Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung aloitti hämäävän 5G-kisan reippaasti etuajassa

1
Teemu Laitila

Samsung aloitti hämäävän 5G-kisan reippaasti etuajassa
Samsung kertoi eilen yhtiön läpimurrosta 5G-tekniikan saralla. Yhtiön mukaan 5G-tekniikka mahdollistaa jopa "satoja kertoja nykyisiä 4G-verkkoja nopeammat yhteydet".

Samsungin mukaan yhtiö onnistui valmistamaan uudenlaisen vastaanottimen, joka ratkaisee 28 GHz:n taajuusalueen niin kutsuttujen millimetriaaltojen epävakaudesta johtuvat ongelmat käyttämällä yhteensä 64 erillistä antennielementtiä. Samsungin tiedotteen mukaan tekniikka mahdollistaa tässä vaiheessa noin gigabitin yhteydet enimmillään kahden kilometrin etäisyydelle, mutta tosielämän esteet kuten talot ja puut todennäköisesti vaimentavat korkeataajuuksista signaalia merkittävästi.

Vaikka Samsungin saavutus on tieteelliseltä kannalta positiivinen uutinen, uuden vastaanottimen uutisoiminen 5G-tekniikan alkusysäyksenä on harhaanjohtavaa, kuten The verge huomauttaa. Viidennen sukupolven matkaviestinverkkojen määrityksiä ei ole vielä olemassa ja vielä vähemmän päätöksiä on tehty uusien verkkojen pohjana toimivista tekniikoista. Lisäksi Samsungin käyttämän millimetriaaltotekniikan todellinen kantama saattaa jäädä todellisuudessa enemmän WLANnin kantaman tasolle, mikä vaikeuttaisi kattavien verkkojen rakentamista.


Samsung on kuitenkin luottavainen tekniikkansa suhteen ja yhtiön mukaan se voitaisiin nähdä kaupallisessa käytössä vuoden 2020 tietämillä. Vaikka mmWave-tekniikkaa todennäköisesti tulee olemaan osa tulevaisuuden tiedonsiirtoverkkoja, sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä 5G-tekniikan kanssa. Toisaalta myöskään Samsung on tuskin ensimmäinen yhtiö, joka ehtii väärinkäyttää 5G-termiä markkinoinnissaan ennen kuin esimerkiksi televiestintäalan keskusjärjestö ITU ja muut standardoinnista vastaavat tahot ovat ottaneet kantaa siihen, mitä 5G todellisuudessa tarkoittaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja