Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: mainostoimiston konsepti hahmottelee litteämpää ulkoasua Applen iOS-järjestelmään

6
Teemu Laitila

Videolla: mainostoimiston konsepti hahmottelee litteämpää ulkoasua Applen iOS-järjestelmään
Kevät on mielenkiintoisten julkistusten aikaa ja myös Applella on uutta kerrottavaa tuotteistaan ensi kuun aikana. Yhtiö aikoo julkaista uuden versio iPhoneissa ja iPadeissa käytetystä iOS-järjestelmästä kesäkuun 10. päivä vuoden isoimmassa kehittäjätapahtumassaan.

Ennakkohuhujen perusteella iOS 7 olisi ottamassa ehkä merkittävänkin askeleen pois aiemmasta todellisia esineitä ja materiaaleja jäljittelevästä 3D-tyylistään kohti nykyistä tasaisempaa ja yksinkertaisempaa ulkoasua. Mitään virallisia esimerkkejä uudesta tyylistä ei ole vielä olemassa, mutta digitoimisto Simply Zesty on luonut itse hahmotelman siitä, miltä iPhone voisi näyttää päivitetyllä ulkoasulla.
Videota katsellessa ei voi välttyä Windows 8 -vaikutelmalta, sillä Simply Zestyn luomassa konseptissa 3D-efekti on kuopattu kokonaan ja päivitetyt ikonit muistuttavat vahvasti Microsoftin käyttämiä tapahtumaruutuja. Uudistuksia on tapahtunut myös kotiruudulla sekä lukitusruudulla, johon mainostoimisto on visioinut huomattavasti nykyistä enemmän muokattavuutta.

Tällä hetkellä video on kuitenkin vielä pelkkä visio, mutta ennustusten osuvuus paljastuu lopullisesti vajaan kuukauden päästä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Fantasos
Fantasos

1

Tuota videon still-kuvaa katsoen siinä on Jolla/Salfish valinnat ylälaidassa, Windows Phone sääsovellus keskellä ja Androidin ikonit alhaalla.

Kyllä on Simply Zesty ollut innovatiivinen ideoissaan!

Vastaa
Ranvier
Ranvier

2

@1: Togglet on joo Sailfishistä, mutta tuo sää widget on Androidille löytyvä Eye In the Sky ja ikonit on vaan androidille löytyvä custom ikonipaketti (nimeä en muista), jota on hieman muokattu. :)

Vastaa
Jakele
Jakele

3

No noihan on vaan jonkun mainostoimiston kuvitelmia... Ei mitään vakavasti otettavaa siis. Omaa esilläpitämistään lähinnä. Eli mainostoimiston oma maksuton mainos tässäkin mediassa...

Vastaa
Tomppadz
Tomppadz

4

Tuo on onneksi ainakin toistaseksi pelkkä kuvitelma. Itse en pitäisi tuosta IOS käyttöjärjestelmästä ollenkaan. IOS käyttöjärjestelmä on juuri hyvin nykyisessä muodossaan ja siinä on syytäkin pysyä eikä alkaa sitä muuttelemaan noin rajusti.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Uusi ilme vain uuden ilmeen vuoksi ei tunnu kauhean järkevältä. Sir Jonathanin lausunnot ja aiempi toiminta myöskin puhuvat sitä vastaan, esimerkiksi raudan designin suhteen ei ole liikoja hötkyilty vaan hienosäädetty samaa perusdesignia vuosikausia, niin iPodeissa, iPhoneissa kuin tietokoneissakin.

Videolla on muutama hyvä juttu, esimerkiksi cleanimpi, mutta samalla vähän aktiivisempi lukitusnäyttö, jotka voisivat olla hyvä lisä iOS:aan. Myös typografiaan liittyviä valintoja voisi hieman päivittää, nyt kun suurin osa käyttäjien käsissä olevista tuotteista on varustettu Retina-näytöllä

Kokonaisuudessa video on kuitenkin liian iso repäisy nykyisestä ilmeestä ja toiminnasta. Sellaista ei kannata tehdä kuin pakkoraossa, jota Applella ei ole. Useampi evolutionäärinen päivitys vaikuttaisi paremmalta ja todennäköisemmältä tieltä. Se varmasti pitää sisällään myös ulkoasumuutoksia, mutta todennäköisesti paljon pienempiä kuin videossa.

Vastaa
kekkerke (vahvistamaton)

6

Eiköhän noi kaikki ole kaikkien ideoita. ios, android, sailfish,wp kaikkihan noita pyörittelee ja kokeilee ja tutkii se on vaa et kuka tekee niistä tyylikkäämmät ja toimivimmat se on se millä on merkitystä. (siis itselleni)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja