Se tavallinen Matti Meikäläinen menee sinne kauppaan ja ostaa sen luurin jota myyjä suosittelee, tai jos se veljenpoika(joka edellisenä kesänä asensi sen waretetun XP:n Matin tietokoneelle)on mukana niin sitten ostetaan halpis androidi.

Mutta opas siis itsessään oli aika ok.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

8

@D00mer

Tosiaan, se että asiat joutuu puhelimessasi paremmin custom rommin asentamisen takia ei vaikuta tähän oppaaseen kyllä lainkaan. Verrataan tilanteeseen jossa auton moottorinohjausta peukaloidaan jälkeenpäin vaikkapa lisätehon ja -väännön saamiseksi. Tällöin auto ei ole alkuperäiskunnossa ja ei tietenkään ole mitään järkeä vaikka jonkun autolehden ottaa arvioissa huomioon että "Tietenkin, Ford Sierra voi kiihtyä tämän 11 sekunnin sijaan sataseen kymmenessä, yhdeksässä, kahdeksassa, seitsemässä puolessa tai vaikka kuudessa sekunnissa, riippuen ostajan jälkiasennuksista". Näin kärjistettynä. Laitteita pitää arvostella out-of-the-box.

Vastaa
perhana
perhana

11

@10
eli pääpaino on sanalla "lähes"
Samsung siis julkisti lähes puoli vuotta Lumia 920:n julkaisun jälkeen noin 200 euroa kalliimman rivellyksen jossa on LÄHES Lumia 920:n tasoinen kamera... mahtava saavutus, nyt äkkiä huutomerkkejä perään.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

13

@11

En ihmettelisi yhtään jos S4 kamera olisi parempikin hyvän valon olosuhteissa kuin L920, mutta L920 pieksee kyllä optisen vakaimensa(ja ison aukon, en tosin tiedä mikä S4 aukko?) ansiosta kaikki haastajansa oikeastaan jo sisätiloihin mentäessä.

Ihmettelin kyllä itsekin kommenttia, olisiko taustalla joku lumia-trolli koittamassa matkia samsung-trolleja tarkoituksena tehdä tällainen järjetön postaus vai onko kirjoittajana oikeasti joku vähän vajaa samsung-trolli. Ei tuossa postauksessa ole oikein mitään järkeä.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

14

HTC One tarjoaa Android maailmassa tyyliä Apple tapaan eli hieno alumiinikuori ja optista kuvanvakautusta Lumia 920 tyyliin

sekä 920 että HTC One häviävät uusille 13Megapikseli hirmuille päivänvalossa, mutta kesäyön hämyssä tai syysiltoina ne ovat aivan ylivoimaisia ja tietenkin myös videoissa

Nämä kaksi laitetta siis muodostavat ikioman uuden aallon älypuheliluokan. Mitä meillä oli ennen OIS:sia ??

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

15

Miten valitset puhelimesi:

1. Pyöriikö siinä emulaattorit

2. Siis oikeesti pyöriikö siinä emulaattorit

3. No sviddu ScummVM ainakin pitää pyöriä

4. Miten muka voi olla 2013 luuri joka ei pyöritä ScummVMää

5. Menkää nyt ******* sen lumianne kanssa

Mode edit IlmoPJ: kielenkäyttöä siistitty.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja