Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tekeekö Samsung Androidin kanssa Nokiat?

9
Valtteri Ahonen

Tekeekö Samsung Androidin kanssa Nokiat?
Strategy Analyticsin mukaan Samsung kääri vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 95 prosenttia Android-liiketoiminnan voitoista maailmanlaajuisesti, poislukien tabletit, joista niistäkin Samsung todennäköisesti kahmii suuren osan.

Koko Android-markkinan neljännesvuoden arvoksi arvioidaan 5,3 miljardia dollaria, josta Samsungin osuus on kertoman mukaan 5,1 miljardia. Puhelinvalmistajista toiseksi eniten rahaa Androidilla onnistui, luultavasti tuoreimman Nexus-mallin myynnin vauhdittamana, tekemään LG, jonka osuus on noin 0,1 miljardia. Muilla valmistajilla ei toisin sanoen ole mitään juhlimisen aihetta.

Samsungin aseman Android-markkinoilla voisi sanoa hiljalleen alkavan muistuttaa Nokian asemaa Windows Phone -kentällä. Molemmat ovat onnistuneet saamaan haltuunsa alustansa ehdottoman kuninkuuden, vaikkakin Nokian kohdalla pelko muiden valmistajien perääntymisestä kokonaan on eittämättä aiheellisempi ja ajankohtaisempi. Ei ole myöskään sanomatta selvää, etteikö Samsungkin olisi jossain vaiheessa jättämässä Android-laivaa jonkin toisen käyttöjärjestelmän myötä. Yhtiön tiedetään kehittävän ainakin Tizen-nimistä järjestelmää. Totaalista täyskäännöstä Samsungilta tuskin kuitenkaan lähiaikoina nähdään, sen verran hyvä rahasampo Android näyttäisi sille olevan.


Koko älypuhelinmarkkinoista Android vastaa noin 43 prosentista. Yhteensä älypuhelimia myytiin yli 12 miljardilla dollarilla vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Taneli324435 (vahvistamaton)

1

Androidin markkinaosuus älypuhelimissa on noin 70%. Jutussa löytyvä luku koskee tablettien tilannetta.

Samsung on tehnyt Nokiat lähinnä siinä että sillä on hallussaan 40% markkinoista eli sama missä Nokia oli vuonna 2008. Elopille ei riittänyt Symbianin 33% vuonna 2010 vaan tulkisitsi alustan olevan liekeissä. Tällä hetkellä markkinaosuus alle 3% ja ilmeisesti kyseisen tyypin mielestä suunta on oikea.

Vastaa
Fantasos
Fantasos

2

Ja mikähän se suunta Tanelin mielestä oli vuonna 2010? Nokialla oli yli 40% markkinaosuus vuonna 2009, 39% vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä ja 28% vuoden viimeisellä neljänneksellä. Väitätkö seuraavaksi että Elop on jotenkin "muuttanut" suuntaa? Vai onko neljänneksen pudotus alle vuodessa jotain joka ei anna aihetta "liekeissä" ilmaukseen?
Niin ja vuoden 2010 alussa Symbian oli suurin älypuhelinalusta 45% osuudella. Androidin osuus oli hieman yli 10%. Vuoden päätteeksi ne olivat tasoissa 30% kohdalla. Lautta ei palanut?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Taneli324435 (vahvistamaton)

3

Uusia tuotteita voi tottakai tuoda edellisten rinnalle mutta Elopin järkyttävä munaus olikin ilmoittaa maailmalle että Symbian ei kelpaa edes Nokialle itselleen. Miksi tällöin kelpaisi operaattoreillekaan? Vielä kun korvaavat tuotteet alkoivat rullata markkinoille volyymilla vasta vuotta myöhemmin, peli oli jo menetetty.

Suurin osa kuluttajista ostaa puhelimensa tällä hetkellä Androidilla ja Nokiaa lukuunottamatta kaikki WP valmistajat myyvät laitteitaan myös Androidin kanssa. Lumioidenkin kanssa ainoa este Android-vaihtoehdon puuttumiseen on Elop.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

5

@3 Mutta tuotekehittäminen on todella kallista. Nokialla menisi vähintään vuosi suunnitella jonkinlainen vanilla Anrdoid -puhelin ja sen muuttaminen rahaksi on nykyisellä kilpailutasolla lähes mahdotonta. Samsung vyöryttää HTC:n ja muiden Android valmistajien yli huimalla markkinointirahoituksellaan.
Tämän lisäksi Nokian pitäisi ratkaista ongelmia Googlen kanssa. Nokian pitäisi soveltaa omia palveluita osaksi Androidia, sillä ilman niitä Nokialla ei olisi mitään erikoista tarjottavaa.
SGS4 todistaa, että Anrdoid on kelvoton kilpailualusta. Samsung myy puhelimia enemmän ja enemmän kokoajan, joka taas pienentää kilpailijoiden huippumallien myyntiä, joka taas vaikuttaa suoraan halpamallien myyntiin, koska niiden näkyvyys kalpenee Galaxy mallien vierellä.
Samsung voi käyttää samaa strategiaa, jota Nokia käytti monta vuotta menestyneesti: Tee markkinoita tarpeeksi tyydyttäviä puhelimia ja markkinaosuus pitää muusta huolen.

Vastaa
PJL78
PJL78

6

Näitähän on ihan kiva pohtia mielinmäärin =)

Samsung:

Samsungin suunnitelmissa voisi olla vähentää Androidin keskiluokan puhelimia ja tunkea väliin Tizen puhelimia, myös kalliimpaan päähänkin voisi laittaa muutaman Tizen älypuhelimen, Androidia korvaamatta. Jos Samsung tuntee uhkaa Googlen suunnalta, niin olisi Tizen sitten se millä mennään eteenpäin kaikissa hintaluokissa.

Nokia:

Nokian täytyy alkaa miettimään vakavasti selviytimiskeinoa, jos WP ei tule nousemaan tästä enempää. Nokia voisi ruveta suunnittelemaan ohjelmistoja, sovelluksia, rajapintoja sun muuta muille alustoille. Nokia voisi tukea Sailfish käyttöjärjestelmää kääntämällä kaikki nykyiset ohjelmistonsa siihen ja lisensoimalla omat tuotteensa. Niin kauan kuin Nokia vielä on puhelinvalmistaja, niin tulisi Nokian vähentää valikoimaansa (ei miljoonia Lumia ja Asha luureja) ja keskittyä muutamiin huippuluureihin, joissa olisi kaikki Nokian osaaminen kiinni - Se ei olisi välttämättä se keino rikastua (lähinnä portfolio ja yksi keino pitää osaamista yllä), mutta ohjelmistojen suunnittelijana Nokia voisi tuottaa voittoa ja selviytyä. Nokian menestykseen vaikuttaa niin moni asia, että sitä ei jaksa tähän kirjoittaa, hinta kuitenkin on yksi suurimmista varmasti, Samsung pystyy tuottamaan paremmalla raudalla paljon halvempia puhelimia, joten Nokian täytyy panostaa laatuun ja yksilöllisyyteen ja täten erottua joukosta.

Mut, oli kiva miettiä näitä turhanpäiväisiä jahkailuja =) Seuraavaan kertaan!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
exynos5 @ (vahvistamaton)

8

@7
Samsung EI ole hylkäämässä Androidia niin kauan kuin Galaxy S malliston mallit menevät kaupaksi,vaan on tuomassa Tizenistä lisää vaihtoehtoja kuluttajille!.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

@8

Ihan "varmuuden vuoksi" kehitetään Tizen... En jaksa uskoa. Tizen on Samsungille sekä "suunnitelma-B"*, että tulevaisuuden käyttöjärjestelmä.

Toisaalta on pakko sanoa, että Samsung on kyllä ollut aikamoisessa nousukiidossa. Ensimmäisen "suuren iskun" teki ensimmäinen Galaxy. Sittemmin, Galaxy on ollut (lähes) yhtä "palvottu" kuin iPhone. Jos Samsung onnistuu "hyppäämään" Galaxy-sarjansa kanssa pois Androidista sujuvasti Tizeniin (ulkonäön pysyessä TouchWizin linjalla), sanoisin, että Samsungilla on hyvät mahdollisuudet luoda oma "käyttis".

* Jos Google alkaa "temppuilemaan".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja