Uutuuksia Japanista: NEC:ltä naisille suunnattu puhelin vesijäähyllä

2
Teemu Laitila

Uutuuksia Japanista: NEC:ltä naisille suunnattu puhelin vesijäähyllä
Japanilainen NEC uskoo löytäneensä myyntivaltin uuteen erityisesti naisille suunnattuun älypuhelimeensa. Medias X N-06E nimittäin sisältää vesipohjaisen jäähdytyksen, jonka luvataan pitävän laitteen kilpailijoita viileämpänä.

Puhelimeen ei sentään ole asennettu pumppua ja vesiblokkeja, mutta vesi kiertää prosessorin jäähdytystä tehostavan lämpöputken sisällä. Lämpöputkia käytetään paljon osana prosessorijäähdyttimiä niin pöytäkoneissa kuin kannettavissakin, mutta älypuhelimissa niitä ei tähän mennessä ole nähty. Lämpöputken lisäksi puhelimen takakuorta pitää viileämpänä emolevyn taustalla oleva grafiittilevy, jonka ansiosta lämpö leviää suuremmalle alueelle ja haihtuu tehokkaammin.

Erikoista kyllä NEC markkinoi erikoisjäähdytettyä Medias X N-06E -malliaan erityisesti naisille ja puhelimesta löytyy esimerkiksi käsilaukusta ulos roikkuvaksi tarkoitettu lisälaite, jota käytetään myös HTC:n Rhyme-mallissa. NEC ei myöskään vaikuttaisi hyödyntävä keskivertoa järeämpää jäähdytystä esimerkiksi Snapdragon S4 Pro -prosessorin kellotaajuuden kasvattamiseen. Neliytiminen APQ8064T-piiri toimii samalla 1,7 GHz:n kellotaajuudella, jota käytetään myös muiden kilpailijoiden perinteisesti jäähdytetyissä puhelimissa.

Muiden ominaisuuksien perusteella Medias X N-06E muistuttaa paljolti muita kalliimman hintaluokan älypuhelimia. Sen 4,7 tuuman AMOLED-näyttö toimii 720p-resoluutiolla ja kamera tallentaa kuvia 13,1 megapikselin tarkkuudella. Laite on tulossa myyntiin Japanissa kesäkuun aikana NTT Docomon kautta, mutta kuten monien itämaan ihmeiden tapaan, tätäkään laitetta tuskin nähdään länsimarkkinoilla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Oppo Reno 6 5G – hinta laskenut -41%

Oppo Reno 6 5G
436 € CDON
445 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 744 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

1

Nyt jäi häiritsemään, että mikä se on se "käsilaukusta ulos roikkuvaksi tarkoitettu lisälaite"?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

@1

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on esitellyt tänään odotetusti uuden naisväestölle epäsuorasti suunnatun Rhyme-älypuhelimen. Sen mukana toimitetaan uusi Sense ja siihen on saatavilla Charm Indicator -lisälaite.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

]Charm Indicator -lisälaite. Toinen pää on tarkoitus kiinnittää käsilaukun ulkopuolelle, jolloin käyttäjä näkee sen lähettämän visuaalisen merkin kautta milloin puhelin tarvitsee huomiota.


http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2011/09/20/htc_esitteli_rhymen_ja_charm_indicatorin
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2011/08/16/htc_n_naisille_suunnattu_bliss_vuosi_verkkoon
Ehkä nämä antavat osviittaa.

PS: Muistin TUON ulkomuistista. Herran jumala MIKSI?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.