Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onen hyvä myynti antaa toivoa HTC:n tulevaisuudesta

11
Teemu Laitila

Onen hyvä myynti antaa toivoa HTC:n tulevaisuudesta
HTC:n puhelinyynti on sakannut pahasti jo pidempään ja tilanteeseen on toivottu helpotusta ylistäviä arvioita saaneesta One-mallista. Yhtiön tuoreimpien myyntilukujen perusteella One näyttäisi käyvän hyvin kaupaksi, vaikka pelastukseen on vielä matkaa.

Tänään julkaistujen huhtikuun myyntilukujen mukaan HTC:n myynti ylsi viime kuun aikana yhteensä 642 miljoonaan dollariin eli noin 489 miljoonaan euroon. Tulos ei vielä saa aikaan riemunkiljahduksia, sillä tulos on edelleen noin 36 prosenttia pienempi kuin samaan aikaan vuosi sitten. Lyhyemmällä aikavälillä tarkasteltuna suunta on kuitenkin oikea.
HTC:n alkuvuoden tulos oli yhtiön koko historian heikoin. Unwiredview:n lukujen mukaan HTC:n myynti saavutti pohjalukemat helmikuussa, jonka jälkeen myynti kasvoi ensin 39 prosenttia maaliskuussa ja 26 prosenttia lisää huhtikuussa. Yhteensä kasvua on tullut helmikuuhun verrattuna 71 prosenttia.

HTC:lla ollaan luottavaisia Onen menestyksen suhteen ja yhtiön toimitusjohtaja Peter Chou on jopa luvannut jättää tehtävänsä, mikäli One ei menesty. Edellisen osavuosikatsauksensa yhteydessä HTC arvioi kevään liikevaihdon yltävän jopa 1,8 miljardiin euroon, mikä tarkoittaa, että ennen kesäkuun loppua yhtiön pitäisi jatkaa vastaavien kasvusuuntaisten lukujen esittämistä.

Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä hyvistä arvioista huolimatta Onen menestyksen tielle on astumassa Samsungin Galaxy S4, jonka myynti on pääsemässä kunnolla vauhtiin kuluvan kuun aikana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

jpa00
jpa00

2

Kummassakin on omat hyvät puolensa. S4 on hiukan tehokkaampi ja siinä on Samsungilta kivoja juttuja, mutta itse ehkä kuitenkin kallistuisin Onen puolelle, jos olisin uutta puhelinta hankkimassa. Parempi näyttö, kamera, kaiuttimet ja paketointi on kuitenkin Onella aika vahvoja etuja.

Vastaa
Datanen
Datanen

3

Pitää odottaa että esimerkiksi TM tekee noista testejä. Niissä yleensä selviää että mitä huonoja ja hyviä puolia kummassakin on.

Vastaa
Vilperi13
Vilperi13

4

Ostaisin, mutta 600€ on vain liian paljon puhelimesta joka kestää vain noin 2 vuotta. Samalla hinnalla saa hyvän läppärin. Odotan hintojen putoamista :\

Vastaa
Jakele
Jakele

5

Ihan niinku jossain 928-vuotokuvassa olis just HTC:stä matkitun oloinen kälikehitelmä... Tosin en tiedä oisko se edes luvallista eli sallisko MS moista tyylittelyä... Ainakin tää HTC Onen käli on valovuosia tyylikkäämpi ku MS:n tiilet, joita on jossain tungettu sen '60' lilliputeiksi pienennettyinä ettei varmaan ainakaan etsimäänsä läydä

Vastaa
s730 (vahvistamaton)

6

Minusta tuntuu vaan että nämä TM:mmän porukka pitää huolen että täällä on vain yksi ylite muiden.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

7

@uutinen
> ... ensin 39 prosenttia maaliskuussa ja 26 prosenttia lisää
> huhtikuussa. Yhteensä kasvua on tullut helmikuuhun verrattuna 71
> prosenttia.

Miten tuo on laskettu ?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7
1.39 * 1.26 = 1.75

Jutussa mainittu 71% on varmaankin saatu käyttäen pyöristämättömiä eli tarkempia lukuja.

Muutama prosentti sinne tai tänne. Muutaman kuukauden kasvulla ei syklisellä markkinalla ole kauheasti väliä. Paljon hälyyttävänpää on se 37% lasku viime vuodesta, joka tarkoittaa sitä, että säästökuuria tarvitaan sekä henkilöstöön että komponenttikustannuksiin, jos halutaan olla voitollisia, ja sitähän liikeyrityksen *on pakko* olla tai kuolo korjaa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

8@
> Jutussa mainittu 71% on varmaankin saatu käyttäen pyöristämättömiä
> eli tarkempia lukuja.

No ei sekään täsmäisi. mikään noista luvuista ei oikein täsmää, ei HTCn lukuihin, eikä keskenään.

>Paljon hälyyttävänpää on se 37% lasku viime vuodesta.

Totta, mutta kyse myös tuoteiden myynnin ajoituksista vs verokki kk.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@9
> No ei sekään täsmäisi. mikään noista luvuista ei oikein täsmää, ei HTCn lukuihin, eikä keskenään

Jutun luvuissa on kieltämättä muutaman hassun prosentin heitto, mutta kuten jo aiemmin sanoin, ei sillä ole kokonaisuutta katsoen yhtään mitään väliä.

Huhtikuun liikevaihto oli todellakin kasvanut helmikuuhun verraten huimat 72.3%, eikä uutisoitu 71%. Vuodentakaisesta on tullut joka tapauksessa laskua 36.87%, joten pointtini pitää, etenkin kun jo edellisvuosi oli laskuvuosi.

Huhtikuu oli selvästi HTC:n tämän vuoden paras kuukausi (toistaiseksi), mutta esimerkiksi viime vuodelta löytyy ainoastaan kaksi huonompaa kuukautta, vuodelta 2011 ei yhtään, lähellekään, vuodelta 2010:kin vain viisi, vaikka tuolloin älypuhelinmarkkina oli *paljon* pienempi kuin nykyään ja HTC käsittääkseni on aina tehnyt ainoastaan älypuhelimia.

Isossa kuopassa siis ollaan, liikevaihto on laskenut 18kk peräkkäin (verrattuna edellisvuoteen), mutta toivon todellakin että HTC sieltä vielä nousee. Muuten on edessä kuihtuminen tai tuleminen syödyksi.

>Totta, mutta kyse myös tuoteiden myynnin ajoituksista vs verokki kk.

HTC on saanut huippumallinsa myyntiin pari kuukautta sitten, ei tuotteiden ajoitus ole voinut olla viime vuonna kauhean paljon parempi, vai?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

10@
>mutta kuten jo aiemmin sanoin, ei sillä ole kokonaisuutta katsoen
>yhtään mitään väliä.

Uutinen käsittelee ja esitää lukuja, ja luvut on hatusta...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja