Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Raportti: Edullinen iPhone on todennäköisesti keskihintainen

1
Manu Pitkänen

Raportti: Edullinen iPhone on todennäköisesti keskihintainen
J.P. Morganilla työskentelevät Gokul Hariharan ja Mark Moskowitz uskovat, että jo kauan huhuissa mainittu edullinen iPhone-puhelin tulee sijoittumaan hintaspektrin keskipaikkeille. He perustelevat päätelmäänsä historialla ja markkinadatalla.

"Edullinen iPhone" tulee tuskin sijoittumaan 150–250 dollarin hintakategoriaan, sillä sellaisen tuotteen lanseeraminen ei ole Applelle tyypillistä. Hariharan ja Moskowitz mainitsevat esimerkkeinä iPad minin ja iPod nanon. Kumpikin tuotteista oli lanseeraushetkellään edullisempi verrattuna Applen aiempiin tuotteisiin (iPad ja iPod), mutta ne eivät varsinaisesti lähteneet haastamaan hintahaitarin alapäässä olevia tuotteita. Sekä iPad minin että iPod nanon lanseeraus on osoittautunut onnistuneeksi. Siksi on epätodennäköistä, että Apple lähtee muuttamaan tätä reseptiä iPhonen kohdalla.


Historia ei ole kuitenkaan tae tulevasta. Hariharan ja Moskowitz tukevat väitettään heidän analyysin yhteyteen liitetyllä taulukolla (tiedot perustuvat IDC:n Q3/2012 lukuihin), johon on eritelty älypuhelimien toimitusmäärät eri hintakategorioissa (kukin kategoria on leveydeltään 25 dollaria). Graafista näkyy, että suurin osa älypuhelimista on joko high-end- tai low-end-malleja.

Apple saattaa nähdä markkinoilla tilaa keskihintaiselle älypuhelimelle. J.P. Morganin arvion mukaan Apple voisi saavuttaa 20–25 prosentin markkinaosuuden (12 kuukaudessa) 200–500 dollaria maksavissa älypuhelimissa esittelemällä 350–400 dollaria maksavan iPhonen.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Kerrankin järkevää analyysia Applesta. Suurin osa "analyytikoista" on aivan pihalla.

Applella on tällä hetkellä puhelin jo lähes tuossa hintaluokassa, iPhone 4. Uudelleen sunnitellulla halpamallilla hintaa voisi saada aavistuksen alemmaksi ja pitää katteet samana tai jopa kasvattaa niitä. Vanhan mallin pidennetyssä myynnissä, kuten Apple on viime vuodet tehnyt, on etunsa. Mutta komponenttimarkkina elää niin nopeasti että uusituilla sisuksilla voidaan saavuttaa huomattavat säästö suhteessa ominaisuuksiin.

Myöskin "halpamallin" myyminen premiumkuorissa on epäoptimaalista. Sekä kustannusten että mielikuvan suhteen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja