Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft: "Lisäisimme mainokset YouTube-videoihin, jos saisimme pääsyn rajapintaan"

32
Teemu Laitila

Microsoft: Lisäisimme mainokset YouTube-videoihin, jos saisimme pääsyn rajapintaan
Microsoft on vastannut Googlen aiemmin esittämään vaatimukseen Windows Phonen tuoreen YouTube-sovelluksen poistamisesta jakelusta. Googlen mukaan sovellus rikkoo useita YouTuben rajapinnan ehtoja, mutta Microsoft puolustautuu sillä, että yhtiöllä ei ollut edes mahdollisuutta toimia sääntöjen puitteissa.

Googlen närkästyksen aiheet liittyivät Microsoftin valmistaman YouTube-sovelluksen mainoksettomuuteen ja mahdollisuuteen tallentaa videoita laitteelle. "Estämällä mainokset ja mahdollistamalla videoiden tallennuksen, sovelluksenne estää sisällön tekijöiltä mahdollisuuden saada tuloja tekemästään sisällöstä, mikä vahingoittaa koko YouTuben kukoistavaa ekosysteemiä", Googlen Microsoftille lähettämässä virallisessa valituksessa kerrotaan.
Microsoftin julkaiseman vastauksen mukaan yhtiö lisäisi mielellään sovellukseen myös videoiden yhteydessä näytetyt mainokset, mikä ei kuitenkaan onnistu nykyisellään, sillä Google ei ole myöntänyt Microsoftille pääsyä YouTuben viralliseen rajapintaan.

Microsoft viittaa viestissään Googlen toimitusjohtajan Larry Pagen eilisiin kommentteihin, joissa jopa Microsoft nimeltä mainiten syytettiin tiettyjä yhtiöitä negatiivisesta asenteesta ja yhteistyökyvyn puutteesta. Microsoftin mukaan yhtiö olisi valmis yhteistyöhön "molempien yhtiöiden asiakkaiden kannalta tärkeän" YouTube-sovelluksen parissa mutta Google on tähän mennessä kieltäytynyt tukemasta Windows Phone -alustaa millään tavalla.

Yhtiöiden välit vaikuttavat tällä hetkellä erittäin kireiltä ja YouTube-sovelluksesta todennäköisesti kuullaan vielä lisää lähiaikoina.

Kommentit (32)

mikkis@ (vahvistamaton)

2

Microsoft puolustautuu sillä,että yhtiöllä ei ollut edes mahdollisuutta toimia sääntöjen puitteissa.Microsoftin julkaiseman vastauksen mukaan yhtiö lisäisi mielellään sovellukseen myös videoiden yhteydessä näytetyt mainokset, mikä ei kuitenkaan onnistu nykyisellään, sillä Google ei ole myöntänyt Microsoftille pääsyä YouTuben viralliseen rajapintaan.

Valhetta Microsoftilta,että pääsisi yli siitä,missä aita on matalin!!.Microsoft osaa kyllä tällaiset asiat joissa se yrittää käyttää omaa monopoliasemaansa väärin!!.

Vastaa
perhana
perhana

3

Mutta Googlen aikaisempien kommenttien mukaanhan windows phonen käyttäjiä on niin vähän että heitä varten ei kannata edes tehdä virallista youtube-sovellusta... mutta mitenkäs niitä käyttäjiä nyt sitten yllättäen onkin niin paljon että jos heille jätetään pakkomainokset näyttämättä se vaarantaa koko youtuben ekosysteemin...? LOL

Vastaa
ahihihiii (vahvistamaton)

4

Taitaakin Google peljätä WindowsPhonen myynnin alkavan hurjaan nousuun kunhan Android käyttäjät huomaavat että on parempiakin puhelimen käyttiksiä.

Aika tekopyhää googlelta nyt kyllä.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

5

On se aina yhtä huvittavaa katsella näittä Microsoft-uskovaisia, koska eiväthän he raukat pärjäisi ilman Googlea. Wp: n käyttäjät ovat miltein kaikki riippuvaisia YouTubesta, Google hausta, Gmailista, yms yms. Onneksi android puolella ei ole niin tarvis koskea pitkällä tikullakaan yhteenkään Microsoftin palveluun.

Vastaa
tautinen
tautinen

7

Muistakaa Android-uskovaiset, että teidän ostamista Android-laitteista melkein poikkeuksetta menee rojaltimaksuja Microsoftille. :)

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

8

@5
Ei todellakaan ole riippuvaisia yhdestäkään googlen palvelusta,nyt se järki käteen. Itsellä oli ennen androideja pelkästään ja silloin toki käytin googlen palveluita. Nyt kun käytössä WP8,niin youtube on ainoa googlen palvelu mitä käytän.Varsinkin kun meillä WP8 käyttäjillä on kunnon softa,eikä mitään riisuttua räpellystä,kuten androidilla. Microsoft tarjoaa huomattavasti paremmat palvelut. Esim sähköposti, kalenteri, skydrive. Kaikki nuo ovat paljon parempia kuin googlen vastaavat. Youtuben vastineitakin löytyy ihan tarpeeksi jos ei halua youtubea käyttää.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

9

@8
Minähän sanoinkin että"Wp:n käyttäjät ovat miltein kaikki...". Ja kaikki googlen vastaavat ohjelmat pesevät lattiia microsoftin vastaavilla. Etenkin kun microsoftilta ei edes löydy vastinetta kaikille googlen ohjelmille/palveluille.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

11

@2: Mikkisoftallahan ei ole enää sitten ysärin ollut minkäänlaista "monopoliasemaa", Googlella sen sijaan käytännössä on ja nythän se yrittää härskisti pelata kilpailijansa pois puhelinmarkkinoilta.

En olisi uskonut näkeväni päivää jona tuen Microshittiä Googlea vastaan mutta tässä se nyt on. Valta turmelee, ja täydellinen valta täydellisesti.

Vastaa
OMG @ (vahvistamaton)

12

Windows Phone 8 puhelimien käyttäjät ovat yhtä ylimielisiä,kuin Nokia Lumia (WP 8) puhelimien käyttäjät (niin isänmaallisia ainakin suurin osa)!!. =)

Vastaa
Taeco
Taeco

13

Käytän molempien palveluita. Molemmat tekee monia asioita hyvin ja joitain huonosti. Mielestäni Google toimii röyhkesti tässä tilanteessa - ei varmasti yrittäisi syrjiä WP:tä kaikin keinoin, jos niillä itsellään ei olisi Androidia. Aika halpamaista, että kun ei osata tai haluta tehdä tarpeeksi hyvää tuotetta, sen markkinaosuutta pitää suojella vilunkipelillä. Tekisivät Androidista niin hyvän, ettei WP sen takia pystyisi kilpailemaan sen kanssa.

Vastaa
jartar
jartar

16

Google on vaatimuksien kanssa aika heikolla. Puheet on kuin skitsofreenikolla. Alusta liian marginaalinen joten ohjelmaa ei kannata tehdä, mutta kuitenkin maailman tärkein koska koko youtube kaatuu MS:n tekemän ohjelman takia :D

Sinällään hyvä että Googlen vastassa on MS. Lakimies uhkauksilla eivät saa haluamaansa tulosta vaan tarvittaessa mennään oikeuteen asti. Sieltä voikin tulla kovemman luokan muutoksia googlen toimintaan. Tämä on nimittäin ihan selkeä määräävän markkina-aseman väärinkäytös. Siiitä ei muuten sitten tule mitään pieniä seuraamuksia...

Vastaa
Piipurkki
Piipurkki

17

@16 (ja muut vastaavat)
Google on heikoilla kun Microsoft rikkoo sääntöjä (ja näin ollen suht varmasti jotain lakia)?

Vertailuksi voisi kuvitella hypoteettisen Mummon Leivokset -liikkeen, jonka viereen joku toinen rakentaisi ruokalan, jonka antimista osa varastettaisiin tästä Mummon liikkeestä. Tämän paljastuessa varastava liike syyttäisi naapuriaan: 'Kun eivät tehneet meille leivoksia myytäväksi, eivätkä antaneet reseptejä'.

Toki olemme tottuneet, että kuukeli tarjoaa kuluttajille (huom. -kuluttajille-) kaiken kaikkialle ilmaiseksi, ja heillä olisi varaa mikkisoftan tukemiseen, mutta miksi helvetissä näin tekisivät, kun mikkisofta jo valmiiksi verottaa ja piikittelee googlea ja sen kumppaneita/asiakkaita? - En minä ainakaan tukisi ketään, joka jatkuvasti nauloillaan koittaisi tökkiä, ja sitten vielä syyttelee omista rötöksistään.

Tässä ei myöskään toimi "mikkisoftankin pitää näyttää muita selaimia windowsissa" -kortti. Youtube ei ole määräävä alusta, vaan suosittu palvelu. Tai jos joku nyt välttämättä haluaa tuon kortin käyttää, niin siinähän tapauksessa mikkisoftankin pitäisi tuoda täysi Office-ohjelmisto ChromeOS:lle ja Androidille ilmaiseksi (mahd. ilman mainoksia), koska omaa selkeästi suurimman markkinaosuuden noissa palveluissa, eikö?

Fanilasit ikkunasta ulos ja vähän järkeä mukaan, jookosta kookosta liirum laarum?

Ei muuta, jatkakaa.P.S. Allekirjoittaneelta löytyy Lumia 800.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

18

17
> jonka viereen joku toinen rakentaisi ruokalan, jonka antimista osa
> varastettaisiin tästä Mummon liikkeestä

Menikö nyt ihan putkeen ?

Ennemmin, ruokala, josta olisi ovi kadulle jonka kautta asiakkaat voisi hakea Mummon leipomosta pullia

> niin siinähän tapauksessa mikkisoftankin pitäisi tuoda täysi
> Office-ohjelmisto ChromeOS:lle ja Androidille

MS on joutunut aukomaan Office ohjelmia ja niiden tiedostomuotoja, jotta muutkin voisivat käyttää niillä luotuja tiedosta/että luoda tiedostoja joita voi käyttää MS Officella.

>Youtube ei ole määräävä alusta, vaan suosittu palvelu

Juo vuosia sitten sen markkinaosuus oli yli 60%, seuraavan ollessa 1x%.

Vastaa
jartar
jartar

19

@17
Ei tuossa vertailussa ole mitään järkeä. Jokainen tietää youtuben merkityksen ja aseman. Google ei halua antaa youtubea WP8 alustalle, jotta saisivat Androidin tilanteen paremmaksi. Tällä tavalla pyritään "liiskaamaan" pienet tekijät, jotta kilpailu saadaan pois. Ihan selkeä määräävä markkina-aseman väärinkäytös. Huomioitavaa on sekin, että kun kilpailu pienenee niin kuluttajat kärsivät tilanteesta.

Ei youtube tietenkään ole mikään käyttöjärjestelmä, mutta kyllä jokainen tietää miten merkittävässä asemassa se on. Youtuben käytön hankaloittaminen millä tahansa alustalla laskee varmasti alustan suosiota. Ei youtubella ole yhtäkään varteenotettavaa kilpailijaa.

Eikä Google anna mitään ilmaiseksi. Rahaa olisivat saaneet mainoksien muodossa jos olisivat tehneet sen youtube sovelluksen. Sen teko ei ollut kannattavaa heidän mielestään :D

Ja sun ajatusmaailma meni officen kohdallakin jotenkin täysin ylitse. MS omistaa alle 3% mobiilimarkkinoista ja siltikin heidän pitäisi mielestäsi pyrkiä parantamaan markkinajohtajien asemaa antamalla heille kaiken ilmaiseksi :D Joo, kuulostaa järkevältä ;)

Vastaa
nb66
nb66

20

Itse olen "henkeen ja vereen" Android-mies ja käytän todella paljon Googlen palveluja, mutta mielestäni Googlen käytös on täysin väärin.

Kilpailu on toki kilpailua, mutta se täytyy pitää reiluna. Ei Microsoftillakaan aina puhtaat jauhot ole pussissa, mutta jos "netin peruspalveluista" aletaan kinastelemaan niin että käyttäjät kärsivät, niin silloin mennään metsään ja pahasti.

Vastaa
PetriR
PetriR

21

Omituisinta tässä jutussa on MS kommentti :"yhtiöllä ei ollut edes mahdollisuutta toimia sääntöjen puitteissa". Tällä logiikalla toimii myös Pirate Bay. Kaikkea musiikkia ja leffoja ei voi ostaa / katsella netistä.

Koko juttu on muutenkin kahden jätin keskinäistä nälvimistä. Kun WP:ssä ei voi vaihtaa Google oletushakukoneeksi, niin eipä näytetä teille YouTubea.

Vastaa
jartar
jartar

22

@21
Edelleenkään se MS ei ole jätti mobiilibisneksessä. Markkina osuus on alle 3 prosenttia. Miten se voi olla niin vaikea ymmärtää?

Piratebayhin vertaus oli toivottavasti vitsi. Google olisi voinut tehdä youtube ohjelman tai antaa MS:lle tarvittavat työkalut sen tekemiseen. Päättivät kuitenkin että Windows Phone alusta ei saa youtube sovellusta.

Vastaa
Sakke88
Sakke88

23

"Edelleenkään se MS ei ole jätti mobiilibisneksessä. Markkina osuus on alle 3 prosenttia. Miten se voi olla niin vaikea ymmärtää? "

Miten voi olla vaikeata ymmärtää ettei googlen kannata tukea noin pienen markkinaosuuden omaavaa alustaa? Omien palveluiden sääntöjen noudattamisen vaatiminen on aivan eri asia.

Selaimessa toimiva html5 versio youtubesta toimii aivan hyvin myös wp-alustalla. Jos googlea oikeasti haluaisi syrjiä wp-alustaa, niin siihen löytyisi monia oikeasti tehokkaita vaihtoehtoja.

Vastaa
jartar
jartar

24

@23
Eli sinun mielestäsi googlella pitää olla täysi valta sen suhteen, mille alustalle saadaan tehdä youtube sovellus?

Joo, toki selaimen kautta youtube toimii. Käytön helppouden ja hyvän toimivuuden vuoksi yuotube sovellus oin kuitenkin erittäin merkittävässä asemassa. Toki itsekkin voisin käyttää youtubea mobiililaitteila selaimen kautta. Todellisuudessa en ole koskaan käyttänyt youtubea omalla kännyllä ja naisystävän tabletilla millään muulla tavalla kuin sovelluksen kautta. Suurelle yleisölle on varmasti merkitystä sillä, että onko alustalle youtube sovellus vai ei...

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

25

@ "perhana":

"Mutta Googlen aikaisempien kommenttien mukaanhan windows phonen käyttäjiä on niin vähän että heitä varten ei kannata edes tehdä virallista youtube-sovellusta... mutta mitenkäs niitä käyttäjiä nyt sitten yllättäen onkin niin paljon että jos heille jätetään pakkomainokset näyttämättä se vaarantaa koko youtuben ekosysteemin...? LOL"

Ei ole kyse vain siitä, kuinka suurta käyttäjämäärää ehtoja rikkova taho edustaa, vaan siitä ylipäätään, että ehtoja häikäilemättömästi ja näkyvästi rikotaan. Mikäli tämän yhden tahon lisenssirikkomukseen ei puututtaisi, seuraa pian liuta muita perässä, ja jossain vaiheessa se alkaisi jo näkyä ekosysteemin taloudessa. Miksi tällaista perusasiaa edes joutuu selittämään?

P.S. Kun julkisesti "lollittelee", olisi sen seurana syytä olla aika tasokasta tekstiä. Muuten LOL kääntyy sanojaansa vastaan.

Vastaa
Sakke88
Sakke88

26

@24
Google ei ole missään vaiheessa kieltänyt youtube sovelluksen tekemistä millekään alustalle. Tarvittavat APIt löytyy kaikille osoitteesa
https://developers.google.com/youtube/v3/
Microsoft haluaa kuitenkin ilmeisesti kaikki samat APIt mitä googlella on itsellään käytössä.

Microsoft on nähnyt erityisesti vaivaa ohittaakseen tekijänoikeuksiin liittyviä rajoituksia liittyen videoiden lataukseen ja videoihin, joita ei mobiili laitteilla saisi katsoa. Jos tämä on jonkun mielestä ok, niin täytyy kovasti ihmetellä.
Ehkä tällä saadaan kuitenkin riittävästi painostusta googlelle ja microsoftille, että WP saa lopulta kunnollisen youtube sovelluksen.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

27

Kokonaisuudessaan käsittämätöntä toimintaa Microsoftilta, joka olisi ihan hyvin voinut toteuttaa sovelluksen ehtojenkin mukaisestikin.

Googlella on mielestäni hyvät perusteet olla luomatta Youtube-sovellusta:
Marginaali käyttäjämäärä
Vaaditut resurssit
Kuka maksaa kustannukset
Toteutuksen vaikeus

Kustannukset ovat suurin kysymysmerkki. Jos Googlen olisi itse joutunut kustantamaan sovelluksen, niin ymmärrän erittäin hyvin kieltäytymisen. Enkä usko sovelluksen kehityksen vaatimia resursseja ja kustannuksia korvattavan niin pienillä mainostuloilla, joita tällä hetkellä Google saisi WP:n Youtube -sovelluksesta. Jostain luin, että Google mainitsi myös totetuksen haastavuudesta, joka on hyvinkin mahdollista, kun miettii html -sivujen (etenkin html5) toteuttamista, jossa pitää valitettavasti huomioida kamalan IE 8:n (XP:n viimeisin versio). Microsoftin olisi ollut hyvä tehdä kaupat sovelluksen toteutuksesta WP:lle Googlen kanssa.

@11
Käsitykseni mukaan Microsoftilla on nykyäänkin tietokoneiden (PC:eiden ja kannettavien) käyttöjärjestelmissä monopoliasema.

Microsoftin kannalla olevat voisivat yrittää ottaa hieman objektiivisempaa näkemystä tilanteen tarkasteluun.

Jos Google antaa tämän asian osalta Microsoftille pikku sormen, niin Microsoft vei koko käden.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

29

Äh! Tänne pitäisi saada muokkaustoiminto käyttöön... No koitetaan kolmannen kerran: "Jos Google antaa tämän asian osalta Microsoftille pikkusormen, niin Microsoft vie koko käden."

Vastaa
perhana
perhana

30

@25
kun "lollittelee" rekisteröidyn nimimerkin takaa, on sillä huomattavasti enemmän painoarvoa kuin sillä että kirjoittelee katkeroituneita microsoft/nokia vastaisia kommenttejaan vahvistamattoman nimimerkin takaa )))

Se mikä tuosta Googlen kommentista tekee ison LOL:in arvoisen, on tuo väite Youtuben "kukoistavan ekosysteemin" vaarantumisesta, vaikka aikaisemmin juuri Google on selkeästi WP:n kustannuksella irvaillakseen väittänyt sitä niin pieneksi ryhmäksi että siihen ei kannata panostaa eikä kiinnittää huomiota tai resursseja... ja samaan aikaan kuitenkin jopa Googlen oma sovelluskauppa tarjoaa lukemattomia epävirallisia Youtube-sovelluksia jotka rikkovat aivan samoja ehtoja kuin tämä Microsoftin julkaisema.

Eli kun androidilla on kuitenkin niin paljon suurempi käyttäjäryhmä, niin eikö Googlen luulisi aloittavan näiden ehtoja rikkovien sovellusten siivoamisen sieltä omasta sovelluskaupastaan estääkseen tämän kukoistavan ekosysteemin vaarantumisen?

Vastaa
Sakke88
Sakke88

31

"causes harm to the thriving content ecosystem on YouTube"
Ilmeisesti tästä on jotenkin saatu suomennettua "Youtube kukoistavan ekosysteemin vaaraantuminen". Kovin suuresta vaarasta tässä ei kuitenkaan taida olla kyse.

Ehkä joku voi tuon kuitenkin ymmärtää, että asia on maailman tärkein ja vaarantaa koko youtuben ekosysteeminen, mutta itse sitä en ihan niin tulkitse.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

32

31@
>Kovin suuresta vaarasta tässä ei kuitenkaan taida olla kyse.

Suomessa noita mainosvideoita ei ole vileä paljoa käytössä. Joillain markkinoilla on.

Mainosvapaana on se "luvaton" sisältö ja se puhtaasti lataajien oma tuotanto. Mainokset on Yotubelle tärkeä väline jolla se voi tarjota laillisesti laajaa sisältöä.

WP tuen puuttuminen on Googlelta poliittinen päätös vaikuttaa WPn kiinnostavuuteen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja