Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung puolustaa Galaxy S4:sta: microSD-paikka korvaa tallennustilan puutetta

59
Teemu Laitila

Samsung puolustaa Galaxy S4:sta: microSD-paikka korvaa tallennustilan puutetta
Samsungin mukaan Galaxy S4:n microSD-paikka kompensoi käyttöjärjestelmän sisäisestä muistista viemän tilan määrää. Yhtiön CNET-sivustolle antama kommentti vastaa kritiikkiin Galaxy S4:n vapaan tallennustilan vähyydestä.

Käyttäjälle jää Galaxy S4:n 16 gigatavun muistista vain noin 8,5 gigatavua eli hieman runsas puolet nimellismäärästä. Lopun tilan käyttävät käyttöjärjestelmä sekä esiasennetut sovellukset.

Samsungin mukaan käyttöjärjestelmän viemä tila on kasvanut noin gigatavun verran verrattuna edelliseen Galaxy S III -malliin. Yhtiön mukaan uudessa mallissa tilaa kuuluu enemmän, sillä "se tarjoaa korkearesoluutioisemman näytön ja paremmat ominaisuudet asiakkaalle". Viittaus näyttöön liittynee tarkempiin ja sitä myöten suurikokoisempiin sovellusten grafiikoihin.Samsungilta kerrotaan, että parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi laitteessa on microSD-korttipaikka, joka kompensoi käyttöjärjestelmän kuluttamaa tilaa. Silti Samsung ei salli sovellusten asentamista microSD-kortille eli lisätilaa on tarjolla ainoastaan kuville, videoille ja musiikille. Paljon pelejä asentaville tilarajoitus saattaa siis tulla vastaan yllättävänkin nopeasti.

Aiemmin tänä vuonna Microsoft joutui vastaavan kritiikin kohteeksi, kun yhtiön 64 gigatavun tallennustilalla varustettu Surface-tabletti jätti käyttäjälle vain 22 gigatavun verran vapaata tilaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (59)

tataka
tataka

1

ostin juuri tänään gigantista s4. onneksi mulla on 32 gigan muistikortti jonne laitan kuvat videot ja jos tulee muuta niin ne sinne kortille. tosin kuvat ja videot menee myös dropboxiin...

8,5 gigaa riittää just peleille ja sovelluksille. ainakin itselleni, tosin pelejä on paljon mutta näitä yli 0,5 gigan peleistä tulee pelattua ehkä 3-4 muut on kuitenkin puhelimessa jos tulee mieli pelata niitä..

Vastaa
JoniS
JoniS

3

@2

Sepä se, kaiken lisäksi sama softa millä saa sd-kortille toimi niissä vanhoissa android luureissakin missä todella vähän muistia.

Vastaa
perhana
perhana

5

Jaa että uusi puhelin pitää rootata että siitä saa käyttökelpoisen...?
Jos nyt kapula kuitenkin maksaa 699,- euroa niin luulisi että se olisi jo valmis puhelin eikä pelkkä "rakennussarja" aihio jossa käyttökuntoiseksi viimeistely on jätetty ostajalle.
On kyllä lähes uskomatonta että android ja esiasennetut sovellukset (eli ne joilla laitetta markkinoidaan) vie noin paljon tilaa, yli 7 gigaa??
WP8 näyttää vievän lumiassa peräti 1,9 gigaa, ja sovellukset itselläni 2,1 gigaa jossa siis jo joitain pelejäkin.
Jos iPhonen hinnoittelua joku pitää riistona, niin kyllä mielestäni tuo 699 euroa luurista jossa vapaata tallennustilaa on vain 8,5 gigaa on mielestäni silkkaa kusetusta.

Vastaa
JoniS
JoniS

6

@5

Eiköhän tuo muistimäärä riitä lähes kaikille käyttäjille helposti, joten en taas ymmärrä tätä haloota jos on mahdollisuus laajentaa sitä ellei riitä, muilla alustoilla asialle ei voisi mitään jos loppuisi kesken.

Ja tosiaan vanilla android ei vie juuri mitään tilaa ~150mb asennus filu, tilaa vie lähinnä nuo Samsungin omat softat.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

7

Kyllä se vähän oudolta kuulostaa, että joutuu maksamaan lähes 700€ puhelimesta jossa ei vakiona tule kunnolla tilaa. Muistikortti tuo tilaa juu, muttei tee hinta/tila-suhteesta laisinkaan hyväksyttävää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nakkerit @ (vahvistamaton)

8

@4
Uusin ohjelmistopäivitys voi olla jo parantanut kameran kuvien laatua tuosta (toivotaan)!.Onko sulla jo kyseinen puhelin käytössä eli tietäisit totuuden kameran laadusta?.

Vastaa
Raidhaad
Raidhaad

10

@9 kuvat on pienennettyjä ja muutenkin testi on täysin manipuloitu, olen testannut S4 kameraa ja ihan ok on, mutta erittäin kaukana 808 kuvista :) Kun Eldar Murzinin nimen näkee jossain niin sen tietää, että siinä ei ole enää mitään rehellistä, ei ainakaan nokiaa kohtaan. "ikuisesti katkera"

Vastaa
perhana
perhana

14

@6
Kuinka niin muilla alustoilla asialle ei voisi mitään?
Ja ennenkuin heität hatusta vastauksen, niin tarkistahan asia...

Vastaa
2maz
2maz

17

Tuo Korealainen jääkaappivalmistaja on puhelinosastolla onnistunut myymään paljon puhelimia ja suurimman osan niistä kopioimalla jotain toista valmistajaa. Bada puhelimia yrittivät valmistaa ihan omin voimin, mutta laihaksi jäi sekin.
Note 2 on heidän puhelinmalliston yläpään järkevin laite muiden jäädessä kauas taakse. S3 on naurettava ja S4 on kuin iPhone4 -> iPhone4s.
"Uusi" malli jossa on parempi näyttö, 4G ja nopeampi prossu. Mitään uutta tarjottavaa ei ole. Ulkonäkökin on niin lähellä S3:a ettei asiaan vihkiytymätön pystyisi sanomaan kumpi on kumpi.

Ehkä seuraava Samsungin malli kopioi HTC Onea joka saattaa olla tällä hetkellä markkinoiden paras laite. Mutta se kopio tullee markkinoille joskus vuoden päästä.

Huono puhelin GS4 ei ole, mutta ei myöskään parempi kuin S3 eikä etenkään Note 2. Markkinoilla on parempiakin kuin nämä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
THzzz (vahvistamaton)

18

Toisaalta tuntuu, että saadakseen lisää tilaa tai asentaa sovellukset muistikortille, pitää puhelin rootata. Ja paljonkohan tuossa Samsungin valmiiksi asennetuista on höttöohjelmia, jotka pitää poistaa. Varmaan aika paljon.

Itsellä on rootatussa S3:ssa sisäisestä (16GB) käytettävissä noin 11,3GB), eli kovin paljon eivät ohjelmat tilaa vie. Joukossa on etupäässä tavallisia ohjelmia, ei isoja pelejä tms.

Muistikorttina Sandisk 64GB kortti, jonne mahtuu ihan riittävästi kaikkea.

Vastaa
jartar
jartar

19

Uskomattoman törkeää toimintaa Samsungilta muistin koon ilmoittamisessa. Kun känny on kuluttajan kädessä niin kyllä se todellinen muistimäärä on 8,5 gigaa ja se on juuri se luku mikä kuluttajalle kuuluu ilmoittaa. Veikkaan että "muutamalta" ostajalta taitaa tulla pari valittua kirosanaa kun tajuaa että 700€ maksaneessa kännyssä ei ole vakiona muistia juuri mitään...

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

20

En tiedä kumpi on enemmän perseestä, tämä vai tuo Surface-homma. Se on ainoastaan varmaa että molemmat on kyllä silkkaa kuluttajan naamaan kusemista. Surfacen on prosentuaalisesti enemmän törkeää, mutta toisaalta s4 on niin vähän tilaa monelle tehokäyttäjälle ettei se ole tuon hintaiselle lippulaivalle mitenkään hyväksyttävää. Itsellä tod. Näk. Tuo muisti riittäisi helpostikin mutta yleisesti tuntuu olevan tarvetta enemmälle.

Onko munkki666 oikeasti tosissaan? Asennusfilun koosta ei ihan kauheasti voi päätellä kokoa asennettuna, sekä tuo muut alustat oli vähän outo kommentti, vai mitä tarkoittaa hän? Roottausta? Muistikorttia?(symbian tukee, s40, wp, bada, tukeeko bb?)

Vastaa
perhana
perhana

21

Surfacen tapauksessa laitteen ostajakin jo ostaessaan todennäköisemmin ymmärtää että käyttöjärjestelmä vie osan kiintolevystä, kun windows-alustainen tabletti kuitenkin mielletään enemmän tietokoneeksi, ja jos ennen ostoa yhtään malttaa ottaa selvää siitä mitä on ostamassa, niin microsoft kyllä ilmoittaa melko selkeästi teknisissä tiedoissa että käyttöjärjestelmä vie paljon tilaa kiintolevystä, eli näin:

"32 Gt*, 64 Gt
*Järjestelmäohjelmisto vie paljon tallennustilaa. Käytettävissä oleva tallennustila voi muuttua järjestelmäohjelmiston päivitysten ja sovellusten käytön mukaan. 1 Gt = 1 miljardi tavua. Lisätietoja on osoitteessa Surface.com/storage."
http://www.microsoft.com/Surface/fi-FI/storage

Tässä taas SGS4:n teknisistä tiedoista poimittuna:
"Memory
16 / 32 / 64GB memory + microSD slot (up to 64GB), 2GB RAM"

Tuosta munkki666:n kommentista, luulen että hän viittaa siihen vanhaan tietoon perustuvaan uskomukseen, että WP ei tue muistikorttipaikkaa.

Vastaa
2maz
2maz

22

Muistakaa myös tuosta roottauksesta sellainen tärkeä seikka että takuu menee ainakin Samsungin valmistamista puhelimista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mokia WP @ (vahvistamaton)

23

@19 Muistaakseni Nokia Lumia malleissakin (WP8) on ollut vastaavanlaisia ongelmia ja oikeastaan pahempiakin...joten, stop that!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
failsamppa,,,, (vahvistamaton)

24

Kyllä ne onglemat on olleet (samsungin(android)) galaxi luureissa,eli älä ala inttämään...!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samppaaaaaaaa (vahvistamaton)

25

Ainakin kun menette samsungin korean kieliselle sivustolle, niin siellä lukee teksti aivan selvästi "추가기능 대용량 내장메모리 : 32GB(가용 메모리 : 21.96GB)" Elikä suomeksi "Muita ominaisuuksia suuri sisäinen muisti: 32 Gt (käytettävissä oleva muisti: 21.96GB). Siitä en tiedä lukeeko muissa sivustoissa noin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
failLumia @ (vahvistamaton)

26

"Muita ominaisuuksia suuri sisäinen muisti: 32 Gt (käytettävissä oleva muisti: 21.96GB).

Täytyy muista,että käyttöjärjestelmä: (Android) ja käyttöliittymä: (Touchwiz) vievät osan kokonaismuistista,muistimäärästä!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
THzzz (vahvistamaton)

27

"Muistakaa myös tuosta roottauksesta sellainen tärkeä seikka että takuu menee ainakin Samsungin valmistamista puhelimista."

Tuo nyt ei kyllä sellaisenaan pidä ainakaan omalta osalta paikkaansa. Olen vienyt parikin rootattua Samsungia takaisin huollettavaksi (tehdasasetukset vaan takaisin), koska piirikortti oli rikki. Ei valitettu, että takuu on loppu. Toisessa tapauksesa sai vielä uuden puhelimen.

Vastaa
JoniS
JoniS

28

@22

Eikä mene, voit softa modata minkä vain puhelimen/muita elektroniikka laitteita. ja ne on silti takuunalaisia, kunhan ne on ostettu EU:n sisältä EU:n kansalaisena

Vastaa
2maz
2maz

29

@28 No lueppas Samsungin käyttöehdot. Tai kysy SCF-huollosta johon olen vienyt lukemattoman määrän puhelimia ja monet niistä on ikävä kyllä olleet rootattuja - eikä takuu ole niitä korvannut.

Vastaa
2maz
2maz

30

Voi olla että joissain huoltopaikoissa ollaan inhimillisempiä tuon takuun suhteen, mutta käyttöehdoissa sanotaan yksiselitteisesti että kolmannen osapuolen ohjelmian asentaminen aiheuttaa takuun raukeamisen.
Typerä sääntö siis sinänsä enkä hyväksy tuollaisia käyttöehtoja.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

31

@29

Samsungin käyttöehdot eivät päde, kun EU:n asetukset menevät edelle. Laki > käyttöehdot.

Itse taasen olen sitä mieltä että roottauksen pitäisi olla laillisesti peruste takuun eväämiselle tai ehkä ennemminkin tietynlaiselle rajoittamiselle. Mitä jos brikkaat laitteesti roottaamalla? Ei se ole valmistajan vika. Mitä jos roottaat laitteesti ja vaikkapa ylikellotat prossu(j)a, ja se aiheuttaa ongelmia laitteessa? Ei se ole valmistajan vika todellakaan. Verrataan taas vaikka autoihin, tuskin on asiaa mennä maahantuojalle urputtamaan kun turbo on poksahtanut sen virittämisen jälkeen.

Ymmärrän siis miksi käyttöehdoissa Samsung koittaa välttää vastuuta.

Vastaa
Fiili
Fiili

32

Onhan se hienoa että puhelin herättää näin paljon mielipiteitä, ja kilpailijoiden tuotteita käyttävien pitää koittaa mollata ylivoimaista miten tahansa;) Totuus on kuitenkin se että S4 on tämän hetken huippupuhelin ja puhelindesignin helmi. Ne joita S4 ei miellytä, voivat hehkuttaa HTC Onea, joka on melkein yhtä hyvä =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
exynos5 @ (vahvistamaton)

33

@32
Ne joita S4 ei miellytä, voivat hehkuttaa HTC Onea (tai Nokia Lumia 920/720) malleja, joka on melkein yhtä hyviä...tai sitten eivät!.

Vastaa
timoni
timoni

34

HTC One on jo testeissä ollut S4 parempi.
Itse ainakin maksan mielumin puhelimesta joka ulkoisesti ja laadultansa vaikuttaakin sen hintaselta mitä siitä on maksanut eikä sellaiselta perus kiinalaiselta natinati muovilta kuten kaikki samsungit tähän mennessä.

Vastaa
2maz
2maz

35

@34 Just näin. Mutta jokainen käyttää rahansa mihin haluaa.
Samsungin hehkutus vaan alkaa olemaan jo aika surkuhupaisaa.

Vastaa
jartar
jartar

36

@23
Sinällään se on ihan sama mitä muut tekevät. Ei tee yhtään hyväksyttävämpää Samsungin toiminnasta. Kun puhelimen hinta otetaan huomioon niin suuren luokan kusetus kyseessä.

@25
Ketä kiinnostaa korean sivut. Nettisivuilla olevat pienet präntit eivät mitään merkkaa vaikka ne löytyisi suomen sivuilta. Markkinointi on tällä hetkellä pahasti harhaan johtavaa. 700€ kännyn kohdalla tätä asiaa ei voi hyväksyä.

Vastaa
JoniS
JoniS

37

@36

minkäs luokan mega kusetuksia on sitten 3000e esim. alienwaren koneet, missä ilmoitetaan olevan 1tb kovalevy tilaa mutta tosiasissa se kovo on +930gb tyhjänä ja kun siihen on vielä asennettu se winukkakin niin tilaa jääkin käyttäjälle "vain" 900gb vaikka oli luvattu se 1tb. asiat markkinoidaan aina sen muistin max. kapasiteetillä eikä sillä mitä käyttäjälle jää, niin on tehty aina ja niin tullaan tekemään. eli miksi samsungin pitäisi tehdä poikkeus tässä kohtaa ja ilmoittaa käyttäjälle jäävän tilan koko?

Vastaa
jartar
jartar

38

@37
Se Alienware on täysin toimiva kone eikä käyttöjärjestelmälle menevä tila aiheuta ongelmia. Muutenkin asia "hieman" eri luokkaa kun Alienwaresta menee käyttikselle alle 10% ja tuolla 700€ kännyllä melkein 50 prosenttia. Tietokoneissa ihmiset ymmärtävät että osa kovalevytilasta menee käyttikselle. Käyttiksen viemä tila ei aiheuta ongelmia koska tilaa kovolle jää vähintään riittävästi...

Tuon kännyn tilalla asia on täysin erilainen. Vaikka omasta mielestäni ymmärrän ja seuraan tekniikkaa niin tuli yllätyksenä kuinka paljon ohjelmat ja käyttis vievät tilaa S4 puhelimella. 8 gigaa on todella alamittainen määrä tilaa ja aiheuttaa helposti ongelmia käyttäjille. Muistin määrä ja kännyn hinta ei kohtaa. Lippulaiva malli reilun 8 gigan muistilla on huono vitsi. Sitä ei voi suositella kenellekkään. 700€ on paljon rahaa kännystä joten tiedot pitää kertoa rehellisesti jottei yllätyksiä tule. Muistikorttikaan ei mitään auta ellei laitetta roottaa. Ohjelmia kun ei voi kortille muuten asentaa.

Vastaa
Taeco
Taeco

39

@37 Alienware ilmoittaa tilan määrän teratavuina (TB=10^12=1 000 000 000 000 tavua), kun taas Windows ilmoittaa tilan binäärisinä teratavuina, eli tibitavuina (TiB=2^40=1 099 511 627 776) - tosin Windows merkitsee näitä virheellisesti teratavuina, vaikka ilmoittaa tibitavuina sen. Jos siellä tosiaan ilmoitetaan 930GiB, niin sitten sinulla on 930*2^30/10^9=998,58GB. Luultavasti siinä kuitenkin on ~931GiB=1TB. Windowsin puhdas asennus on muistaakseni 15GiB, eli se vie teratavun kovalevyltä 1,6% - ei siis käyttäjän kannalta kovin suuri osuus. Tämän puhelimen esiasennettu roska vie 46,9% tilasta. Kumpikohan oli suurempi huijaus?

Vastaa
Taeco
Taeco

40

@37 Alienware ilmoittaa tilan määrän teratavuina (TB=10^12=1 000 000 000 000 tavua), kun taas Windows ilmoittaa tilan binäärisinä teratavuina, eli tibitavuina (TiB=2^40=1 099 511 627 776) - tosin Windows merkitsee näitä virheellisesti teratavuina, vaikka ilmoittaa tibitavuina sen. Jos siellä tosiaan ilmoitetaan 930GiB, niin sitten sinulla on 930*2^30/10^9=998,58GB. Luultavasti siinä kuitenkin on ~931GiB=1TB. Windowsin puhdas asennus on muistaakseni 15GiB, eli se vie teratavun kovalevyltä 1,6% - ei siis käyttäjän kannalta kovin suuri osuus. Tämän puhelimen esiasennettu roska vie 46,9% tilasta. Kumpikohan oli suurempi huijaus?

Vastaa
JoniS
JoniS

41

"700€ kännyn kohdalla tätä asiaa ei voi hyväksyä."

Otin huomioon jartarin antaman painoarvon sille ettei saa tapahtua kalliissa laitteessa tällaista, kirjoitin kommentin vain sen takia kun ymmärsin tuosta jartarin sanomasta ettei välttämättä olisi niin paljon väliä jos olisi alemman hintaluokan laiteesta kyse.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mokia920 @ (vahvistamaton)

42

@41 Onneksi tulevat päivitykset korjaavat bugeja, joita kuitenkin tulee esille kuiten hyvin vähän (toisin kuin Nokia Lumia malleissa). ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mokia920 @ (vahvistamaton)

43

@41 Se on hyvä, että bugeja tulee esille ja pitääkin tulla mutta Samsung on hoitanut korjauspäivitykset viimeaikoina jo ripeällä tahdilla.

Vastaa
perhana
perhana

44

@42
Samsungin tapauksessa tuota "bugia" ei kyllä pysty ohjelmapäivityksellä korjaamaan, toisin kuin Nokian Lumia malleissa

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

46

@45

Päivitykselläkö lisäät tallennustilaa tuosta 16gb?


En usko että kauheasti haluavat lähteä karsimaan TouchWiziä, eiköhän se rohmua pääosan tuosta tilasta minkä esiasennetut jutut vievät.

Vastaa
perhana
perhana

47

@45
Perusteluja palikalle:

WP8:n muistintäyttyminen johtuu bugista jonka vuoksi ylimääräisiä "temp" tiedostoja jää kummittelemaan laitteen muistiin jos kuvien automaattinen synkronointi skydrive-pilveen on jatkuvasti päällä, ja tämähän on siis mahdollista korjata päivityksellä.

SGS4:n 16Gt muistista valtaosan on vallannut TouchWiz ja ne samsungin "hienot" lisätoiminnot kuten katseen tunnistus ja sormen läheisyyden tunnistus, eli tämä ei ole mikään bugi ja sitä ei siis voi korjata muulla kuin lisäämällä muistia tai jättämällä pois osa tilaa vaativista toiminnoista, ja poishan niitä ei voi jättää jos nimenomaan niillä laitetta markkinoidaan.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

48

@47 joo nehän sielä viekin sen tilan :D veikkaan että noi nimenomaiset ominaisuudet vie ehkä 5-30Mt. Loppu menee Samsungin bloatwarelle.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

49

Kauhea poru jostain muistista. Käyttöjärjestelmät vievät tilaa ja etenkin, kun on kyseessä Full HD tarkkuuteen tehdyistä sovelluksista. Jos on varaa ostaa alle 700 €:n puhelin, niin tuskin se alle 20 € maksava 16 gigan microSD muistikortti tekee siinä vaiheessa enää kipeää. Ostin aikoinaan tietokoneeseeni yli 100 €:n 32 gigan SSD-kiintolevyn eikä siihen kannattanut asentaa Windows 7 -käyttöjärjestelmää sekä päivitykset ja muut tärkeät ohjelmat ilman kunnon säätämistä. Olisin tässä tilanteessa voinut alkaa kiroilemaan, mutta onneksi Linux meni siihen heittämällä ja julmetusti sovelluksiakin lisäksi. Jessus, kun kone toimi sen jälkeen kuin unelma.

Jos tuo S4:n muistin määrä on teidän ongelmanne asiassa, niin silloin ette sitten osta sitä puhelinta. Toisaalta ymmärrän asiassa myös kuluttajia, sillä valmistajien pitäisi varata käyttöjärjestelmälle oman tila, johon sitten päivityksetkin mahtuvat, ja ilmoitettu tila on käyttäjän omaan käyttöön tarkoitettu mm. ladatuille ohjelmille sekä tiedoille (kuvat, videot, tiedostot jne).

Mollauksia eri käyttöjärjestelmistä (puhelimista) saa lukea usein. Ensinnäkin EI ole täydellistä käyttöjärjestelmää: Jokaisessa on bugeja tai vikoja (iOS:ssä niitä kutsutaan ominaisuuksiksi). ;-)

Ystävälläni oli joskus HTC:n android puhelin, jossa oli vikoja, ja hän osti Samsung Galaxy S3:n, johon hän on ollut erittäin tyytyväinen.

Toisella ystävälläni on Nokia Lumia -puhelin ja aina, kun puhun hänen kanssaan, niin en saa kunnolla selvää puheesta, tuntuu kuin hänellä olisi peruna suussa (sekin voi olla mahdollista).

Yhden kaverin Nokia Lumia 800 junnaa WP 7.1 versiossa ja epätoivoisten päivityskikkojen avulla olen onnistunut päivittämään muutaman pienen päivityksen, mutta siltinkin versio on 7.1 eikä edes saa asennettua versiota 7.5 puhumattakaan 7.8 versiota.

Eräs ystäväni on merkki uskollinen BMW, Bose, jne eikä ikinä koske Samsungiin (Joka on pitänyt tähän asti paikkansa). Hänellä oli iPhone 3s, joka nykyään on hyvin viallinen, ja osti Asus PadFone 2:n, joka toimi loistavasti, mutta pienen puhelimen näytön pinnassa olleen kosmeettisen virheen vuoksi lähetti sen takuukorjaukseen/vaihdettavaksi. Nyt hän haluaisikin Asus PadFone Infinityn, joka itseänikin kovasti kiinnostaa.

Näiden puhelin säätöjen lisäksi olen työni puolesta "joutunut" tutustumaan näihin eri käyttöjärjestelmiin (puhelimiin). Näiden asioiden perusteella minulla on oma kohtaisia kokemuksia, mutta en voi niidenkään perusteella tuomita käyttöjärjestelmiä/puhelimia kaikkitietävästi. Tekniikkahan kehittyy jatkuvasti.

Itse olen päätynyt S2:seen opetustyöni puolesta, koska sen saa näppärästi liitettyä videotykkiin ja siten pystyn demoamaan puhelimen toimintaa loistavasti. Toineen syy oli periaatteiteni puolesta: Pois Microsoft "orjuudesta" ja Apple on liian kallis, suljettu sekä snopeille. Kumpikaan edellä mainitty yritys ei sopinut lainkaan mun näkemyksiini eikä vaatimuksiini, Androidin käyttöjärjestelmä sopi parhaiten ja S2:n yli vuoden takainen kova suosi sai minut silloin hankkimaan kyseisen puhelimen.

Apple-fanien "raamatussa" Jeesuksen isä taitaa olla Steve Jobs. Monesti kaikki valittavat Samsungia kopioinnista, mutta sitähän kehitys juuri onkin. Ensin kopioidaan ja sitten tehdään se paremmin. Uudet bändit soittavat kuuluisimpien artistien kappaleita opiakseen ja saadakseen keikkaa, joissa soitetaan covereita ja mahdollisesti omia biisejä. Ajan myötä bändillä syntyy omia kappaleita, joissa he lainaavat tiettyjä asioita muiden kappaleista ja kehittävät omaa suuntaansa. Näin tapahtuu lähes jokaisessa oppimisessa ja kehityksessä tapahtuvissa asioissa. Elämäni varrella olen tullut siihen uskoon, että joku keksii jotain uutta ja sitten joku toinen julkaisee sen sekä kerää kaiken kunnian. Steve Jobs sai eri komponenteista koottua/rakennettua menestyvän tuotteen, jonka tunnetaan iPhonena.

Vastaa
jartar
jartar

50

@49
Jos olisit lukenut uutisen niin olisit saanut selville, että se parin kympin muistikortti ei tee laitteesta yhtään toimivampaa eikä poista ongelmaa tilantarpeesta. Ohjelmat ja pelit kun täytyy asentaan puhelimen OMAAN muistiin. Se on ihan sama vaikka kännyyn laittaisi 32 gigan muistikortin kiinni niin ohjelmia ja pelejä voi asentaa 8,5 gigan edestä!

Mielenkiintoinen on myös valintasi. Onko "Google orjuus" parempi kuin "MS orjuus" ? Googlen lonkerot ovat nykyisin kaikissa paikoissa kiitos hakukoneen, youtuben, androidin jne.

Vastaa
perhana
perhana

51

@49
"Kauhea poru jostain muistista"
-
"Toisaalta ymmärrän asiassa myös kuluttajia, sillä valmistajien pitäisi varata käyttöjärjestelmälle oman tila, johon sitten päivityksetkin mahtuvat, ja ilmoitettu tila on käyttäjän omaan käyttöön tarkoitettu mm. ladatuille ohjelmille sekä tiedoille"

Eli siis mielestäsi poru on turha, mutta silti sinunkin mielestäsi porun pitäjät ovat aivan oikeassa?

Ja vaikka sitä Samsungia niin jumaloitkin, niin palautetaan nyt vielä mieleen se, että ilmeisesti ainoastaan Samsung saa androidin järjestelmän vaatiman tilan turvotettua noin suureksi omilla lisäyksillään, ja nimenomaan juuri Samsung estää sovellusten asentamisen muistikortille, vaikka tarjoaakin muistikorttia ratkaisuna ongelmaan.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

52

@50
Uutinen tuli kyllä luettua, mutta ei riittävän tarkkaan, kiitos huomautuksesta.

Uskon kyllä, että tuo 8,5 gigaa riittää hyvin valtaosalle käyttäjistä. Tietenkin, jos noita 2 gigan pelejä asentaa, niin ei paljoa kyl mahdu. Ihmettelen, että miksi puhelin sitten täytyy asentaa täyteen suuria ohjelmia/pelejä. Valitsee muutaman suuremman pelin, käyttää niitä ja tilan loppuessa poistaa vähemmän käytettyjä sekä asentaa uuden. Ainahan ne ostetut pelit voi asentaa uudestaan puhelimeen. Lisäksi tallentaa kaikki mahdollinen kortille, vaikkakin ulkoinen tallennustila on hitaampaa, niin tuskin se hidastaa kovinkaan paljoa puhelimen toimintaa.

Kun "M$ orjuudesta" pääsee irti, niin "Google orjuudesta" on helpompi päästä tarvittaessa irti, mutta pitää muistaa myös olla varovainen Googlen suhteen.

Itselläni ohjelmat vievät keskimäärin alle 10 megaa ja eniten tilaa vievät musiikki, valokuvat ja etenkin kuvatut Full HD videot, jotka kaikki ovat tallennettuna kortille. WLAN yhteydessä Dropbox hoitaa kuvien ja videoiden kopioinnin palveluun, josta saan sitten siirrettyä helposti oman koneen kiintolevylle.

@51
Otin poru-asian suhteen eri näkemykset asiasta. Ihmettelen, että miksi nähdään kovasti vaivaa tuosta 16 gigan versiosta, jos kerran tarve on suurempaan tilaan. Mielummin voisi kommentoida näin:

"Haluan tuon puhelimen, mutta vapaata tallennustilaa ohjelmille on omaan tarpeeseen liian vähän. Toivottavasti suuremmalla tallennustilalla varustettuja puhelimia tulee pian saataville."

Vaikka tuota muistia on joidenkin mielestä liian vähän, niin uskon tuon vapaan tallennnustilan riittävän vallan mainioisti valtaosalle käyttäjistä. Toivon kovasti, että kaikkien saataville saadaan pian myös 32 ja 64 gigan versiot. Jos näiden versioiden hinnat ovat liian korkeat, niin joko etsii vastaavan edullisemman, odottaa hintojen laskemista, säästää enemmän rahaa tms.

En nyt ihan jumaloi Samsungia, mut ihailen suuresti yrityksen saavutuksia. Omistan SGS2:n, SGS3:n tultua halusin sen ja SGS4:n tultua halusin sen, mutta nyt katseeni on siirtynyt Asus PadFone Infinityyn. En kuitenkaan ryntää heti ostamaan sitä vaan katson arvosteluja, keskusteluja ja odottelen hinnan laskemista hieman eli mahdollinen hankinta tulee tehtyä todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella, vaikka silloin on jo tullut uudempia ja tehokkaampia laitteita markkinoille, niin ei se haittaa.

Tuo ylimääräisten ohjelmien asennus on aika yleistä esim. kannettaviin koneisiin lykätään usein kaiken maailman valmistajan sovelluksia, pelejä ja muuta roskaa esim. Windows, jolla viittaan "M$ orjuuteen" ;-D Toisaalta kannettavissa kyllä riittää tallennustilaa, mutta käynnistyksessä käynnistettävien ohjelmien paljous hidastaa.

Tämän puhelin mallin osalta niille tilaa kaipaavien vaihtoehdoiksi jäävät joko puhelin suuremmalla sisäisellä tallennustilalla (hintavampi ja tuleeko saataville) tai roottaus (hieman riskiä ja takuun raukeaminen). Tietenkin on aina saatavilla muita malleja, valmistajia sekä käyttöjärjestelmiä.

Vastaa
jartar
jartar

53

@52
Kyse on kuitenkin lippulaivamallista jonka pitäisi edustaa Samsungin huippuosaamista. Känny kuitenkin rampautettu muistin suhteen joka tuottaa monelle suuria ongelmia. Jos kännykästä maksaa 700€ niin ei varmasti halua joka kerta miettiä mitä poistaa kännystä kun jotain uutta ohjelmaa asentaa. Jos känny maksaisi maksimissaan 200€ niin ei se niin paljoa ottaisi päähän. Tosin silloinkin markkinointi olisi harhaan johtavaa.

Kun kyseessä PREMIUM tuote niin tuollaista ei voi antaa anteeksi. Ei vaikka kuinka fanaisi Samsungia. Asia olisi ok jos kännyä markkinoitaisiin 8,5 gigaisena. Tällöin ei tulisi ikäviä yllätyksiä. Ja mitenkä helppoa tuo olisi ollut toteuttaa. Ei montaa euroa olisi kustannukset kasvaneet jos känny olisi oikeasti 16 gigan muistilla varustettu. Samsung mieluummin pissaa kuluttajien päälle ja nauraa matkalla pankkiin.

Niin ja jos joku haluaa olla avulias niin mielellään näkisin Samsung S4 mainoksen missä tulee selvästi esille että laitteessa on vain 8,5 gigaa muistia ohjelmille ja peleille. Taitaa olla mahdoton tehtävä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
exynos5 @ (vahvistamaton)

54

Galaxy S4 mallin tallennustilan vähyydestä KANNATTAA laittaa NEGATIIVISTA ja "kärjekästä" palautetta Samsung maahantuojalle,joka välittää palautteet valmistajalle!.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

55

@53
Ymmärrän pointtisi. Onhan se hullua, että lippulaivamallissa on noin vähän vapaata muistia käytössä, mutta uskon tuon 8,5 gigan tilan riittävän 90 % käyttäjistä, joten tuskin se kovin monelle ongelmia tuottaa. Toivotaan, että jossain vaiheessa tulee nuo 32 ja 64 gigan variaatiot saataville.

Maksaisit maksimissaan 200€? Taidat arvostaa tallennustilan määrää enemmän kuin muuta laitteistoa, joka edustaa tämän hetken huippupäätä. Tällaisessa tapauksessa ehkä olisi parempi valita toinen puhelin suuremmalla sisäisellä muistilla.

Jos mielestäsi markkinointi on tämän puhelimen kohdalla harhaan johtavaa, niin silloin sama juttu koskee lähes jokaista markkinoilla olevaa käyttöjärjestelmällä varustettua laitetta. Kaikki näkemäni laitteet markkinoidaan juuri laitteen rautapuolen tiedoilla enkä ole vielä törmännyt kohtaan, jossa ilmoitettaisiin erikseen vapaana olevaa tallennustilaa. Jos sellaista on, niin sitten se on hyvin harvinaista vai onko muissa valmistajien laitteissa oikeasti ilmoittamansa määrä vapaata tallennustilaa? Olisi hyvä määrätä jokaisen valmistajan mainittavan laitteen käytettävissä oleva vapaa tallennustila erikseen tai sitten kuten aiemmassa viestissä mainitsin, niin tehtäisiin/kerrottaisiin käyttöjärjestelmälle ja käyttäjälle omat tallennustilat. Tämä asia koskisi sekä valmistajan että jälleenmyyjän ilmoittamia tietoja. Tämä asian voisi ilmaista seuraavasti:

Käyttöjärjestelmään varattu tila (Gt): 8
Sisäisen muistin vapaa tila (Gt): 8

Ongelmaksi voi muodostua päivitysten vaatima lisätila.

Ihmettelen suuresti, että miksi VAIN Samsungin pitäisi ilmoittaa asiasta, koska EIHÄN kukaan muukaan valmistaja tee niin. "Samsung mieluummin pissaa kuluttajien päälle ja nauraa matkalla pankkiin." - Jos asia olisi näin, niin kuluttajat eivät enää ostaisi yrityksen tuotteita ja siirtyisivät käyttämään muiden tuotteita. Tuskin menet itsekään uudestaan liikkeeseen, jossa oot saanut huonoa palvelua.

@54
Ehkä kannattaisi mielummin kysyä jälleenmyyjiltä, maahantuojilta ja/tai Samsungilta, että tuleeko 32 ja 64 gigan variaatiot myyntiin Suomeen sekä milloin.


Ottakaa hieman iisimmin ja suurempaa tallennustilaa kaipaavien suosittelen seuraamaan tilannetta 32 ja 64 gigan variaatioiden kohdalla. Kyllä ne tulevat saataville jossain vaiheessa ja jollain tavalla.

Vastaa
jartar
jartar

56

@55

Monia ihmisiä ei haittaa vaikka tulevat huijatuksi. Kun fanitetaan tuotetta niin kaikki annetaan anteeksi. Vika onkin yhtä äkkiä ominaisuus, jonka jälkeen selitellään itselleen miksi Samsung saa toimia näin. Ja hyvähän se tuote on kun kaverillakin se on ja Samsung on niin "muodikas" känny. Ei mainostajat ja kaverit väärässä ole ;) Sinun selittely ja muistimäärä ongelman vähättely tukee tätä väitettä. Jos 90 prosentille käyttäjistä riittää tuo 8,5 gigaa niin kyllähän sen isoilla kirjaimilla mainoksiin kehtaisi laittaa.

Pointtini 200€ tuotteesta on se, että kun laitteesta ei maksa kovin paljoa niin huijaukset eivät ota niin paljoa päähän. Halvalla harvoin saa "premiumia". Kun kännystä maksaa 700€ niin yleensä ei halua tulla huijatuksi. Koskee kaikkia puhelimia valmistajasta riippumatta.

Ja kyllä. Kaikissa kännyissä missä ilmoitettu ja todellinen tila eroaa selkeästi toisistaan, olisi hyvä ilmoittaa todellinen tyhjä tila. Varsinkin siinä tapauksessa kun se voi vaikuttaa ratkaisevasti kuluttajan ostopäätökseen. 32 gigan versiossa S4 kännystä tuo "huijaus" ei olisi lähellekkään niin merkittävä, koska peleille ja ohjelmille jäisi varmasti riittävästi tilaa. Halvalle muistikortille saisi sitten tarvittaessa videot ja kuvat talteen jos tila meinaisi loppua niiden osalta.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

57

@56
Hehee... Eli toisin sanoen kaikki valmistajat ovat huijareita. Selasin netissä valmistajien suomenkieliset sivustot sekä pari myyntipaikkaa (Gigantti ja Verkkokauppa.com) läpi. En löytänyt muidenkaan valmistajien tuotteista merkintää vapaasta tallennustilasta vaan ilmoitettiin rautapuolen tiedot sisäisestä muistista ja selvitykseni mukaan muillakin valmistajilla sekä käyttöjärjestelmä että sovellukset olivat asennettu tähän ilmoitettuun sisäiseen tallennustilaan.

Jos Samsungin pitäisi mainoksiin laittaa tiedon vapaasta tilasta, niin eikö iOS:n ja WP:n mainoksiin pitäisi laittaa, etteivät niiden sovellukset toimi Linux -käyttöjärjestelmässä? Koska jotkut toiminnot vaativat valmistajan tarjoaman sovelluksen koneeseen. Etenkin Linuxilla on hankalaa päivittä WP:n, joka on mielestäni hyvinkin tärkeä asia. :-P

Jos suostut maksamaan maksimissaan tästä tuotteesta sen 200 €, niin sit pitää odottaa todella kauan, että hinta putoaa niin alas ja saat sen käytettynä varmaan nopeammin. :-D

Tässä tapauksessa ero käyttöjärjestelmän sekä sovelluksien viemä tila sisäisen tallennustilan kapasiteetista on prosentuaalisesti suuri (melkein 50%). Jotkut varmaan tuntevat tulevansa huijatuksi, mutta silloin heitä on jo huijattu kaikkien ostettujen tietokoneiden, tableteiden sekä sisäisellä tallennustilalla olevien puhelimien osalta, koska niihin on jo asennettuna käyttis sekä sovellukset ja ne vievät sisäistä tallennustilaa.

Asia pitäisi kuitenkin lisätä kuluttajansuojalakiin.

Vastaa
jartar
jartar

58

@57
Ei hemmetti. Sinun kantasi siis on että Samsung saa kusettaa kuluttajia niin paljon kuin kerkeää tyhjän tilan suhteen. Sinun mielestäsi on myös täysin oikea asia että 700€ kännyn ostanut kuluttaja saa toisenlaisen tuotteen kuin mitä mainokset kertovat. Selityksiä löytyy vaikka muille jakaa miksi Samsung saa johtaa harhaan kuluttajaa. Eipä tuohon ole lisättävää.

Mainitsempa vielä, että aika harvassa on 700€ kännyt mihin on mahdollista asentaa vain 8,5 gigaa ohjelmia ja pelejä. Näin törkeää huijausta tallennustilan suhteen en ole ennempää kuullut varsinkaan tuossa hintaluokassa. Ja sitä en suostu hyväksymään. Fanit ovat sitten erikseen!

Niin ja vielä selvennykseksi. Lueppa viestini uudestaan. En missään viestissä ole sanonut että S4 kännyn pitäisi maksaa 200€. Olen vain sanonut että 200 euron tuotteelta ei odota niin paljoa. Tämä valmistajasta riippumatta.

Jos oma mielipide pitää sanoa, niin 8.5 gigan tallennustilalla (jota ei oikeasti voi edes laajentaa) oleva tuote ei voi olla lippulaiva känny vuonna 2013.

ios ja WP ongelmat Linuxin kanssa ovat marginaalisia tähän verrattuna. Ne voi sentään ratkaista jonkun tutun luona jos muuten ei saa hommia toimimaan. Toisaalta, kuka pelkästään Linuxia käyttävä henkilö ostaisi Microsoftin kännyn? Sitä henkilöä nimittäin saat etsiä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mau5trap (vahvistamaton)

59

Jo on teillä aihe vinkua jostakin muistista :D Itsellä ainakin jo laitteen oma muisti on riittänyt aivan kaikkeen mitä olen tarvinnut, muistikortin ajattelin tilata valokuvia ja musiikkia varten, vaikka Spotify Premiumia olenkin käyttänyt. En ymmärrä että mitä hittoa te sinne kapulaanne lataatte, jos ei tuo rapiat 8 gigaa muka riitä, yksi tavallinen peli on n. 20-30Mt ja hyvätkin apuohjelmat n. 5-10Mt kappale, niitä mahtuu jo aivan mieletön määrä.. Tietysti katkerat Nokian omistajat täällä keksivät omia selityksiä Samsungin ylivoimaisuuden peittelemiseksi, mutta itse en koko Galaxy sarjan omistaneena muuta merkkiä käytä enää ikinä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja