Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vihjeitä tulevaisuudesta: Samsungille patentti kaarevaan ja joustavaan näyttöön

13
Teemu Laitila

Vihjeitä tulevaisuudesta: Samsungille patentti kaarevaan ja joustavaan näyttöön
Vaikka yritykset patentoivat monia tekniikoita, joita ei sellaisenaan ikinä nähdä markkinoilla, patenttihakemuksista saa kuitenkin jotain vihiä siitä, mihin suuntaan tekniikka voisi olla kehittymässä. Tuoreiden patenttihakemusten perusteella Samsung näkee joustavien ja kaarevien näyttöjen olevan yksi mahdollinen kehityssuunta.

Taipuisat näytöt eivät ole Samsungin tapauksessa varsinaisesti edes uusi asia, vaan yhtiön on jo esitellytkin ensimmäisiä joustavien näyttöjen prototyyppejä. Uudet hakemukset kuitenkin paljastavat eri tapoja, miten joustoa voitaisiin laitteissa hyödyntää. Samsungin patentissa kuvaillaan järjestelmää, joka sisältää taipumista tunnistavan sensorin ja sensorista tietoa lukevan ohjaimen, joka muokkaa näytön kuvaa saamansa tiedon perusteella. Yksi käyttötapa voisi olla esimerkiksi hakemuksessa mainittu zoomaus sisään ja ulospäin taivuttamalla näyttöä keskeltä sisään tai ulospäin.


Kuva: Patent Bolt

Hakemuksessa kuvaillaan myös itse näytön rakennetta. Alimmaisena on taipumista tunnistava kerros, jonka päälle kosketuksen tunnistava näyttö on liitetty. Samsungin mukaan näyttöä voidaan sekä taivutella eri tavoin että kiertää koko rakennelma rullalle.
Taipuisan näytön lisäksi Samsung on hakemassa patenttia kahdelle muullekin kehittämälleen tekniikalle. Mielenkiintoisempi niistä on kaarevalla näytöllä varustettu puhelin. Toisin kuin Galaxy Nexus -mallissa, näyttö ei kaareudu pituussuunnassa vaan sivuttain. Muotoilulla voitaisiin mahdollisesti pyrkiä parantamaan esimerkiksi näytön katselukulmia. Erikoinen yksityiskohta laitteessa on kameran yläpuolelta aukeava lippa, jonka tarkempi käyttötarkoitus jää hämärän peittoon.


Kuva: Android Authority

Kolmas patentoitava tekniikkaa liittyy e-lukulaitteisiin. Samsungin patentissa kuvaillaan yksinkertaista visuaalista efektiä, joka varjostamalla matkii kirjan sivun kääntämistä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

djtob
djtob

2

@1. Samaa mieltä. Luultavasti Samsungille ei myönnetä sellaista patenttia, jos Nokia on jo sellaisen hommannut. Tuote- ja kehitysyksikössä laitetaan aina patentit tulemaan ennen kuin mitään aleta kehittelemään.

Vastaa
Jonehan (vahvistamaton)

3

Törkeää. Vain Applella pitää olla oikeus patentoida, ekosysteemin takia.!

Ja brändin.!

Vastaa
ExyNos5 (vahvistamaton)

6

Vaikka yritykset patentoivat monia tekniikoita, joita ei sellaisenaan ikinä nähdä markkinoilla, patenttihakemuksista saa kuitenkin jotain vihiä siitä, mihin suuntaan tekniikka voisi olla kehittymässä.

Nokia on ainakin kuuluisa siitä,että se kehittää jotain uutta ja sitten jää kuitenkin kehitys("proto")asteelle!!.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@4
Onhan niitä haettu jo muutaman kerran (linkki alla). Samaa ovat tehneet kaikki kynnellekykenevät alan firmat jo vuosia (toinen linkki alla), en sitten tiedä onko tässä samsungin patentissa jotain erikoisempaa kun pääsi otsikoihin.

http://news.cnet.com/8301-13579_3-57579...xible-displays/
http://www.google.com/?tbm=pts#hl=en&q=...search&tbm=pts&


@3
Imitaatio on toisaalta imartelevaa, mutta kieltämättä vähän häiritsee se, että teet sitä niin huonosti. Tietenkin kaikilla on oikeus patentoida. Brändeillä tai ekosysteemeillä ei ole nähdäkseni mitään tekemistä asian kanssa.

Vastaa
perhana
perhana

8

Uutisen otsikko melko selkeästi väittää että Samsung sai patentin kaarevaan ja joustavaan näyttöön, jäi nyt sitten epäselväksi että saiko vai jättikö vasta hakemuksen?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8
Lähteen mukaan jätti vasta hakemuksen. Samassa uutisessa mainittu patenttihakemus liityten sivunkääntöanimaatioon on paljon hauskempi, meinasi mennä ohi kun tässä uutisessa ei ollut siitä kuvaa. :)

Vastaa
an_Tero (vahvistamaton)

10

Höh, mitenkäs autoa nyt sitten ajetaan samalla jos pitää molemmin käsin tuota näyttöä taivutella? Kuka ohjaa, kysyn vaan? Ja tarvitaan ainakin automaattivaihteisto ettei tarvi sen kepin kanssa enää sohlata enempää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@10
Googlehan on testannut ja kehitätyt itseajavaa autoa jo aika menestyksekkäästi. Se on eittämättä tulevaisuus, poistetaan auton ohjaamisen vaiva ja virheherkkä inhimillinen tekijä.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

12

@11

Kuskin kokonaan poispudottaminen ei toivottavasti tule ikinä tapahtumaan. Automaattivaihteistotkin ovat kehittyneet ja yleistyneet, mutta aina tulee olemaan ihmisiä jotka haluavat tuntea ajavansa. Matka-ajossa kuskiton auto olisi toimiva ja fiksu idea, ajonopeudet voisivat nousta ja onnettomuudet samalla vähentyä ainakin teoriassa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@12
Prosessi tietenkin tulee olemaan pitkä, ensin tekniikan pitää vielä vähän kehittyä ja kun se alkaa olla valmista kuluttajille niin senkin jälkeen yleistymiseen menee vielä kymmeniä vuosia, koska autoja uusitaan kohtuullisen hitaasti ja tuollaiset selvää lisäarvoa tuovat ominaisuudet todennäköisesti maksavat huomattavasti enemmän kuin "tavallinen" auto.

Mutta jonain päivänä auton manuaalinen ajaminen on suunnilleen samassa asemassa kuin hevosella ratsastaminen tänään, jotkut nauttivat siitä. Sitä tehdään poissa pääväyliltä ja erikseen sille tarkoitetuilla alueilla. Tylsä matka-ajo, esim. työmatkaliikenne, onnistuu pienemmällä stressillä, keskimäärin suuremmalla nopeudella ja pienemmillä etäisyyksillä, jolloin teille mahtuu enemmän liikkujia. Ja todellakin, matka-ajan voi käyttää vaikka sähköpostin lukemiseen tai nukkumiseen. Aivan kuten joukkoliikenteessä nykyään, erona se, että pääsee omalla automaattiautolla ovelta ovelle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja